казан деби?

  • 18 294
  • 40
# 15
Не влизам в спор, изненадана съм. Казвам как го правят тук, вярно че не съм в Турция и вероятно са се получили разлики с времето Wink.
Виж целия пост
# 16
Адски нтересно звучи. Падам си по подобни "извратеняшки" вкусове.   bouquet
Виж целия пост
# 17
в Турция го правят с оризово брашно, много е вкусно  Peace
Виж целия пост
# 18
Това звучи мммммм Crazy Искам да попитам "твърда мазнина" означава ли, че освен маргарин, може да се направи и с масло? Не понасям вкуса и мириса на маргарина, но пък маслото го обожавам!
Виж целия пост
# 19
сега като проверих има рецепти и с масло, сигурно няма да има значение.
Виж целия пост
# 20
Милото сигурно много ще се зарадва ако му го направя, звучи много вкусно, но кога ли ще намеря време  Sad
Виж целия пост
# 21
Само да попитам - брашното си е обикновено, а не оризово. /защото някъде четох, че се прави с оризово брашно/

Пише само брашно. Като четох тук-там рецепти, видях и с оризово брашно, видях и вариация с пилешко месо. Simple Smile
Виж целия пост
# 22
преди малко го опитах.
ползвах на Теорг рецептата, направих половината и намалих захарта.

не стана лошо, но сигурно с оризово брашно ще е по-вкусно.
на 2.5 чаши мляко - 500 мл, сложих 50 гр брашно и 50 гр нишесте.
пеках 20 мин. на 200 С.

все още има лек привкус за сурово брашно Confused
сигурно е било повече.

забравих канелата ooooh!
няма нищо, утре с канела Crazy
Виж целия пост
# 23
esme_bolger благодаря ти за рецептата! Току що видяхме сметката на казан дебито. Страхотен десерт! Спазих всичко  по рецептата, като единствено замених брашното с оризов грис. Опитайте!
Виж целия пост
# 24
Аз пък няма да се пъна да го правя, а утре е скокна до сладкарницата, че ми е под носа. Ако ми хареса, може и да се пробвам да го направя.
Виж целия пост
# 25
Аз пък няма да се пъна да го правя, а утре е скокна до сладкарницата, че ми е под носа. Ако ми хареса, може и да се пробвам да го направя.
хе хе
знаех си че ще примамя някой  от квартала да го пробва  Mr. Green
дано да има  Crazy
Виж целия пост
# 26
Аз съм яла от този сладкиш в Турция, наистина е много хубав, но те доста от сладкишите им са много вкусни. Казан деби, в превод означава дъното на казана. Все едно се е варило мляко в казан и е загоряло. Поднася се с дъното нагоре (с коричката).
Виж целия пост
# 27
esme_bolger благодаря ти за рецептата! Страхотен десерт! Спазих всичко  по рецептата, като единствено замених брашното с оризов грис.
wiara, наздраве!
и аз го правих, баш по рецептата с оризово брашно и царевично нишесте (такова имах), но определено ми е много 240 гр. захар, дори с 1 чаша беше бая сладко, макар фамилията да го хареса и така  Wink
от мен си добавих 2 с.л. розова вода, защото много я обичам и я слагам на почти всички сладкиши. Embarassed
Виж целия пост
# 28
Може ли някой да го преведе?



Kazandibi tarifi
MALZEMELER
8 su bardağı süt
4 yemek kaşığı dolusu pirinç unu
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı pudraşekeri


HAZIRLANIŞI
Bir tepsiye pudraşekeri serpiştirilir.Kısık ateş üzerine oturtulup karıştırılarak eritilir.Şekerin rengi kahverengiye dönünce tepsi ateşten alınır.Muhallebisi için süt, toz şeker bir tencerede orta ısılı ateşe konur.Başka bir kasede pirinç unu ve nişasta 2 su bardağı su ilave edilerek iyice karıştırılır ve kaynamaya başlayan şekerli süte azar azar eklenir.Ocağın ateşi biraz daha kısılıp, muhallebi kıvamını alana dek karıştırmaya devam edilir. Vanilya da eklendikten sonra 2-3 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.henüz sıcakken mikserin yüksek devri ile 5 dakika çırpılır.Daha sonra tepside karamelize olan şekerin üzerine muhallebi boşaltılır, buzdolabına konur.iyice sertleşinceye kadar bekletilip ertesi gün dilimlenir.Bir ıspatula yardımıyla çevrilerek rulo yapılır.
Виж целия пост
# 29
8 ч.ч прясно мляко
4 с.л оризово брашно
4с.л царевично нишесте
2ч.ч захар
1 пакет ванилия
8с.л пудра захар

в тава се слага пудрата захар и на слаб огън се разтопява, докато покафенее
Млякото и захарта се слагат на огън докато захарта се разтопи, след това се добавя на струя, разбърканите в отделна купа оризово брашно , царев.нишесте + 2ч.ч вода (за да се разтворят)
Оставя се да се сгъсти на слаб огън.
Добавя се ванилията и след 2-3 минути се снема от огъня. Разбива се около 5 мин с миксер, залива се тавичката и се оставя да престои в хладилник една нощ, разрязва се на порции и така се сервира

Аз много го обичам, този десерт Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия