Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 45 810
  • 535
# 45
Предварително искам да се извиня, ако питането ми не е за тази тема, но не намирам по подходяща.
От година и половина съм фен на хлебопекарните, но все не се решавах на покупка. Вече доста съфорумки се сдобиха с такива, та мисля че е крайно време и у нас да замирише на домашен хляб.
Понеже в момента текат две промоции искам да ви помоля за съвет, на коя от от двете машини за хляб да се спра. Едната е CLATRONIC BBA 2864 (бялата), а другата ALASKA BM2000. Съществените разлики видими на пръв поглед - първата е с мощност 600W и пече хляб до 1000гр., а втората е с мощност 800W е за хляб до 1250гр.
Надявам се собственичките на някоя от тези две марки също да изкажат мнение.
Благодаря ви в аванс за съдействието.   bouquet
Виж целия пост
# 46
Ralfieta,повечето жени тук предпочитат по-големите машини.С тях може да направиш и малък хляб и голям.Ние сме само двама у дома,но пак предпочетох голяма,защото по поводи като Великден се меси до полуда.
Аз имам Аляска и съм доволна.Има и форумки с Клатроник и те са доволни.Каквото и да избереш,не мисля че ще сбъркаш. Peace
Виж целия пост
# 47
Каквото и да избереш,не мисля че ще сбъркаш. Peace

Какви са тези изречения????Няма каквото избере...Отбора на Аляските в темата трябва да се увеличава! Току виж след това сме направили и отдели отбори....Отбора на Аляските, отбора на CLATRONIC, май отбора на Фиф-ките ще е най-голям...Така, че Пина, има да стигаме останалите!

Ralfieta , Аляска! Peace
Виж целия пост
# 48
да се запиша в темата.
аз също горещо препоръчвам Аляска и подкрепям Мама Цоцолана
Виж целия пост
# 49
Добре  Joy Аляска да е! Peace
Фифките са най-много във форума,но за момента те са единствени,дето дават дефекти.Уж са по-евтини,даже много по-евтини,но в София.Във Варна са по 79лв,защото ги има само на едно място,а славата им се носи,благодарение на БГ мамма.Изложената машинка изглеждаше като втора употреба - моята я ползвам вече 5 месеца и има по-добър външен вид!Е,как да си купя от тях?!
Днес експериментирам с нещо,стига да стане ще се отчета! Flutter
Виж целия пост
# 50
Днес експериментирам с нещо,стига да стане ще се отчета! Flutter
Чакаме Laughing!
За довечера синчето си е поръчало пица, така че машинката ще работи към 17 часа...хвърлила съм око и на таралежчетата на Зечова и тях ще врътна утре в машината, че вече ми тежи да меся.
Айде пускай и ти снимки, да допълня графика за неделя Mr. Green...

Апропо, моето мнение за ФИФ-ките е същото.
Дадох 170 лв, но си взех нова машина и не съжалявам Peace!!!
Виж целия пост
# 51
Каквото и да избереш,не мисля че ще сбъркаш. Peace

Какви са тези изречения????Няма каквото избере...Отбора на Аляските в темата трябва да се увеличава! Току виж след това сме направили и отдели отбори....Отбора на Аляските, отбора на CLATRONIC, май отбора на Фиф-ките ще е най-голям...Така, че Пина, има да стигаме останалите!

Ralfieta , Аляска! Peace
Да,бе.
А аз пак като вълк- единак с AFK! Tired
Ехооо, някой има ли такава?
Виж целия пост
# 52
И с Moulinex сме малко. Аз отдавна имах идея да си направим в началото на страничката списък по марки машинки, нещо като при отчетните (напр. Sisssi с Moulinex OW-2000, pina с Аляска, ЧерешОвка с AFK и т.н.). Или просто марките, тъй като не са много, и под тях изброени имената на притежателките. Какво мислите? Така може да сме си още по-полезни с конкретни въпроси.

Ralfieta, успех в избора, няма да съжаляваш каквато и да избереш и те чакаме скоро да се похвалиш!  Simple Smile

Браво на показалите хлебчета! Мама Цоцоланка, и аз често правя като теб и се получават страхотни, но идеята за кълновете ще я използвам.  Peace

pina, опитай да направиш хляб с черно брашно, сигурна съм, че ще се хареса на твоето обкръжение!  Peace Моят мъж предпочита по-тъмничък хляб пред белия. Пробвай първо такъв с основно бяло и много малко напр. ръжено - става си пухкав, чудесен. Аз такъв хляб носих на дядото на мъжа ми на село, знаеш, че по селата се тачи повече белият. После дядото се обади да каже как черпил съседите с домашния хляб и из селото се разнесла мълвата за това "чудо", което пече така вкусен хляб. Simple Smile

Виж целия пост
# 53
и из селото се разнесла мълвата за това "чудо", което пече така вкусен хляб. Simple Smile


Joy Това прозвуча толкова мило...носталгично дори! Rolling Eyes

Засега направих хляб с бяло брашно,царевично и босилек.Не знам как е на вкус,след малко ще сложа снимка.
Виж целия пост
# 54
Такаааа, най-сетне намерих къде да кача този Word file с пълнозърнест хляб на Браяна Гроган (преведен). Слагам линка тук и в рецепти. Искам само да кажа, че бързам да го дам, за да може някоя от вас, дето сте такива упорити експериментаторки, да го направи преди мен -  Laughing Аз още не мога да намеря не-техра пълнозърнесто брашно и в Била снощи гледах - пак само техни брашна, а искам с натурално да я пробвам.

Оставила съм английския текст, тъй като не съм професионален преводач и някой може да иска да си направи справка с оригиналния текст.

http://dimitrina73docs.hit.bg/WholeWheatBryanaBreadBG.doc
Виж целия пост
# 55
Ето ми хляба:



Стана с доста хрупкава коричка,това вероятно е заради царевичното брашно.Аромата на босилека ми харесва,но си мисля,че със шарена сол ще е по-хубаво.Засега нямах,следващия път така ще го направя! Peace
Виж целия пост
# 56

А къде ти е рецептата????Хляба го видяхме, ама рецепта - йок!Супер е хляба! Поздравления.....
Виж целия пост
# 57
Ето ми хляба:



Стана с доста хрупкава коричка,това вероятно е заради царевичното брашно.Аромата на босилека ми харесва,но си мисля,че със шарена сол ще е по-хубаво.Засега нямах,следващия път така ще го направя! Peace
много убав ммммммм, не видях по-горе дали си писала рецептата
Виж целия пост
# 58
Супер е Peace!
Обожавам босилек. Може да го спретна някой ден, но непременно ще му сложа сушени домати и маслини, може и кашкавал...
Виж целия пост
# 59
Вече прекалявате с черните хлябове  Laughing
С право pina итбелязва, че ще завиждам. И на нея, и на Мама Цоцоланка. Завистта не е хубаво нещо, така че се смилявайте.

Пираня,
чак сега го виждам хлебчето, ама и то черно бе. Само аз ли не мога да ги докарам на вид, не знам. А пукнатата коричка ми е слабост. Много обичам да ми става така хлябът, но той не винаги се съобразява с това мое желание.

Нямам такива семена и смески, но да питам - кашица е едно, а кълнове - друо, нали? И още нещо - как се правят кълнове? С колко водичка се заливат семената или се слагат на влажна кърпа?

И пак да кажа - прекалявате  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия