Важно - машина за хляб.

  • 203 486
  • 1 526
# 660
Моята машина за хляб е FIF - от TCM. Само че, след като ми е готово тестото и го извадя от машината около бъркалките има нещо  черно/ прилича на смазка, но не е/ - съответно има и на тестото. Отстранявам го с ръка, но е неприятно. При вас как е?! #Crazy
Виж целия пост
# 661
Моята машина за хляб е FIF - от TCM. Само че, след като ми е готово тестото и го извадя от машината около бъркалките има нещо  черно/ прилича на смазка, но не е/ - съответно има и на тестото. Отстранявам го с ръка, но е неприятно. При вас как е?! #Crazy
При моята машина се получаваше така в началото,когато не знаех,че се махат бъркалките.Сега махам бъркалките след всяко ползване и измивам много,ама много старателно "пръчките" на които се слагат бъркалките,както и самите бъркалки отвътре. Peace
Виж целия пост
# 662
Ще пробвам. Благодаря за съвета!  bouquet
Виж целия пост
# 663
Мисля да направя тези соленки в машинката  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=613.45
но ме мъчат няколко въпроса:
не се ли оставя да втаса допълнително готовите соленки
кога се слага сиренето, може би след звуковия сигнал?
Ще се радвам и ако някой ги еправил да сподели за вкуса им newsm78
Здравей ! Може би аз ще трябва да ти отговоря на въпроса LaughingАз не използвам хлебопечка при замесване на тестото , но няма проблем да го приготвиш там и да сложиш сиренето след звуковия сигнал.Тези соленки не втасват /такава е рецептата /.Ако искаш да бъдат мекички разточи тестото на по-дебела кора , ако искаш хрупкави на по-тънко.Колкото до вкусът им:ами харесаха се на семейството и бързо свършиха. Laughing
Виж целия пост
# 664
vens благодаря за отговора!
Виж целия пост
# 665
Момичета, скоро някой да е виждал някъде в Сф - ФИФ /ТСМ/ ? Че съм решила утре да ида да си взема, а не знам от къде.... newsm78
Виж целия пост
# 666
Момичета, скоро някой да е виждал някъде в Сф - ФИФ /ТСМ/ ? Че съм решила утре да ида да си взема, а не знам от къде.... newsm78
На Стамболийски,точно след кръстовището с Одрин от лявата страна. (посоката е към пазара Д.Петков)  bouquet
Виж целия пост
# 667
Много благодаря за бързия отговор.  bouquet
Виж целия пост
# 668
Момичета, продължавам с опитите  да правя хляб, но получавам  отгоре много мека коричка, а от страни и отдолу коричката е твърда. Моля ви може ли някой да ме просветли, че съм на път да се откажа, а вие говорите все хубави неща за хлебопекарните.
Виж целия пост
# 669
tzotzi смени степента на препичане на коричката ..поне в моята са светло.. средно и тъмна
Виж целия пост
# 670
Слагам на средна степен и пак същото. Отгоре меко отстрани твърдо. Дали не се маже отгоре с нещо, за да се втвърди кората или пък маята ми е в повече, не мога да се оправя. Помагайте моля!
Виж целия пост
# 671
 tzotzi , отгоре няма реотани, затова там няма коричка. Реотаните са отстрани и  и затова там коричката е препечена и твърда. Ако те дразни твърдата коричка, изчакай хляба да изстине напълно и го прибери в наелонов плик за 1-2 часа - ще омекне.
Виж целия пост
# 672
tzotzi , отгоре няма реотани, затова там няма коричка. Реотаните са отстрани и  и затова там коричката е препечена и твърда. Ако те дразни твърдата коричка, изчакай хляба да изстине напълно и го прибери в наелонов плик за 1-2 часа - ще омекне.

Към това бих добавил: по време на печенето да не се отваря капака, защото машината изтива, а топлината се пречупва в капака. Всъщност печенето на горната коричка става под въздействието на пречупената топлина.
В интерес на истината и нашата горна коричка не е по цвят като страничните.
Виж целия пост
# 673
Моята е на Мулинекс и винаги отвсякъде има твърда кора. Като го извадя веднага го напръсквам с вода, завивам в кърпа и слагам в полиетиленова торбичка. Като омекне го вадя от нея за да не мухляса.
Виж целия пост
# 674
Моята е на Мулинекс и винаги отвсякъде има твърда кора. Като го извадя веднага го напръсквам с вода, завивам в кърпа и слагам в полиетиленова торбичка. Като омекне го вадя от нея за да не мухляса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия