Машина за хляб - 6 част

  • 43 293
  • 587
# 570
Честито на новите притежателки на машинките. Май тези новите машинки от кауфланд решават проблема с недостатъчно запечената горна коричка  newsm78
Виж целия пост
# 571
Да питам... соден хляб с типово брашно става ли? 50/50 бяло/типово? А рецепта за соден хляб? Събрах куп рецепти за хляб. Но една за соден нямам.
Виж целия пост
# 572
dimitrina73 , благодаря!
Ще се жертвам, само да ми остане време.
Виж целия пост
# 573
Аз попаднах на козуначено на Панино направо вкаменено. Пак от Метро купено. От тогава на Панино не купувам. Crossing Arms

И аз попаднах на същото вкаменено брашно....Явно не се купува и затова става така.....

Ох...какво брашно вече да купувам - незнам!

Ако брашното е нормално и се съхранява правилно, не би трябвало да се вкамени и след няколко години!
Правете си сметката, какво има вътре!
Виж целия пост
# 574
Правете си сметката, какво има вътре!

Не искам и да си помисля какво може да има вътре в брашната......

То като се замисля...май вече избираме от две злини - по-малката....

Коя е по-малката злина при брашната?????
Виж целия пост
# 575
Правете си сметката, какво има вътре!

Не искам и да си помисля какво може да има вътре в брашната......

То като се замисля...май вече избираме от две злини - по-малката....

Коя е по-малката злина при брашната?????

Ами какво има? Подобрители, консерванти и всякакви други боклуци. За по - малката злина незнам  newsm78 Даже и в мелница да ти го смелят, зърното, което носиш с колко ли пестициди и други отрови е пръскано? Ами генно модифицираните сортове? Какво всъщност ядем?
Виж целия пост
# 576
и аз не знам коя е по-малката злина...?
ще ядем каквото има!
Виж целия пост
# 577
Хайде и аз да кажа, че вече успях да спретна 2 хляба  chef на новата ми Динамина машинарийка. Първият беше на бързата програма, стана чуден, но беше една пихтийка на външен вид. Нали ми е нова машинката и я гледам с респект Rolling Eyes, не смеех да вдигна капачето, та да оформя хляба, та се изпече така както машината го беше месила. Вчера пък направих френски хляб на най-дългата програма. Втаса добре, стана вкусен, просто чудесен. Не го снимах, че не остана. Сега се готви хлебец №3, по обикновената рецепта на Лебедуна, но вместо вода, сложих прясно мляко, да видим какво ще стане Thinking. Чудех се дали да не сложа и яйца на прах, но това ще е при следващите опити. Наистина е голяма зарибявка, голям куршум в талията е това Динамично чуденце  Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 578
Аз попаднах на козуначено на Панино направо вкаменено. Пак от Метро купено. От тогава на Панино не купувам. Crossing Arms

И аз попаднах на същото вкаменено брашно....Явно не се купува и затова става така.....

Ох...какво брашно вече да купувам - незнам!

От около един месец и аз си ползвам машинката за хляб.Ползвала съм няколко вида брашно,по една и съща рецепта хляба много различен,но най-хубав хляб ми става с брашно на Софимел-екстра.Стажът ми с машинката не е голям,но провали нямам. Wink
Виж целия пост
# 579
И аз да се отчета. Party
Дотук три успешни хляба - два обикновени и един с кисело мляко, който по не ни хареса на вкус.
Снощи правих и козунака на Пина и той стана много хубав и сега го дояждаме с мъжа ми. Crazy
Онзи ден правих и тесто за пица и то стана доста добре. Simple Smile
Виж целия пост
# 580
За Софимел - екстра ми е ясно...Аз само него ползвам като ми трябва бяло брашно.......Но проблема ми е с тъмното брашно...И след малко ще пиша до Панино....Безобразие...И вчерашното купено брашно уж Пълнозърнесто се оказва или типово, или бяло.......И смятам да се обадя и до федерацията на потребителите......Не че някой ще ме чуе, но да съм спокойна,че съм направила това,което зависи от мен.....
Виж целия пост
# 581

И след малко ще пиша до Панино....Безобразие...И вчерашното купено брашно уж Пълнозърнесто се оказва или типово, или бяло.......И смятам да се обадя и до федерацията на потребителите......Не че някой ще ме чуе, но да съм спокойна,че съм направила това,което зависи от мен.....

Браво маме! Напиши им го.   smile3525
Виж целия пост
# 582
Я да питам видях в Била брашняна смес за козунак, наякой ползвал ли е такава?
Виж целия пост
# 583
Аз да питам -  в някои рецепти се иска обемаслено сухо мляко... Къде мога да намеря такова? Мога ли да го заместя с обикновено? Ви е как правите?
Извинявам се, ако е обсъждан въпросът. Blush
Виж целия пост
# 584
Я да питам видях в Била брашняна смес за козунак, наякой ползвал ли е такава?

Има много подобрители в готовите смеси за козунак.

Цоци, само така!!Дали ще има или не резултат, важното е ти да направиш това, което трябва. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия