Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 8

  • 36 678
  • 296
# 225

 ...задавах няколко пъти въпроси, ама нещо не ми отговаряте. Rolling Eyes


не се обиждай,не е било нарочно.все пак съжалявам.  bouquet

а тортичката е станала много нежна. Flutter
Виж целия пост
# 226
Аа, не се сърдя, знам, че не е нищо лично Laughing
А пък и ти ми отговори на най-важния въпрос Mr. Green
Виж целия пост
# 227
Juana със сигурност не е било нарочно   bouquet
Това върху тортата плодове ли са? Ако да, какви?  newsm78
Виж целия пост
# 228
На мен на морковчета ми приличат. Ако е така, а отдолу е морковена торта, може ли да споделиш рецептатат?
Виж целия пост
# 229
...Сега проблема ми стана още по-голям Shocked трудно ще си избера от всички тези красоти, но много, много ти благодаря!
Аз преди да направя моята Барби, изгледах стотици снимки на такива торти - за пример само на един сайт прегледах 744 страници с по окло 20-ина картинки на всяка. Като сметнеш и другите сайтове... Ако приемаш съвети - не се старай да наподобиш точно определена торта - по добре си набелязвай идеи, които можеш да използваш. Също като гледаш снимките обръщай внимание как е оформено свързването в кръста, където тортата преминава в кукла, какви елементи са използвани, панделки, коланчета, топченца...

В Joann или Michaels, при нещата за украса на торти продават само горната част на куклата, така е по лесно, вместо да нагаждаш тортата според краката на барбито.
Танита, и аз много съжалявах, че тук няма откъде да се вземе такава кукличка. Но и това крие риск.
На снимките, които разглеждах, голяма част от Барбитата са станали с много къса долна част, все едно са с къси крака; само една видях с неестествено дълги крака. А когато използваш цялата кукла, правиш тортата такава, че да опрат краката в подноса и куклата да влезе до кръста. На мен ми се наложи да направя малко смес от бисквити и масло и вече не помня какво още и да моделирам около талията и ханша, тъй като тортата ми дойде малко ниска след като я обърнах (хем мерих предварително дълбочината на купата). Но имаше и такива снимки, дето роклята започва от средата на бедрото. Може да се направят разни шлейфове, воали от марципан Варна, които да дадат обем в тази част на тялото ако е нужно.

А по въпроса за жълтото, всеки един модел рокля можеш да го изпълниш в жълто.
Успех при правенето. Пък ако искаш погледни и моята Барби
Виж целия пост
# 230
Морковки са, а рецептата е на Анда
Виж целия пост
# 231
Juana според мен това е една от най-вкусните торти  smile3521
Hot mamma аз не съм правила Барби, но Меги е права. Разгледай и набележи идеи, не се старай да я изкопираш едно към едно. Пък с жълтото не мисля че ще имаш проблем  Mr. Green
Виж целия пост
# 232
Момичета,спешен въпрос-как закрепвате тялото на куклата със самата торта?
Виж целия пост
# 233
Още преди да направя тортата, закрепих по средата едно празно руло от фолио, обвито с домакинско фолио (с тиксо за дъното на купата). Моята торта беше тортата с рула. Наредих с рулата, напълних крема и разните други неща и оставих да стегне. После обърнах върху подноса, тиксото само се отлепи, после внимателно извадих картоненото руло и се получи дупката за куклата. Куклата от кръста надолу я обвих в домакинско фолио. После от онази смес, дето по-горе я писах от бисквити и масло, обвих краката - да стане цилиндър с ширината на ханша, толкова широка ми беше и дупката в тортата. Сложих куклата в хладилника да замръзне и после пъхнах в тортата. Идеално уплътни отгоре до долу, да не се клати после куклата насам-натам и да ми развали декорацията.
Друг вариант е да издълбаеш направо готовата торта с лъжица и да пъхнеш куклата вътре.

А ако си намериш кукла, за каквато говори Танита, още по лесно. Вече ги има и в България. Това е кукла само до кръста, надолу е пръчица, и се забучва в готовата торта, без да правиш дупки.

Виж целия пост
# 234
Меги, ами как си направи покритието с такъв перлен цвят и какво точно е то?
Виж целия пост
# 235
Tannita, аз точно от Joann си вземах торсото на барбито и наистина е по-лесно като няма крака. Вече пробвах една по-малка.
Благодаря отново на всички за съветите.   bouquet много сте мили. Питайте мъжа ми, ако не вярвате - капеха ми сълзите от благодарност за тези отговори Embarassed
Меги, точно твоята ми се беше набила в съзнанието и се чудя дали да не я изплагиатствам. Ами, като не ми достига артистичност...
Виж целия пост
# 236
Момичета търсих с търсачката, но не намерих как да желирам плодове върху торта. Не искам да се скапят бързо малини и касис върху тортичката, която направих за утрешното си РД, но не зная как точно да процедирам с желатина. Моля споделете опита си или ме насочете къде точно да прочета за процедурата.
Виж целия пост
# 237
Marulka върху самото пакетче с желатин има инфо за различните видове. Правиш желето по-силничко - топваш плодовете и редиш върху тортата. Другия вариант е да наредиш плодовете и отгоре да ги намажеш с желето.  Peace
Виж целия пост
# 238
marulka_s - успех с желирането, а з правя втората идея на wel - нареждам си плодовете и внимателно с четчица нанасям желатина

Момичета - вашите творения са страхотни аз засега само гледам. Дано скоро се престраша да направя торта с марципан Варна. Засега показвам Торта Рафаело, която правих за малкия рожден ден на племенника ми.
И тук благодарности за natalyna за рецептата.   bouquet

Виж целия пост
# 239
Ralfieta много апетитно изглежда  Heart Eyes Аз още не съм правила торта рафаело.
Разгледах ти снимките и за утре реших да направя питка  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия