Рукулата

  • 5 800
  • 30
# 15
Аругулата , или рукула,има още няколко имена......и не е листата на глухарчето, а е съвсем друго растение.
 Била  е популярна отдавна ...още от кухнята на древните римляни.
Основно се използва за салати. В Кроатия я използват и за плънка на баници .

една рецепта за салата

Смокини на грил и аругула

10 смокини
1/2 ч.ч зехтин
1/3ч.ч оцет балсамик
200 гр аругула
200 гр маруля /с червените листа/
орехи печени
сол
пипер

смокините се разрязват на половина
намазват се с зехтин , малко сол и пипер и се грилват по минута от всяка страна
зехтина, оцета , солта и пипера се смесват
с дресинга се поливат аругулата и нарязаната маруля , разбърква се
смокините се сервират върху канапето от зелената салата, отгоре се поръсва с натрушени орехи

друга салата която много обичам е

Аругула с малини,орехи  и синьо сирене
аругулата, малините и орехите се заливат с дресинг от зехтин,малинов балсамик оцет ,сол, пипер
разбарква се и се поднася с натрушено синьо сирене

аругулата също се слага в сандвичи......
 
 Peace




Виж целия пост
# 16
Умирам за рукола!

В Турция я ядях на закуска обед и вечеря. Ако имаше следобед и с кексовете щях да я ям  Crazy (шегичка)

И за вкъщи купувам редовно, злоупотребяваме я с домати, босилек и моцарела.
Виж целия пост
# 17
Винаги съм се чудила как е на български, сега раzбрах. Благодаря  bouquet. Тук се научих да я ям и много я обичам.

А каква и е цената в БГ, тук в Германия е колкото на обикновенна салата, нищо снобско (малко смешно ми стана, че съм сноб, zащото яда рукола  Laughing ).

ОбичАм я като плънка на баница, като салата. Виждам, рецепти са ти дали вече...
Виж целия пост
# 18

И аз я харесвам много.
 PeaceМежду другото има различни типове- с по-малки или по-големи листа ,има и такава която не горчи. Wink
Освен горепосочените начини на употреба тук се прави и песто от нея. Peace
Рецептата е същата,както за песто от босилек. Wink
Виж целия пост
# 19
Обожавам я. Днес пътувах 20 км. за да си я купя. Ще направя салата със скариди. Ох, изтекоха ми слюнките докато пиша. В един кубински ресторант я бяха напривили на салатка с телешко филе, нещо като нашата пастърма, но мекичка, с някакво твърдо кашкавалесто сирене - не можах да позная какво е точно.
Виж целия пост
# 20
Много обичам рукула. Ям я във вид на салата, като плънка или на омлет. Да не кажа голяма дума, но през ден, два си приготвам нещо задължително с рукола. Най я обичам с моцарела и разни други сирена. В Италия примерно, руколата има по специфичен вкус от нашата тук.
Виж целия пост
# 21
Рукулата е за снобите.

Стана ми и на мен смешно. Това че не е широко разпространено в БГ не значи че е снобско.
Чудесна е за салати, сандвичи, както и за песто ( някой вече беше споменал по-горе).
Виж целия пост
# 22
Не, разбирам само на мен ли не ми горчи руколата? Може би е важно овкусяването да е добро. Наскоро ядох една салата само от рукола без други марулести, беше чудесна с риба тон. Емел може ли да кажеш тази рецепта със скаридите, таман се чудех едни какво да ги направя точно....
Виж целия пост
# 23
Умирам за рукола!

В Турция я ядях на закуска обед и вечеря. Ако имаше следобед и с кексовете щях да я ям  Crazy (шегичка)

И за вкъщи купувам редовно, злоупотребяваме я с домати, босилек и моцарела.

Салата рукола, босилек, домати и някакво прясно сирене ми е любимата. Пролетта може и пресен лук. По мое мнение винаги и задължително с млечномайонезен сос, лекичко овкусен с чесън и балсамов оцет.
 Sunglasses
Виж целия пост
# 24
Обожавам я! Grinning
рецепти4ка давам(откраднах я от любим ресторант Wink)
Така....рокула,сушени домати,песто,зелени маслини с бадем4е-нарязани,от страни се нарежда козе сирене,луканка...една такава тъъънка като хартийка  Wink,от горе резен4ета портокал,залива се с малко зехтин и балсамико.и.....ауууу...мале к'ва салатка става...не е истина! Crazy
Снощи се облажих с такава! Mr. Green
Виж целия пост
# 25
вчера си взех една кутия рукула и се изненадах колко е различен вкуса от този, който си спомням от Австрия. смятах да яизползвам за салата, но честно казано се чудя в момента с какво да убия този натрапчив синапен вкус
Виж целия пост
# 26
Някога когато нямаше зелени салати целогодишно нямахме търпение да дойде пролетта и "да се хванем за зелено"....Когато почнеха да никнат глухарчетата събирахме листенцата докато са младички и си правехме МНОГО вкусна салата с лимонов сок и зехтин...мммммм.Когато обаче листата пораснат стават горчиви....Предполагам,че и с рукулата е така може да сте купили "стари" листа и затова д ви горчи.Иначе е вкусна и полезна...
Виж целия пост
# 27
Да, листа на някакво глухарче са. На мен твърдо не ми харесват. Горчат.
Хм на мен не ми горчат  Shocked яла съм и харесвам, но намирам че е неоправдано скъпа и консумирам главно по ресторанти, ако има в някоя салата  Flutter

и аз така.
и се пише рукОла.
Виж целия пост
# 28
http://images.etaiveta.multiply.com/image/41/photos/20/orig/36/P … bqwva4tPvql7rZ6gA

това е моята любима салата - Капрезе с рукола
която малко не се вижда, защото е най-отдолу
Виж целия пост
# 29
Да, листа на някакво глухарче са. На мен твърдо не ми харесват. Горчат.
Хм на мен не ми горчат  Shocked яла съм и харесвам, но намирам че е неоправдано скъпа и консумирам главно по ресторанти, ако има в някоя салата  Flutter

и аз така.
и се пише рукОла.


Пише се рукола ...но се спроизнася  рукула...Поне така съм чувала навсякъде да го произнасят  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия