Страхотен Кекс!

  • 66 501
  • 182
# 90
Селма, ако са студени се разбиват много бавно и стават пак гасти но разтегливи.
Топлите бетъци се разбиват за броени минути и като се сложи захарта стават тварди, дори може да оформиш фигурки с тях.
Дори съм чела че се препоръчва купата с бетъците докато се разбиват да се сложи с съд с гореща вода.
Но в карйна сметка важното е да си доволна от резултата, нали така Simple Smile)
Виж целия пост
# 91

Дори съм чела че се препоръчва купата с бетъците докато се разбиват да се сложи с съд с гореща вода.

  Аз,пък,съм чела за съд със студена вода!  Crazy Joy Joy Joy
  Права си,важен е резултата!Но в интерес на истина,досега не съм имала  провал с белтъците. Peace
Виж целия пост
# 92
И на мен ми се разбиват белтъците почти без проблем. Аз, като Селма, ги разбивам студени - направо от хладилника вадя яйцата. Слагам в миксера белтъците и нужното количество захар, оставям го да си ги разбива (на мах.скорост) и в това време си приготвям останалите неща. Но се разбиват доста повече от 10 мин, докато се получи гъст твърд сняг.
Така че, явно начини много, важното е да се получи. Peace
Виж целия пост
# 93
Аз, като Селма, ги разбивам студени - направо от хладилника вадя яйцата.
    Май,точно по руските готварски книги пише,че яйцата трябва да са студени.(сетих се,защото знам,че  посещаваш руски готварски сайтове).
    Като че ли е въпрос на вяра:както вярваш,че се получава,така и се получава. Laughing
Виж целия пост
# 94
 Laughing Laughing Laughing

а по английските пише че трябва да са топли, дори днес четох във википедия  защото ми се възбуди любопитсвото Laughing
нещо като капитализъм срещу комунизъм
ще падна от смях  Laughing
Виж целия пост
# 95
  Накрая ще се окаже,че това няма никакво значение! Joy Joy Joy
  А бе,като че ли ,е въпрос на внушение! Wink
Виж целия пост
# 96
Браво. Кекса е страхотен направих го в събота и за няма и 10 мин
вече беше излапан от моите лакомници . В понеделник го
направих пак, но след като го извадих и обърнах го полях с
разтопено масло и  1 л какао  стана невероятно.
 
Виж целия пост
# 97
Страхотен кекс .Благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 98
Радвам се че ви харесва! Hug
Виж целия пост
# 99
А аз току- що го изгорих  Cry!
Първоначално смятах, че го слагам в недостатъчно загрята фулна, но на 17-тата минута ми замириса на изгоряло и веднага го извадих.
Опитвам се да го обърна в плосък поднос, все пак се надявам да може да се изяде нещо от него  Thinking.
Виж целия пост
# 100
Na istina e prevashoden tozi keks. Wink
Виж целия пост
# 101
  Понеже веднъж стана въпрос,затова на каква температура трябва да са белтъците ,за да се разбият хубаво....
  Консултирах се с една професионална сладкарка/хлебар,която ми каза,че яйцата непременно трябва да са студени!А ,ако по някаква причина не са,може да се направи следното нещо:съда,в който се бият белтъците да се сложи в легенче със студена вода,така те ще се охлаждат по време на разбиването и в резултат ще имате много бързо твърда белтъчена пяна.
   Още нещо.Белтъците в началото се разбиват БЕЗ захар,чак ,когато пяната ще е налице,но все още не толкова твърда,постепенно  се добавя  и захарта.

    Уверявам ви,ако спазвате тези правила, белтъците ви винаги ще се разбиват перфектно! newsm10
Виж целия пост
# 102
Благодаря Селма, като начинаещ в кексоправенето информацията ми е много полезна!
Между другото, изгорелия кекс се изяде за норматив! Моите мъже си облизаха пръстите!
Виж целия пост
# 103
Ще взема да опитам и аз най-накрая след толкова суперлативи   Wink
Виж целия пост
# 104
И аз си я копирах  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия