Машина за хляб - 6 част

  • 43 301
  • 587
# 525
Julie, добре изглежда! Peace
Препечен е, де, но не знам защо.Моята машина не прави така.То много марки станаха вече и им изтървах края.
Като за първи път е идеален, моя първи опит беше трагичен...

Ако се оплете става доста симпатично, аз съм вадила, плела и връщала в машината за печене.За да се направи тазя хватка, обаче, трябва да се пипа доста бързо и организирано, както и да се улучи момента.
Козунака втасва, вади се, плете се, връща се и пак втасва и тогава се пече!
Виж целия пост
# 526
Не съм плела, щот не мога. Няма да го направя бързо и ще се прецака тестото  Blush
Виж целия пост
# 527
Не съм плела, щот не мога. Няма да го направя бързо и ще се прецака тестото  Blush
правилно си постъпила! Peace Не похабявай тестото.

Малко по малко всичко ще стане.С всеки следващ опит ще си по-уверена, ще му хванеш цаката и после ще правиш всичко.
Не се хвърлайте на най-трудните неща отначало и после да се обезкуражвате от резултата - както съм правила и аз, де... Embarassed
Виж целия пост
# 528
Поздравления, Julie!Добре изглежда  Peace

Козунака втасва, вади се, плете се, връща се и пак втасва и тогава се пече!
Аз пък не знаех ,че може да се прави тая акробатика с плетенето и печенето вътре  Grinning непременно ще пробвам!
Виж целия пост
# 529
Ами аз съм го правила - става.
Моята машина е с продълговат контейнет и резултата е доста добър, защото се запазва рисунъка.Ако контейнера е от късите и много високи, не е толкова ефектно.

Показвала съм си резултатите, но май нямаше много ентусиазирани след мен.Може би не е висока успеваемостта на този вариант.. Thinking
Виж целия пост
# 530
И аз да попитам Пина,каква програма ползва за козунака.Аз съм правила по нейната рецепта,стана много хубав,но си омесих в машината и втаса там,но го изпекох във фурната.
ако правилно съм разбрала,и ти пускаш на месене и втасване,после вадиш,плетеш и пак връщаш в машината,НО на каква програма пускаш след изплитането,понеже споменаваш пак ВТАСВАНЕ и после печене.Моята както знаеш е нова Аляска и има програма месене и втасване /без печене/и после има само печене.Мисля като го изплета се пуска само на прогр.печене,но втасване с печене няма newsm78и ако пусна след сплитането само печене,ще стане ли Thinkingмисля,че пак трябва да втаса Rolling Eyes
мислила съм да направя така да го пека в машината,но да го оставя да втаса в контейнера,примерно на парното и после само прогр.печене,но не ми се рискува.
Моля те да ми обясниш точно как печеш и втасва изплетения козунак в машинката
мерси много Пинче  bouquet
Виж целия пост
# 531
Такаааа, козунака се получи, поне на външен вид. Само че го доопекох във фурната, за да може горната коричка да придобие желания цвят  Peace. По-късно като го разрежа ще пусна снимки пак
Виж целия пост
# 532
Весела Коледа, момичета!Все така неуморни и по-често удовлетворени от труда си:)

Лебедуна, твоята питка става и като се навие на руло след мазането и точенето и се изпече в машинката...Просто пуйката се забави и нямаше място за питка в тава.... Страхотен хляб като козунак...Благодаря!
Виж целия пост
# 533
Danidji, аз ако пека козунака в машината, правя така:
Пускам го на първа програма, която при мен за среден хляб е 3.13часа (ако не греша, но там някъде).Той се омесва и започва да втасва.На 2 пъти има премесване - бъркалките се завъртат по 2-3 пъти.След второто такова премесване, вадя тестото, вадя и бъркалките (те повече не трябват) и затварям капака на машината, да не изтива (тя нали си поддържа по-висока от стайна температура, за да втаса по-бързо и по-добре тестото).Тогава плета.Бързам, гледам да става за 5 най-много 10 мин.Връщам в машината (през това време програмата си върви...) и има още 30мин (някъде толкова бяха) за втасване (то си е задължително, окончателната ферментация, която е след оформянето и преди изпичането на всяко изделие, не само козунак, а всякакви питки и закуски).И така, тя после машината си го втасва и пече.
Tочно преди началото на печенето отварям капака и намазвам с яйце или нещо друго, наръсвам със захар, може бадеми да сложа.Пак бързам, за секунди да става, за да не изтива машината.

Аз скоро не съм правила, но преди си бях разучила точно, в коя минута какво прави машината и си следях.

Докато оплиташ козунака, може да оваляш фитилите със стафиди и така козунакът ще е хем плетен, хем със стафиди и отгоре захар и така... Peace

Пак да повторя, че моят контейнер е правоъгълен, но издължен и козунака ми става като купешкия.Ако на твоята машина контейнера е като кубче, не очаквай да стане така...

Ето снимка на плетен козунак, печен в машината по тази технология:

http://images14.snimka.bg/002492172.jpg
Виж целия пост
# 534
Преведох таблицата с програмите на Кауфландския уж Динамик. Утре ще ходя да инструктирам свеки и нагледно и я разпечатах. Понеже съм неука, незнам къде мога да я кача и в какъв формат newsm78 Ако някой има интерес, да ми прати на ЛС мейл адрес за да му я изпратя. При мен е на Word.
Виж целия пост
# 535
Lebeduna, мога да я кача в гугъл документи, за да е видима за всички.
Виж целия пост
# 536
Pina   bouquet, козунака по твоята рецепта стана страхотен. Само още малко захар е трябвало да сложа, че ние си обичаме по-сладичко да ни е. Благодаря ти  smile3525
Виж целия пост
# 537
http://docs.google.com/Doc?id=dckgcx34_0hbrx89rd

Таблицата! Благодаря, Лебедуна!
Виж целия пост
# 538

Не претендирам за точност, но мисля, че ще е полезна. Направи ми впечатление, че има някакво несъответствие в минутите на по - големия хляб. Например за основна програма при тегло 1 кг. времената са по - големи от тези за 1.250 кг. (време за подгряване и печене) При пълнозърнестия и за сандвичи е същото. Не посмях да ги променям, защото в оригиналната таблица така са дадени. Може и печатна грешка да е ... newsm78 Утре като я пусна ще видя... smile3508

П.П. Между другото има страхотни рецепти за пълнозърнести, млечни и плодови хлебчета. Има и рецепта за лучен хляб. Много интересни...с мед, ядки и др. Даже в единия от пълнозърнестите и оцет в рецептата видях. Има за кекс, сладък хляб и няколко рецепти за хляб със сода. Меси се на много бързата програма. Зори по - горе беше писала, че содения хляб не трябва да се меси много. Те тая програма ще е интересна.
Виж целия пост
# 539
Pina, благодаря и ние опитахме козунака  Simple Smile. Наистина може би малко захар още няма да е зле Wink.
Малко коричката стана по-дебеличка, но не прегоря  Party

Тези машинки са супер.

Весели празници!
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия