Здравейте днеска по случай празника другата седмица, правих баклава, специално за вас със снимки...
Продуктите:
2 яйца
1ч.ч кисело мляко
сока на половин лимон
1к.л сода за хляб
1ч.ч олио
брашно колкото поеме за меко тесто
![Grinning](/img/emojis/most_used/grinning.png)
1.Всичко продукти се смесват
прибавя се брашното до получаване на меко тесто
2.Разделя се на около 10 топки
3. Всяка топка се разделя на 6-7 по-малки топченца които се овалват в натурално, пшенично нишесте
4. Всяко мъничко топченце се сплесква и се редят една върху друга
5. Така наредените едно върху друго топченца се точат с нишесте...до образуване на кора тънка колкото да се чете вестник
![bowuu](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/bowuu.gif)
6. Корите се редят в намазнена тавичка по между им се посипват орехи, счукани, не много едри, не много дребни
![chef](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/chef.gif)
7.След 5-та кора баклавата се разрязва...
![Crazy](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_06.gif)
8. Разтопява се 125 гр. чисто масло
9.Залива се нарязаната баклава
![Party](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_35.gif)
10.Пече се на около 150 градуса до готовност 30-40 минути
11.Приготвя се захарен сироп от 6ч.ч захар +6ч.ч вода вари се около 20 минути и с този сироп се заливат 2 тави, от тази доза стават 2 тави баклава
![Laughing](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_lol.gif)
![Naughty](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_34.gif)
Предстоява известно време, ако можете най-добре около 12 часа
![Mr. Green](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_mrgreen.gif)
![Naughty](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_34.gif)
Рецептата я научих от роднини от Турция, приготвя се в сладкарници, плънката може да се изменя: орехи, фъстъци(безсолни...), бадеми
![Crazy](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_06.gif)
Ето
Снимки
в готов вид
![Flutter](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_01.gif)
Колкото захар в баклавата, толкова любов в душата