Телешки пържоли? ? ?

  • 37 040
  • 22
# 15
За цяло парче месо има варианти....Аз например го начуквам(но не тънко),просто да мога да го разстеля поръсвам с варен морков на кубчета,лук като за запръжка нарязан, твърдо сварено яйце,гъби...може и още неща да се сложат.Навивам месото стегнато и го овързвам със здрав конец.Позапържвам го от всички страни и или го варя в тенджерата под налягане,или го пека в йенска съдинка с капак,като много често го поливам със мазнината от тавата.При сервиране конеца се маха.Реже се на филийки...гарнитура според вкуса

П.П.Да добавя,че независимо дали се вари или се пече от течността (на печеното или вареното) се прави сосче(запържва се 1с.л. брашно в масълце и се разрежда с бульончето) с което се полива месцето при сервиране.
Виж целия пост
# 16
Аааа, браво!  bouquet
Това ще го пробвам задължително, дори по-скоро от пържолите!
Благодаря ти! Hug
Виж целия пост
# 17
За цяло парче месо има варианти....Аз например го начуквам(но не тънко),просто да мога да го разстеля поръсвам с варен морков на кубчета,лук като за запръжка нарязан, твърдо сварено яйце,гъби...може и още неща да се сложат.Навивам месото стегнато и го овързвам със здрав конец.Позапържвам го от всички страни и или го варя в тенджерата под налягане,или го пека в йенска съдинка с капак,като много често го поливам със мазнината от тавата.При сервиране конеца се маха.Реже се на филийки...гарнитура според вкуса
Мммм, това много ми хареса (нещо като вретено или руладини, но с телешко, не съм пробвала досега, само с  пилешко филе), благодаря ти за рецептата TheNMaster   bouquet
Виж целия пост
# 18
 Ааа моля,моля нали затова сме се събрали тук за да си помагаме   bouquet Пробвала съм и със всякакво месо,но с телешкото става най-вкусно....  bouquet
Виж целия пост
# 19
Само да кажа едно *Мерси* за рецептата за паржолите със сметана. Снощи ги спретнах, прибавих и гъбки. Станаха разкошни. Толкова крехко телешко до сега не бях яла.   bouquet
Виж целия пост
# 20
Браво ! Поздравления    bouquet
Виж целия пост
# 21
За пържолките:
Мъжа ми много ги хареса,но децата отказаха да дъвчат  Laughing (не мога да го направя крехко това телешко).
Рецептата е страхотна,пробвайте .
Спомних си че един познат,който има заведения по черноморието разказваше как тайната на крехкото телешко е:
слага се в марината,но не знам рецептата (мъжа ми още не беше решил да хапва само телешко) и се държи в нея доста време. Трябвало да се улучи точно момента преди да започне да се разваля месото. Не съм пробвала дали е ефикасна тази рецепта,какво мислите?
Виж целия пост
# 22
За пържолките:
.... и се държи в нея доста време. Трябвало да се улучи точно момента преди да започне да се разваля месото. Не съм пробвала дали е ефикасна тази рецепта,какво мислите?

Да ти кажа честно само като си представа,че месото вече не е прясно и... започва да ми се повдига  Sick .Знам за много рецепти с подобно киснене...та да "узрее" месото...обаче аз лично предпочитем да го пека или варя ,ако трябва 100 часа докато стане крехко,ама да знам,че ще нахраня семейството си с ястия от прясно месо.Единственото престояване на месото след като го купя от магазина е максимум 1 нощ,когато е намазано с подправки и марината,та да попият хубавичко - на другия ден се готви.Може много от съфорумките(майсторки-кулинарки) да ме критикуват,но аз не бих могла да консумирам такова месо..."узряло"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия