Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 8

  • 36 652
  • 296
# 270
blagodarq ti mnooooogo!
Виж целия пост
# 271
Здравейте,и аз имам въпросчета.Досега никога не съм правила торта,и смятам да направя една в петък,за приятеля ми защото си имаме наш си мъничак празник и искам да го изненадам.И искам да стане хубава,мисля да я направя с готови блатове,и със този крем които е със сметана и течен шоколад,но може и с някои друг-не съм решила още.Вие кое кремче наи много харесвате като вкус?Също да попитам за украсата,искам да я облека със това гладкото покритие-Марципан варна ли да използвам или някое друго,вие от кое сте доволни.И също за фигурките,колко време трябва да престоят в хладилник и с коя моделираща смес да ги направя.С която да е хем красиво и хем лесно за начинаещ.Вече прегледах страшно много страници и съм намерила розички и фигурки които да направя,но и нямам нужните материали.Имам само един шприц обикновен със 4 приставки и фигурките ще ги правя без специални материали-дали ще се получат.Благодаря много,на тези които са прочели поста ми и моля за отговор Simple Smile
Виж целия пост
# 272
Меги, ами как си направи покритието с такъв перлен цвят и какво точно е то?

Съжалявам, че чак сега се включвам, но в къщи нямам интернет, та от работа...
Мисля, че някъде съм обяснявала - това са перлени бои, продават се в кутийка, представлява много фин прах; разтваря се в алкохол и се нанася с четка върху вече готовото изделие. В албума ми има снимки и на тортата без това перленото - разликата е огромна. Аз от работа нямам възможност, но ти потърси в по-старите теми съм дала повече обяснения и снимка на кутийката с боята - купих я от Кадемлия

Наскоро четох, че се използва мраморна плоча, тъй като тя отнема по-бързо топлината. Аз го слагам в капака на йенската тенджера (защото можело и върху стъкло). И не правя толкова дебел чаршаф, най-много 2 мм, най-често е още по-малко.

Други хитринки от тефтера дето не са ги записали в сайта, а са ги казали в предаването:
На блата се маха горната коричка с нож (дето малко се е надула неправилно и разваля формата на тортата). Блата се разрязва на 2. Сиропа - ванилията се слага, когато се извади от котлона и спре да изпарява. Крем - маже се върху тортата, когато малко стегне желатина, за да е по-лесно. Когато тортата се маже с крем се слага по-голямата част по средата, а отгоре съвсем тънко (явно пак е, за да се запази формата, когато се сложи чаршафа, нали крема е по-мек от блатовете).
Тези неща може и да ги знаете, но аз пак да ги напиша.

Това мисля, че са извадки от моя тефтер Wink
Виж целия пост
# 273
Да Меги от твоя са   Laughing Laughing Laughing  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 274
Вижте какво намерих докато се рових в нета днес...
 Шоколадова торта с какао
 
Съставки:
170 гр меко масло
170 гр захар
3 яйца
170 гр брашно
60 гр смлени бадеми
3 с.л. горчиво какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилов екстракт
5 с.л. вряща вода

за глазурата и пълнежа:
115 гр масло
1 и 1/2 с.л. вода
225 гр пудра захар
1 и 1/2 с.л. горчиво какао
1 и 1/2 ч.л. ванилов екстракт

Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете тавичка (23 см) с хартия за печене и намазнете. Разбиите мекото масло със захарта. Добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбивате добре. Прибавете брашното, какаото, бакпулвера, ванилията и бадемите. Разбъркайте. Добавете и 5 с.л. вряща вода и разбиите добре. Печете 40-50 минути до готовност.
Оставете да изстине и разполовете. По-лесно ще ви е ако сте ги подържали няколко часа в хладилник.
За глазурата разтопете маслото с 1 и 1/2 с.л. вода и махнете от котлона. Добавете пудрата захар, какаото и ванилията. Разбивайте докато стане гладка еднородна смес. Залепете двата блата с 1/3 от сместта, а другата част използвайте за отгоре и отстрани. Пъхнете в хладилник да стегне.
Извадете 1-2 часа преди сервиране.
Ако не разтопите маслото напълно, а по-скоро го размекнете добре, ще имате още по-вкусна глазура.
Може да декорирате по желание например с бита сметана, плодове, накълцани ядки и други.


Шоколадов пудинг
 
Съставки:
100 гр шоколад (горчив)
2 жълтъка
5 с.л. захар
500 мл мляко
40 нишесте
ванилия

Приготвяне:
Начупвате шоколада на малки парченца. Разбивате жълтъците със захарта на кремообразна смес. 125 мл мляко разбърквате с нишестето. В останалото мляко добавяте шоколада и загрявате. Прибавяте ванилията. При непресттано бъркане оставяте да заври. Прибавяте нишестената смес, разбърквате и оставяте да се сгъсти. Махате от котлона. Малко като поизстине добавяте яйцата, разбърквате хубаво още малко и изсипвате в порционни купички.


Глазура с шоколад, пудра захар, масло и яйце
 
Съставки:
40 гр масло
100 гр тъмен полусладък шоколад (40-50%)
1 яйце
100 гр пудра захар

Приготвяне:
Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбиите яйцето със захарта и смесете с шоколадовата смес. Разбърквайте докато получите еднородна смес.

 
Тройно шоколадово изкушение
 
Съставки:
За тестото:
25 гр горчив шоколад
125 гр масло
2 яйца
125 гр захар
4 капки есенция ванилия
125 гр брашно
50 гр какао
125 мл сметана
125 гр млечен шоколад
50 гр бял шоколад

За глазурата:
75 гр горчив шоколад
75 гр млечен шоколад
75 мл сметана

Приготвяне:
Намазнявате правоъгълна тавичка с размери 20х20 или 28х15 и слагате на студено. Разтопявате шоколада на водна баня, след това прибавяте към него маслото.Млечния и белия шоколад накълцвате.
В това време фурната се загрява на 200 градуса.
Разбивате яйцата на пяна, добавяте внимателно захарта и продължавате да разбивате, докато получите кремообразна смес. Прибавяте и ванилията. Добавяте разтопения шоколад.
Смесвате брашното и какаото, сипвате при яйцата, после прибавяте към тях сметаната и разбърквате добре. Прибавяте и парченцата шоколад.
Изсипвате в тавичката и печете за около 25 минути, така че когато направите проба за готовност клечката да излиза леко влажна. Изваждате и оставяте да изстине.
За глазурата разтопявате двата вида шоколад на водна баня и постепенно добавяте към тях сметаната. Така получената смес изливате върху сладкиша и изчаквате да се повтвърди, преди да нарежете и сервирате
 

Снимки немога да качвам все още- не съм се научила, но сладкишите мажете да видите как изглеждат на линк: http://www.mandja.com/index.php?option=com_garyscookbook&Ite … p;sorting=lastadd  Надявам се съм била полезна!  Peace
Виж целия пост
# 275
Торта с киви
Продукти:
375 г многолистно тесто
100 г орехи нарязани на дребно
50 г захар
5 суп. лъж. мед
8 кивита
Загрейте фурната на 220 градуса. Изберете подходяща форма и разстелете тестото, като от всички страни оставите ръбче от подгънато на две тесто. В средната част посипете равномерно със смесената захар и орехи. Запечете около 10 мин до порозовяване. Почистете кивито и нарежете на кръгчета. Подредете върху вече изстиналата основа. Украсете с меда. При поднасянето на тортата по желание можете да гарнирате със сметана или сладолед.

На този линк можете да я видите   http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=634


 

Много бърза торта
 

Продукти: 5 ч. ч. счукани орехи, 5 ч. ч. разбита и охладена добре сметана, 5 с. л. пудра захар, 2 ванилии, 10 ягоди или 5 с. л. сладко от ягоди; за гарниране: сме­тана, киви, банани, ягоди

В дъл­бока купа объркайте добре разбитата със за­харта и ароматизирана с ванилията охладена сметана със счуканите орехи. Добавете наря­заните на ситно измити ягоди или разбъркайте сладкото. Изсипете сместа в добре на­маслена тортена форма и я сложете в хладил­ника да престои поне 10 часа. Обърнете я в тортена чиния и я гарнирайте със сметана и из­броените плодове.

 

 

Торта "Даниела"
 

Продукти: 400 гр орехови ядки {лешни­ци), 50 гр натурален шоколад, 1 ванилия, 1 лимон, 50 гр нишесте, 10 яйца, З0 гр за­хар, 200 гр шоколад, 200 гр конфитюр от боровинки или малини, 500 гр отцедено кисело мляко, 50 гр пудра захар, 25 гр на­рязани на ситно захаросани смокини, шоколадови бонбони за гарниране

Запечете леко ореховите ядки и ги смелете. Смесете ги с настъргания шоколад, лимо­новата кора, ванилията и нишестето. Разбийте жълтъците със захар до побеляване, отдел­но с малко захар разбийте белтъците на твърд сняг. Смесете ореховата смес със жълтьчната и разбъркайте добре. Внимателно прибавете лъжица по лъжица разбитите бел­тъци и бъркайте внимателно, за да не спаднат. Застелете дъното и стените на тортена форма с фолио, изсипете сместа и я изпечете в загрята и умерена фурна. След като блатът изстине, го разрежете напречно с конец на две половини. Слепете блатовете с конфитю­ра. Намажете тортата от всички страни с изцеденото мляко, загладете и оформете ръбче от нарязаните много на ситно захаросани смокини. Гарнирайте с шоколадовите бонбони, които наредете във форма на сърце. Приберете в хладилника за 2-3 часа и тогава я поднесете.

 

 

Кокосова торта
 

Продукти: 5 яйца, 1 пакетче краве масло, 2 лъжици захар, 200 гр кокосови стърготини, 3-4 лъжици какао

Разбийте на сняг петте белтъка от яйца­та и захарта. Прибавете кокосовите стърготини. Изсипете сместа в на­мазнена тортена форма и печете 10 минути. Това е блатът. Докато изсти­ва, разбъркайте 5-те жълтъка на крем заедно с маслото и какаото. Намажете тортата с крема и я поръсете с кокосови стърготини.

 

 

Кайсиева торта
 

Продукти: 1-2 буркана компот от кайсии, 4 яйца, чаша захар, 1-2 чаши брашно

Изцедените кайсии наредете в намазнена тавичка. За­лейте отгоре с пандишпанова смес, притогвена от разбититете яйца (от тях отделете два белтъка за крема), захар, брашно и изпечете. След като изстине, обърнете блата с кайсиите нагоре. Карамелизирайте захарта. Разбийте двата белтъка на сняг, ка­то на тънка струя добавяте от разто­пената захар. Намажете тортата с този крем.

 

 

Торта със сини сливи
 

Продукти: за блата: 175 гр краве масло, 3 с. л. пудра захар, 1 яйце, 1 к. ч. смлени орехи, 250 гр брашно; за плънката: 250 гр сини сливи, 4 белтъка, 1 ч. ч. пудра захар, 1 ч. л. счукан сухар, 2 ч. л. ром

Разбийте маслото с пудрата захар за блата. Прибавете яйцето, счуканите или смлени орехи и брашното. Разбъркайте добре и изсипете сместа в намазана с  масло и поръсена с брашно тортена форма. Наредете отгоре сливи с дъното нагоре. Разбийте на плътен сняг белтъците с пудрата захар. Прибавете сухара и рома. Разбийте отново и покрийте сливите. Печете тортата в умерена фурна около 45 минути.

 

 

Шахматна торта
 

Продукти: за 1 блат: 2 яйца, 2 с. л. олио, 7 с. л. кисело мляко, 7 с. л. захар, 7 с. л. брашно, 1 ч. л. сода бикарбонат; за крема: 1 л прясно мляко, 6 с. л. брашно, 2 яйца, 1 прах ванилия, 6 с. л. захар

Разбийте яйцата със захарта за блата. Добавете олиото, киселото мляко с разтворената в него сода бикарбонат, брашното. Разбъркайте добре и изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма. Със същите продукти и по същия начин изпечете още два блата, като в единия от тях добавете 1 с. л. какао, за да се оцвети. Разбийте яйцата със захарта и брашното за крема и разредете с прясното мляко. Поставете съда на котлона и варете при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. След като го отстраните от котлона, добавете ванилията. С помощта на чиния изрежете окръжности от изпечените блатове и ги подредете шахматно в тортена чиния. Отделните части слепете с крем. Покрийте тортата отгоре и отстрани с крем, загладете я и я украсете с орехови ядки или настърган шоколад.

 

 

Плодова торта с белтъчен сняг

 

Продукти: 100 гр краве масло, 1 к. ч. пудра захар, 1 жълтък, 1 ч. ч. брашно, 500 гр сини сливи; за крема: 2 с. л. брашно, 500 мл прясно мляко, 4 с. л. захар, 3 яйца, 4 с. л. пудра захар, 1 к. ч. смлени орехови ядки

Разбийте омекналото масло с пудрата захар до побеляване. Прибавете жълтъка и брашното. Омесете тесто и оставете да престои 30 мин на хладно. Разстелете го в намаслена тавичка и го покрийте с почистените от костилките сливи. Изпечете го в умерена фурна. Сварете крем от брашното, захарта, прясното мляко и разбитите жълтъци. Изсипете гъстия крем върху изстиналата торта. Разбийте белтъците с пудрата захар и смлените орехови ядки. С помощта на шприц покрийте пласта крем и допечете тортата, докато глазурата порозовее.

 

 

Торта с грис
 

Продукти: 1/2 чаша разтопено краве масло, 1/2 чаша грис, 100 гр шоколад, 3 чаши прясно мляко, 300 гр захар

Сгорещете маслото на огъня и изпържете в него гриса до зачервяване. Сварете млякото със захарта и го излейте постепенно върху гриса. Излейте получената смес докато е още топла в намазана с масло форма. Като изстине я обърнете върху чиния за торта. Залейте отгоре с разтопения в малко прясно мляко шоколад.

 

 

Плодова торта
 

Продукти: 1 ябълка, 3 банана, 1/2 лимон, 150 гр краве масло, 2 с. л. прясно мляко, 150 гр пудра захар, 1 яйце, настъргана кора от 1 портокал, щипка суха мая за хляб, 60 гр брашно

Обелете ябълката и бананите и ги нарежете на малки парченца. Поръсете ги със сока от лимона, смесете ги със 100 гр захар и ги изпържете в 100 гр разтопено масло. Отделно смесете 50 гр масло, 50 гр захар и жълтъка и разбивайте, докато станат на пяна. Прибавете прясното мляко, брашното, приготвените плодове, настърганата портокалова кора, маята и разбития на гъст сняг белтък. Излейте получената смес в намазана с масло тортена форма и я печете в умерена фурна около 30 минути.


За тези торти нямам линк на които да има как изглеждат, но звучат апетитно.



Лесна торта
Това е и основна рецепта за торта, която с малки промени и фантазиа може да изглежда по различен начин и да изненадаме нашите близки.

Лесна орехова торта

за един блат
2 яйца
2 с.л. захар
2 с.л. брашно
2 с.л. смлени орехи

сироп
1 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао

Крем
1ч.ч. прясно мляко
3 с.л. нишесте
3 с.л.какао
1/2 ч.ч. пудра захар
1 пакетче краве масло (125гр)
2 ванилии
1 ч.ч. смлени орехи.

Хубаво е да се направят три блата, като на единия му се сложи малко какао за да стане кафяв.
След като се изпекат блатовете, ги сиропираме, слагаме от крема.
Крема се приготвя п класическата рецепта за крем.
Отгоре се гарнира с разтопен течен шоколад и се поръсва по желание с кокосови стърготини или разни шарени пръчици.
Сега в изобилие по магазините всякакви подобни хитринки:)

Ами това е от мен поне засега- ако намеря нещо ще ви го копна за да го видите и вие   chef
Виж целия пост
# 276

Пай с тиква и лешници

Време за приготвяне: 20 минути
Време за печене: 50 минути
 
Продукти за 8 порции: 3 леко разбити яйца, 2 ч.чаши варена тиква, направена на пюре, 3/4 ч.чаша захар, 1 ванилия, 1/2 ч.л.канела, тесто за пай (приготвено по описаната по - долу рецепта), 1 ч.чаша натрошени печени лешници

Начин на приготвяне: В средна купа смесете яйцата, тиквата, захарта, ванилията и канелата. Разбъркайте добре. Разстелете тестото в кръгла тавичка за печене (26  см. в диаметър), отгоре изсипете горната смес и натрошените лешници. Печете на 180 градуса 50 - 55 минути. Проверете с вилица, дали сладкишът е готов (по вилицата не рябва да полепва тесто). Охладете, след което поставете сладкиша в хладилника за няколко часа. Сервирайте със сметана от спрей.

 Хитрина: За да направите листенцата за украса, запазете тестото, което сте изрязали при поставянето му в във формата за печене. Изрежете листенца, във форма по желание. Намажете ги с малко прясно мляко и ги поръсете с кристална захар. Печете върху хартия за печене, за около 10 минути, при температура 180 градуса.

Класическо тесто за пай

В средна купа смесете 1/3 ч.чаша масло и 1 и 1/4 ч.чаша брашно. Тестото тярбва да стане на трохи, колкото грахови зърна.За да стегне тестото, прибавете към него 4 с.л.прясно мляко, на четири пъти като размесвате постепенно с вилица. Омесете тестото с ръце, докато стане на топка.
 Това го видях от един сайт и ми изглежда доста вкусно...реших да ви го прата да го видите и вие.
Виж целия пост
# 277
Кръгла торта

Продукти:
2-2 1/2 рула-Севън дейс или някакви други
1 голяма течна сметана
2 желатина
1 черен шоколад

Приготвяне: Вземате една по-голяма кръгла купа, която облепвате с домакинско опаковъчно фолио. Нарязвате рулата и с тях облепвате плътно страните на купата. Разбива се течната сметана и се смесва с разтворения желатин. Тази сметана ще е плънкатана тортата и с нея може да се импровизира. Можете да сложите плодове. Аз разделих сметаната на две части, едната изсипах в купата върху рулата, а другата смесих с 3 лъжици Нескафе, разбърках добре и изсипах върху останалата сметанова смес. Отгоре над крема се нарежда плътно един ред рула, така че след като е стегнала тортата и с еобърне, те да играят ролята на долен блат. Завива се в домакинско фолио и се оставя да престой в хладилник поне към десет часа. След това се изважда и се обръща в тортена чиния. Глазурата може да е от разбита сметана, която отгоре може да украсите с разтопения черен шоколад или пък да го настържете.



Авторът на тази рецепта е МАЙЧЕТО от форума на www.svatbata.org
Дано ви харесат, преди малко ги намерих
Виж целия пост
# 278
Домашна бисквитена торта
Необходими продукти: 
1 пакет и половина обикновени бисквити на Победа, 
1 ванилия 
1 яйце 
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар 
100 мл. вода 
1 л. прясно мляко 
1 с. л. масло 
малко шоколад
По желание: стафиди, 1 банан или други плодове

Приготвяне: 
С тел разбиваме брашното, яйцето, водата, захарта и ванилията до получаване на не много гъста каша. През това време кипваме млякото, а ако е пастьоризирано го загряваме и разтваряме в него маслото. След това оставяме млякото на бавен огън и прибавяме малко по малко от сместа като бъркаме постоянно с тел. Оставяме го няколко минутки и го махаме от котлона.В квадратна тавичка нареждаме един ред бисквити, след което намазваме обилно с крем. Може да се поръси със стафиди и плодове. Продължаваме с още 1 ред бисквити и отново крем и така докато приключим с крем най-отгоре. След което поръсваме обилно със стафиди и настърган шоколад.  Така приготвената торта се оставя за 2-3 часа минимум в хладилника за да стегне, след което е готова за консумация!
[   Това го откраднах от един сайт.....Еххх  ама само аз пиша за тези сладки, защо заспахте всички
Виж целия пост
# 279
SlaDk0_i_SoLeNo, в момента пишеш соло, защото няма какво да се пише по рецепти, които са копи-пейстнати от други форуми. Тук обикновено обсъждаме това, което сме направили, или си помагаме със съвети.

Защо не пробваш някоя от рецептите, които си намерила, изглеждат доста интересни. като направиш тортата, покажи я, дай и рецептата и ще видиш колко хора ще се включат с коментар.

И една препоръка: пиши винаги източника на рецептата. Кофти е да дадеш твоя рецепта някъде в нета и после някой да се похвали, че я е "откраднал от един сайт". Аз поне говоря от личен опит.
Виж целия пост
# 280
Ок....така ще правя, благодаря за съвета
Виж целия пост
# 281
Тази торта правих за РД на детето на моя приятелка, на 21,06 , но заминахме на почивка и не успях да ви я показа. Той е фен на канадския хокеен отбор Отава Синейтърс. Тази торта си я избра той от сайта на Cakecentral.com . Направих емблемата с шоколадов трансвер, но доста зор видях с размера и отпечатването й.
 
 
Виж целия пост
# 282
Ама тя, темата се препълнила вече. Две седмици ме нямаше и сте направили чудесни торти. Корни, страхотно изпълнение, на Таните също - моят син ахна......Поздравления на всички майсторки! В събота е РД на дъщеря ми, набелязала съм си една торта, но се чудих за крема. Някакви идеи за подходящ крем на млечна основа newsm78 /освен традиционния, разбира се-с брашно, яйца и мляко/
Виж целия пост
# 283
Зори, благодаря ти много  Hug
Радост24 страхотно Барби си направила. Да ти е жива и здрава дъщеричката   bouquet
risha много еротично точно за сезона наистина  Mr. Green. Едно въпросче, как си направила тревичката толкова непрекъсната в смисъл как стръкчетата са станали толкова дълги. Ако не се лъжа са от марципан нали  newsm78 поне така ми изглежда.
porsha трансфера ти се е получил много сполучливо. Май само аз не съм се престрашила с тоя трансфер, ама да си призная наканих му се много яко и ако не се изложа другата седмица имам поръчка за торта (за племенника ми) и смятам да го пробвам най-накрая.. Стискайте палци да стане, че нямам място за грешки. Ще се правят репетиции усещам аз.  .... В тая връзка някой да има на лесно картинки на коли, ама да са по анимирани. В смисъл имаше едно анимационно филмче точно с коли които си имат  очички и уста   Joy, ама така го обясних. Който ме е разбрал все пка моля за помощ   bouquet
Виж целия пост
# 284
Корнишонка, ето предполагам за тези говориш http://www.sunnyfilms.com/kino/2006/Cars/pic_big1.JPG,

http://i.dir.bg/kino/posters/pos5906.gif,

http://wind.prohosting.com/arhiv/koli_4.jpgq http://www.cordoba.net/res/cine/varios/cars01.jpg,

http://ps2.guias-trucos-juegos.com/wp-content/uploads/2006/09/Cars-ps2.jpg

Предполагам, че за това говориш и дано нещо ти хареса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия