Машина за хляб - 6 част

  • 43 263
  • 587
# 555
Момичета,вчера хляба на 4-та програма стана горе-долу,като изключим,че се получи доста дебела и твърда коричка,но може би е защото го оставих 1 час на претопляне и освен това горната кора се напука. Сигурно наистина на тази програма не може да се омеси хубаво.Ще си карам на основната.
Лебедуна,благодаря за рецептите Simple Smile Само да питам тези сладки хлябове не са ли вид козунак? И козунака не е ли френски хляб? Нещо не мога да оправя кое какво е  Embarassed И ако не е много нахално някой може ли да ми пусне рецепта за изпитан и лесен кекс(но да се пече в машината).
Виж целия пост
# 556
Сладките хлябове са по-скоро като кифли, не са козунак!
Козунака не е френски хляб!
Принципно френския хляб се прави с пр. мляко и масло.Козунак е това дето освен брашно и мая има пр.мляко, захар, масло или мас, олио.

Странни въпроси!! newsm78
Виж целия пост
# 557
Сладките хлябове са по-скоро като кифли, не са козунак!
Козунака не е френски хляб!
Принципно френския хляб се прави с пр. мляко и масло.Козунак е това дето освен брашно и мая има пр.мляко, захар, масло или мас, олио.

Странни въпроси!! newsm78
А представяш ли,че съм завършила и Обществено хранене Simple Smile Ама все пак като гледам съставките на френския хляб и козунака,то все едно:) А не се ли пекат на една програма,защото аз нямам програма за козунак?  И още  един странен въпрос,намерих си рецепта за кекс,но да ви питам това ли е последователността на слагане на продуктите ,както са дадени в рецептата?
2 яйца
2/3 ч.ч прясно мляко
2/3 пак. краве масло
1 1/2 ч.ч захар
2 ч.ч брашно
1/2 пак. бакпулвер
1 ванилия
стафиди,орехи или шоколад
Виж целия пост
# 558
Хайде обзаведох се и аз с Динамика, сега ще ви чета и разучавам и започвам да действам.
Виж целия пост
# 559
Djina аз кекс в машината не съм правила и не бих направила, защото останах с впечатление, че тези, които са правили не са доволни. Според мен машината за хляб си е машина за месене и печене на хляб. Това, че има и програма за кекс и конфитюр не я прави универсална. Хлебопекарните имат програми за сладък хляб, но не съм чувала да имат за козунак. Тук има много сполучливи рецепти за козунак в машината. Препоръчвам ти тази на pina Аз доста козунак изхвърлих докато не попаднах на нейната рецепта. Няма да съжаляваш.
Аз също отскоро имам машина и препоръчвам на всички, които сега започват да не се хвърлят на сложни хлябове с добавки, козунак и др. Свикнете най напред с машинките, месете най - обикновен бял хляб в началото докато му свикнете и сами "усетите" машината. След това малко по малко опитвайте по-сложните рецепти.

П.П. Преведох точно тези рецепти, защото ми се видяха интересни и нещо по - различно от стандартния хляб.

Да ви се оплача.....

Сравних 2 пакета пълнозърнесто брашно Панино, купени от едно и също място - едното пълнозърнесто бяло - другото пълнозърнесто - тъмно!

Аз попаднах на козуначено на Панино направо вкаменено. Пак от Метро купено. От тогава на Панино не купувам. Crossing Arms
Виж целия пост
# 560
Аз се сдобих с брашно английско. Ама не ме кефи хляба с него. Остана за още един хляб, ще го направя, че ме е яд да го хвърля. Иначе купувам ФФ вкус от Фантастико и става чудесен хляб.
Виж целия пост
# 561
Да се похваля и аз- Дядо Коледа ми донесе и на мен машина за хляб . Вече опекох 4 - 5 хляба с рецепти от форума и резултата бе фантастичен!
Виж целия пост
# 562
http://appliances.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=21722&cat= … 01&shop_id=57
Момичета, и аз се присъединявам с тази придобвка към вас, може ли някой да ми каже изпитана рецепта за черен хляб, че по принцип ядем само такъв, ама първите ми два хляба бяха с бяло брашно.
Виж целия пост
# 563

Момичета, и аз се присъединявам с тази придобвка към вас, може ли някой да ми каже изпитана рецепта за черен хляб, че по принцип ядем само такъв, ама първите ми два хляба бяха с бяло брашно.

300 мл. вода
1 с. л. олио
250 гр. ръжено брашно
250 гр. бяло брашно
1 ч.л. сол
1 ч. л. захар
1/4 кубче жива мая

Наглеждай си тестото да е оформена хубава топка и да не маже под бъркалките.Ако е необходимо, добавяш брашно ако е по - рядко тестото или 1-2 с. л. вода ако е много трошливо.
Можеш да замениш ръженото брашно с пълнозърнесто или някакво друго от този тип, но задължително слагай и бяло, ако искаш да получиш качествен хляб. Успех!  chef
Виж целия пост
# 564
Hug Мерси много, вчерашния хляб го правих по тази рецепта, само че брашното беше само тип 500, наистина става превъзходен хляб
Виж целия пост
# 565
От доста отдавна не съм се вясвала в темата-гледам много нови момичета с хлебопекарни има.Да си ги ползвате със здраве! Hug
Аз замених моята ФИФ-ка с Мулинекс-разликата е от небето до земята.И в цената ,де Wink.Много по-безшумна,много по-хубаво покритие на контейнерчето,по-енергоспестяваща...има разлика голяма.Та така,имам си отдавна мечтаната Мулинекс.
За черния хляб-правя го по същата рецепта,дадена по-горе,но обикновенно само меся в машината,после оформям питки.Така ни харесва повече.Бяло брашно ползвам само на Софимел,а пълнозърнесто на Техра.
Виж целия пост
# 566
Аз попаднах на козуначено на Панино направо вкаменено. Пак от Метро купено. От тогава на Панино не купувам. Crossing Arms

И аз попаднах на същото вкаменено брашно....Явно не се купува и затова става така.....

Ох...какво брашно вече да купувам - незнам!
Виж целия пост
# 567
Мацки, нямам време да ровя назад, посрещам/изпращам и ходя по гости Crazy.Някой правил ли е щолен в машината за хляб и ако да, много моля за една изпробвана рецептичка.  Hug
Виж целия пост
# 568
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

Само съм я срещала, не съм пробвала:)
Виж целия пост
# 569
Днес сътворих питки с ароматно олио по рецептата на Lebeduna. Ометохме ги  Peace
Направих пак козунак и кифлички, но нещо хлебни пак ми станаха  Rolling Eyes  Мъжът ми се изказа:"Хляб с локум!"  Mr. Green Добре,че ги натъпках здраво с локум и стафиди, та няма да личи много  Grinning 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия