Момичета кажете как правите...

  • 2 009
  • 22
# 15
аз го правя така: към опечените , обелени и смлени 3-4 патладжана добавям средата на 2-3 филии хляб, чесън и сол на вкус, 1/2-1 чаша смлени орехи и докато бъркам с миксера постепенно прибавям 1/2 чаша олио/зехтин/. Досега все го харесват Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Изпичам и обелвам патладжана
Изпичам и обелвам пипер  1 или  2 бройки
малко чесън и сол на вкус
накълцан на ситно магданоз ,лъжица олио или зехтин

Всичко това го пасирам.

По желание може да се добави 1 или 2 лъжици майонеза
Виж целия пост
# 17
У дома го мачкаме с онова за картофите (преса или както там се казва Mr. Green) Обичам да е пюрирано, но не напълно (както става с пасатора), а да има парченца. Правим го с печен патладжан, чушки, зехтин и много чесън.
Тина, твоят вариант ми допада като идея. Утре ще имам гости, бих го направила за брускети Grinning
Виж целия пост
# 18
Режа всичко /печен патладжан-2бр. и пипер-2бр./ с ножа на ситно /накълцвам го, като сменям посоката/
Чесъна /2-3 скилидки, зависи колко са големи, има едни като цели глави/ счуквам със сол и малко олио.
Овкусявам с малко оцет, олио, сол ако трябва и  магданоз.
Виж целия пост
# 19
Изпичам и обелвам патладжана
Изпичам и обелвам пипер  1 или  2 бройки
малко чесън и сол на вкус
накълцан на ситно магданоз ,лъжица олио или зехтин

Всичко това го пасирам.

По желание може да се добави 1 или 2 лъжици майонеза

И аз така го правя.
Виж целия пост
# 20
Тина-Рина, направих твоя вариант  Heart Eyes
Мммммм, познай дали хапнах нещо друго цял уикенд  Wink
Разкош, това ми става топ рецептата за кьопоолу, благодарско   bouquet
Виж целия пост
# 21
Platypus, много се радвам, че ти е харесало кьопоолуто, аз също много го харесвам и обичам да го правя, още повече че всичко набързо се нарязва на кубчета.Simple Smile 
 
 
Виж целия пост
# 22
Момичета кажете как правите кьопъло-търсих в прословутата готварска книга на bg-mamma но не намерих нищо там дори не са подредени по азбучен ред нещата-та ако някоя има жеание да ми пиши и сподели как прави кьопълото ще се радвамда го сготвя по нейн начин че ми писна все по един и същ начин да го правя...благодаря предварително...а и да кажа ако ще ми се карате или правите забележки-както винаги "ЗА НИЩО" по добре не пишете. Тва че съм нова не ви дава това право,нали така!!!!  Naughty

Сладко и Солено...според мен се засягаш повече от необходимото.......Какво означава да си нова във форума? Специално тук в готварския лично аз винаги съм намирала подходящ съвет, никой не ми се е карал, а в темата за машината за хляб ако знаеш как ми изтърпяха неудачите....с много съвети и здрави нерви! Гледай по-ведро на нещата от живота и си пропускай определени думи....няма смисъл да се товариш с глупости!

По темата - печен патладжан, печен червен пипер, чесън, малко лук, олио и това е! Пробвала съм  и сирене да слагам, дори крема сирене, малко майонеза вместо олио - става добре също така.....А съм го правила както добре накълцано с ножа, така и пасирано......И непременно смлени орехи!

Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия