Картофени палачинки - стъпка по стъпка

  • 13 401
  • 44
# 30
И на мен ми се е случвало Laughing , получило се е защото е настърган картофа и пуска повече вода.
И аз ги настъргвам,  на едрото или на дребното ренде. Вторият вариант повече ми харесва, но ги изцеждам, както при тиквички и след това добавям другите продукти.
Виж целия пост
# 31
И на мен ми се е случвало Laughing , получило се е защото е настърган картофа и пуска повече вода.
И аз ги настъргвам,  на едрото или на дребното ренде. Вторият вариант повече ми харесва, но ги изцеждам, както при тиквички и след това добавям другите продукти.

Е, не се сетих, мерси   bouquet за другия път ще знам. Логично беше, нали така изцеждам тиквичките, ама ха де.  ooooh! Стават, но заради повечето брашно стоят глетави. Здраве да е, ще си ги джвакам  Laughing
Виж целия пост
# 32
Пуснах. Тефлоновата не ми е достатъчно голяма. Настъргах ги на едрото.
Извадих ги, намазах ги, хубаво миришат, но вид нямат никакъв, така че ниаккви снимки  Crossing Arms Laughing
Ще си ги ям, де, обожавам всичко картофено  Simple Smile

Блонди, ако печеш върху хартия за печене, няма да имаш проблем с отлепянето. Аз съм изключително доволна от този продукт и винаги го ползвам.
Виж целия пост
# 33
Блонди, ако печеш върху хартия за печене, няма да имаш проблем с отлепянето. Аз съм изключително доволна от този продукт и винаги го ползвам.

Имам, ама не сложих, защото мислех, че мазнинката играе роля за вкуса. Другия път ще станат  Simple Smile
Виж целия пост
# 34
Блонди, ако печеш върху хартия за печене, няма да имаш проблем с отлепянето. Аз съм изключително доволна от този продукт и винаги го ползвам.

Имам, ама не сложих, защото мислех, че мазнинката играе роля за вкуса. Другия път ще станат  Simple Smile

Аз за това като правих тиквените сложих зехтин в сместа и така си реших въпроса с липсата на мазнина. Wink
Виж целия пост
# 35
Ще се пробват.....Другата седмица!

Благодаря, Лео!  bouquet
Виж целия пост
# 36
   Ако картофите са сварени предварително без да се белят?Н става ли по-безопасно?  newsm78 В смисъл,тогава няма опасност да се разтекат палачинките,като че ли.....
Виж целия пост
# 37
Снощи ги направих палачинковите картофи, само, че сложих и сметана и направих сместа малко по рядка за да ги изпържа на котлона като палачинки. Станаха супер ето резултата:
Виж целия пост
# 38
Вчера ги направих. Станаха невероятни. Сварих повече картофи, около 10, 3 с.л. брашно, 4 яйца, чубрица, настъргах Ементал. Опекох ги върху хартия. Но за мен това са си картофени кюфтета.  Laughing
Виж целия пост
# 39
Сварих повече картофи,

Със сварени картофи са доста по-различни на вкус  Grinning
Виж целия пост
# 40
Боже, Лео, хем нарочно си написала- сурови, аз така и бях сигурна, че става въпрос за варени. Чак сега забелязах точната рецепта.

Прекрасен повод да я "изпробвам" тези дни.  Hug
Виж целия пост
# 41
Да сурови затова се минават през мелачка да са на дребно за да се изпекат. Вкуса е различен, другия път ще ги пробвам печени.
Виж целия пост
# 42
О,рецепта от моята национална кухня,картофени палачинки,те си имат и име-казват се Драники.Задължително след като се настъргват на ренде, се изцеждат.Аз винаги досега ги пържих,ето че дойде момент да ги побългаря. LaughingМерси,Лео за идеята.
Виж целия пост
# 43
О,рецепта от моята национална кухня,картофени палачинки,те си имат и име-казват се Драники.

Майка ми им вика - деруны  Laughing и ги пържи, но мен не ми се пържеха и ги побългарих  Laughing
Виж целия пост
# 44
 Ей сега ги почвам! Grinning Тъкмо си мислех да правя картофени кюфтета, но тези палачинки ми се струват по-лесни, а снимката е просто......мммм..... Hands Clap
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия