Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

  • 43 488
  • 296
# 255
Вчера си поръчах бяла и черна боя за хранителни цели. Дано поръчката дойде навреме за тортата.
Чудя се тая бялата боя дали ще направи млечния марципан наистина бял? нали оригинално става нещо светло бежово? Който е работил с бяла боя нека каже, моля.
Виж целия пост
# 256
silrai , май бях гледала някъде, че се притиска с дървен шиш, за да стане вдлъбнато.
На мен пък проблема ми е, че тук не съм виждала перлички по магазините.

Вчера си купих перлички от Хит.Имаше бели и цветни. PeaceОле,сега видях,че не си в България. Embarassed Grinning
Виж целия пост
# 257
Тия дни правих за първи път ганаш с тъмен шоколад, т.е. купих си за целта шоколадов кувертюр, който се оказа много удачен и вкусен  Simple Smile.
Искам само да попитам с какво съотношение сметана - шоколад ви става най-добър ганаша, защото имам примери от различни рецепти, където съотношението е от 1:1 до 1:2?

Моят ганаш беше 500 мл сметана и 300 гр кувертюр и стана малко мек след разбиването. На следващият ден след сглобяването на тортата беше вече супер  Simple Smile
Поради тази причина отпадна обличането на тортата с марципан Варна, а само скромно я шприцовах с шоколад:

Шоколадова торта
Виж целия пост
# 258
Ще правя торта-Барби за подарък на едно сладко момиченце. Купила съм готови цветчета за украса на тортата. По какъв начин да ги закрепя върху захарния покрив? С маслен крем ли? Ще съм ви признателна за отговорите Hug
Виждам, че са те пропуснали с отговорите. Не съм спец, но тук четох варианти с маслен крем, само с вода и (за този не съм 100% сигурна) - белтък, разбит с пудра захар. Аз лично засега съм опитвала само с маслен крем.
А каква торта ще ти бъде Барбито?
Виж целия пост
# 259
Ще правя торта-Барби за подарък на едно сладко момиченце. Купила съм готови цветчета за украса на тортата. По какъв начин да ги закрепя върху захарния покрив? С маслен крем ли? Ще съм ви признателна за отговорите Hug
Виждам, че са те пропуснали с отговорите. Не съм спец, но тук четох варианти с маслен крем, само с вода и (за този не съм 100% сигурна) - белтък, разбит с пудра захар. Аз лично засега съм опитвала само с маслен крем.
А каква торта ще ти бъде Барбито?

Само с вода се закрепят, когато покритието, в/у което се слагат е фондан/марципан и е добре изсъхнало! Освен това цветята не трябва да са много тежки, за да не се отлепят.
Ако тортата е ще е с маслен крем отгоре , няма нужда да се лепят с нищо, просто ги притискаш и ще си застанат на мястото.
Аз не разбрах какво ще е покритието на тортата, така че ако може да уточниш за да знаем какво да те посъветваме.  Peace
Виж целия пост
# 260
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам за вафлената плака ако някоя от вас е  работила с нея моля да сподели ако има нещо специфично при работата. Всички тези въпроси ги задавам, защото нямам достатъчно информация, за да преценя дали ще се справя. Предварително благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 261
Благодаря на всички ви за помощта.То не било трудно, ама като не знаеш...  bouquet
Гризката , най добре работи само със сладкарски бои.Аз преди съм пробвала с боя за яйца и ми се втвърдяваше тестото от тях.Остави другото ами трябва да се разредят в течност преди употреба, защото иначе тестото става на точици...

В България боите за яйца (прахообразни) са си сладкарски. Преди доста години (от порядъка на 10 и нагоре мисля) беше се повдигнал въпроса за токсичните бои за яйца (в смисъл че се продаваха и текстилни бои). Та приеха някаква наредба ли, не знам точно какво, и има изискване боите за яйца да са за хранителни цели. Не ме питайте за подробности, смътно си спомням, тогава изобщо не съм се интересувала от торти и украси; минало и заминало покрай мен - добре че мъничко поне е останало в главата ми. Така че ако купите прахообразни бои за сладки (дето ги имаше в 345), това са същите бои дето ги купувате за яйца по Великден.
Виж целия пост
# 262
Ама вярно, сега се сещам, че миналата година на едно от пакетчетата пишеше, че стават и за сладки.Аз тук имам само гелообразни, едни на Уилтън и едни испански-май съм по доволна от испанските!
Виж целия пост
# 263
Ох, сега като четох назад и нов въпрос ми изникна  Embarassed Защо е задължително да има някакъв крем под чаршафа? Като се прави тортата с рула на Лео, пак ли се намазва с крем? Може ли да се намаже само с разтопен шоколад?
Виж целия пост
# 264
Аз последните два пъти, когато правих тортата с рула, не мазах с нищо под чаршафа, защото рулата са сухи.

В следващите няколко дни, нямаше проблем с покритието, не се размеквало.
Виж целия пост
# 265
На мен по-лесно ми залепва покритието от марципан, и става по-гладка, запълват се дупчиците. Ако разточваш покритието много тънко, е необходимо тортата да е загладена предварително. Ако ще я заливаш само с шоколад, няма смисъл да я мажеш с крем.
Виж целия пост
# 266
Привет! Hug
Радвам се , че моята торта ви е харесала, особено кюфтетата. Grinning Тях ги направих от сладкиша Негърско дупе+шоколадов пудинг на д-р Йоткер. Натроших част от сладкиша, омесих го с малко пудинг, както се меси кайма, оформих  кюфтетата, сложих ги в хладилника за 30 мин, после с четката понатиснах, за да стане вдлъбнатина, мацнах черна боя и ето го резултата.  Grinning Мисля, че ще стане с всякакъв какаов сладкиш.

Gushanka кюфтетата са като истински - сигурна ли си, че не са истински кюфтета!  Shocked Кка постигана този рошав ефект?  newsm78  Да не би млякото да е било нискомаслено или с някакви примеси? Веднъж купих тук някакво (пишеше "млечна напитка на прах" и си мислех, че е същото) и трябваше да придам наистина доста пудра захар за да получа точната консистенция, но и така стана добре и много вкусно! Но солено...  Sick
На опаковката пишеше сухо мляко, може и от боята да е, както писа dijel. Въпреки, че са сладкарски, но синята ми е на прах. Но до скоро все със същите на прах работех, не се е случвало да е солено. Другия път ще купя мляко Нидо, за да съм сигурна, че ще стане.  Hug

Виж целия пост
# 267
ахаа, добре че стана дума... значи да близна предварително млякото преди да започна... и аз си купих на Радиком, но още не съм го отворила.
Виж целия пост
# 268
Момичета имам проблем  Sad Моля ви за помощ!!!
Тръгнах да правя марципан Варна и като го замесих със захарта, то стана една много странна маса, но определено не беше тесто, какво да правя сега, някой сблъсквал ли се е с този проблем и изобщо защо се получи това???? Sick
Виж целия пост
# 269
Ох, сега като четох назад и нов въпрос ми изникна  Embarassed Защо е задължително да има някакъв крем под чаршафа? Като се прави тортата с рула на Лео, пак ли се намазва с крем? Може ли да се намаже само с разтопен шоколад?
Ако покритието е с шоколад, няма проблем, но ако е марципан - стои доста неравно - ето тук можеш да видиш една моя торта, която е с рула и марципан Варна, без крем помежду им.

Sbruny, ако не си изчакала пареното тесто да се охлади напълно, е вероятно това да е причината. В тоя случай го изхвърли  Confused а, може и продуктите да не са били качествени, преди време много се коментираше пудрата захар като причина за недобрия марципан  Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия