Крем-пита (стъпка по стъпка)

  • 64 389
  • 160
# 45
Действително ли са толкова по рецепта? newsm78

Да, толкова са.
Учудвам се, че си успяла с 5 супени лъжици да ги разбиеш, но явно става.

Първо разбивам белтъците само с щипката сол и като се посгъстят добавям захарта лъжица по лъжица. Grinning


Виж целия пост
# 46
Тази крем-пита си я спомням от детството.На моя приятелка майка й правеше такава.Благодаря за рецептата, Кампари (по Сопранов)  bouquetСкоро ще пробвам и аз Peace
Виж целия пост
# 47
Изглежда страхотно  Peace!
Определено ще се пробвам и аз да я приготвя Simple Smile.
Виж целия пост
# 48
Туй го правих снощи - мъж ми отначало гледаше малко с подозрително като се прибра.. Обаче след 3тото парче каза "Яката работа  Mr. Green".
Чудничка рецепта, много благодарим  Hug
Виж целия пост
# 49
Това е нещо разкошно. Рецептата я имам, макар и с малки разлики, от едно тв предаване по Канал 1 на Анелия Нунева. По нейната рецепта кремът не се разстила върху изпечените кори, а трябва да влезе между тях, за което тавичката се раздрусва. Който обича сладкиши с крем, ще остане очарован от този вкус.
Кампари, благодаря за припомнената рецепта   bouquet

ПП: Някой от по-дълго живелите  да си спомня за едни закуски от преди има-няма 15-20 години? Laughing
Обожавах ги като дете. Кремки. Доколкото си спомням тестото сигурно ще да е било многолистно, а кремът вътре беше лимонено-жълт. Разкошотия си бяха. Ще пусна отделна тема, че живо ме интересува тази рецепта.
Виж целия пост
# 50
Току-що сложих крем-питата в хладилника да се охлади.Нямам търпение да я опитам Crazy
Вместо 5, използвах 3 яйца.
Виж целия пост
# 51
днес се мятам да я правя и аз  Grinning после ще докладвам  Peace
Виж целия пост
# 52
Леле,момичета лигите ми потекоха!
Просто няма начин и аз ще я правя утре Mr. Green
Виж целия пост
# 53
И аз да се похваля, че пробвах рецептата - страхотно; нямаше време за чинии, директно от тавата се изяде! Благодаря за идеята, а със сигурност следващия път ще се импровизира върху дадената идея  Wink
Виж целия пост
# 54
кампари, благодаря за рецептата. Днес я направих със следните промени: препечените с масло кори залях с вода с кафява захар, вместо ванилия сложих есенция ром, към крема добавих стафиди, а белтъчнат азаливка я направих от 7 белтъка  /бяха ми останали/и 10 лъжици захар:roll:
На вкус се получава нещо като млечна баница - по вкус ана съпруга ми.  Simple Smile
Виж целия пост
# 55
Здравейте, аз както обещах я правих още преди 10-тина дена и ви обещах снимки....но нямах интернет и ей ме сега. Питата много ни хареса, на мен специално много ми прилича на млечна баница и ми допада повече като за закуска, но ако се направи с блат отдолу или със бисквитки ,тогава си става като торта и другия път ще я направя така.Втората снимка ми стана за съжаление размазана ,и  попрепекох отгоре, че исках с лека коричка.
Благодаря пак за рецептата  bouquet
  bouquet
Виж целия пост
# 56
Запис за рецептата, че да не я търся утре  Crazy изглежда страхотно, точно моят тип десерти - с мнооого крем  Peace
Виж целия пост
# 57
Такаааа... една крем-пита успях да изгоря 3 пъти  Crazy и корите едва ги спасих, и кремът се захвана, а накрая и белтъците покафеняха доста  Rolling Eyes
ама се яде, де.
Бележките ми за следващия път:
- максимум 7 с.л. захар в белтъците  /сложих 10 и беше твърде сладко/
- никакво брашно няма да използвам вече - изобщо не се сгъсти кремът, та се наложи да сложа натурално нишесте /поради което и позагоря крема/. Ще използвам натурално нишесте.
- да внимавам ДА НЕ ЗАГАРЯМ нищо!!!

А вкусът е супер!   bouquet за рецептата!
Виж целия пост
# 58
Такаааа... една крем-пита успях да изгоря 3 пъти  Crazy и корите едва ги спасих, и кремът се захвана, а накрая и белтъците покафеняха доста  Rolling Eyes

 hahaha



А вкусът е супер!   bouquet за рецептата!

Значи и загоряла пак става за ядене! Laughing
Виж целия пост
# 59
Aaaa, става-става! Щом и бележки за следващия път съм си взела  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия