Машина за хляб - 6 част

  • 43 307
  • 587
# 510
Смехурко, мерси, ама грам немски не знам  Blush

Аз днес отчетох провал. След два страхотни хляба, третия стана  Sick Май малко брашно сложих, ама не добавих после. Превтаса, изглеждаше ужасно. Все пак го изпекох, но по-гнусно нещо не съм правила. Директо замина в боклука. Сега заредих още един. с отложен старт, да е готов утре в 6, че мъжът ми ще го носи на свекърва ми. Дано го уцеля тоя път. Praynig
Виж целия пост
# 511
Здравейте и Честита Коледа!  bouquet

И аз днес се сдобих с машината за хляб от Кауфланд и вече направихме с мъжа ми първи опит. Изпекохме обикновен хляб, който не стана никак лош само дето много не бухна. Отдавам го на маята, а може и другаде да е причината. Thinking

Не разбрахме само за колко гр хляб е, но прочитайки част от темата, ми стана ясно вече. Разгледахме и в Домото, но там беше останала  единствено някаква на Део, но с вместимост само 600 гр и се отказахме от нея.

В Кауфланд никой не намерихме, който да ни каже нещо повече за машината, но я взехме все пак. Странното беше, че пишейки ни гаранцията, момичето на информация каза, че с този модел се работело много сложно и много хора им я били върнали по тази причина. Аз досега не видях нещо толкова сложно...До три години, ако възникне проблем, можем да я върнем.

И аз се интересувам в какви пропорции слагате продуктите в тази мапина. Правихме една рецепта от форума, но в нея брашното беше само 250 гр, а ние сложихме 500 и удвоихме и другите съставки. Повече може ли да се слага? Как действате вие и кои рецепти и пропорции са най-подходящи?

Извинявам се за дългия пост. Blush

Лека нощ! Hug
Виж целия пост
# 512
Нова съм във форума, но Ви чета от доста време и тъй като съветите Ви,  на моменти, са безценни споделям опита си от хлебопекарната на Кауфланд. Тя милата не може да омеси повече от 500гр брашно + 300гр течност. Мже би ще понесе ощесъвсем малко отгоре, но при опита ми да омеся тесто от 1кг брашно+500гр течност за коледната питка брашното дори не се разбърка. При 500гр обаче резултатът надмина очакванията ми.
Виж целия пост
# 513
passion, ще ти пиша ЛС  Wink
Албена, тя е за малко брашно, аз повече от 500 гр. не бих сложила  Confused
Сутрешния хляб стана супер  Grinning
Мисля днес да пробвам козунака на Пина, само един въпрос... кога да го поръся със захар отгоре?
Виж целия пост
# 514
Julie, поръси го със захар точно преди печенето.
Ако го печеш в машината - точно като започва да пече, отвори капака и наръси захар.Гледай да става много бързо, за 10-20 секунди, за да не изтива машината.

Сега ще сложа в авторската ми тема с рецепти 2 рецепти за хляб за машина и ще дам линк, дано са полезни на някого, дето се чуди! Peace
Виж целия пост
# 515
Пина, мерси!
Ще докладвам след около 3 часа  Grinning
Виж целия пост
# 516
Ето 2 мои рецепти за хляб в машината, аз съм ги измисляла в процеса на работа.Изпитани са многократно, това са ми основните по които правя редовно и резултата е положително оценен от нас и нашите гости! Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg5975815#msg5975815
Виж целия пост
# 517
Julie, и на мен немския не ми е силен език, но има link за упътване и там има английски, и разни други  Simple Smile. Български няма, но ..... Embarassed

Браво за успехите.

Ще се опитам да сложа link към упътването. Не става или поне на мен не ми хрумва как, но има иконки на лупа, pdf, и до тях отворена книга това е упътването.
Виж целия пост
# 518
Smehurko линка, който си дала е чудесен. Наистина много подробно описание и рецепти. Аз купих на свеки такава за коледа и тези дни трябва да ходя да я инструктирам, а в книжката нищо не пише. Тъкмо се чудех как ще обяснявам, като аз самата я гледам като индианец  Joy Благодаря много!   bouquet
Виж целия пост
# 519
А защо ми пече повече от едната страна  newsm78 Коричката от едната страна става по прегоряла?!
Виж целия пост
# 520
А защо ми пече повече от едната страна  newsm78 Коричката от едната страна става по прегоряла?!
ами не би трябвало! Naughty
При мен не е така.Реотанът ти цял ли е? Да не е на разваляне.Проучи го докато е в гаранция, ще ги вземат дяволите...
Каква марка ти е машината?
Виж целия пост
# 521
Супер измислена марка, Динамик, китайска. Реотанът е цял, да... От началото си пече така (тоест от три дни). Това което си мисля... не прегаря там, където е прозорчето за да зяпам. Прегаря от другата страна, където е само метален капак. (Леле как го обясних...). Да не би да нагрява повече от страната на метала?
Виж целия пост
# 522
Пина, мерси!
Ще докладвам след около 3 часа  Grinning
И аз ще докладвам след три часа за козунака на pina  Peace
Виж целия пост
# 523
Докладвам  Mr. Green

Наду се бая, чак леко повдигна капака на машината  Laughing Много е вкусен. Прегоря малко, ама нищо. Аз обичам прегоряло  Laughing Пина, благодаря ти!!! Имайки предвид, че за пръв път творя козунак... просто резултата е вълшебен! Цялата къща мирише на Великден  Grinning

Снимки:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4790392
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4790391
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4790393
Виж целия пост
# 524
Julie, ти не си го вадила да го плетеш, нали? Чудя се как да направя и аз - дали да го оплета, или не  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия