Селска торта

  • 28 577
  • 45
# 15
Другарче,благодаря за рецептата за крокана.  bouquet
Кати,кремът е като твоя крем"Дипломат",който толкова много харесвам само дето не се разделя на жълт и кафяв. Peace
Виж целия пост
# 16
Ауууууууу, какво направи както съм гладна ,а и ми напомни на мамината торта.Майка ми я прявише  преди 20-тина  години всяка седмица  .Благодаря за припомнянето   bouquet  bouquet ,непременно ще я направя!

ох и аз така Laughing
моята мама също редовно ни подслаждаше с нея  chef
Виж целия пост
# 17
Тортата е много вкусна,уверявам ви.Аз я правя най-редовно на празниците и всичко се омита за норматив.Става много лека,приятна и с истински вкус на торта.
Виж целия пост
# 18
Оооо, любимата ми торта е това!
Виж целия пост
# 19
Цитат на: Другарче
В студена фурна , на около 180гр , накрая леко засилвам

Другарче, само това не го разбрах: newsm78
Слагаш в студена фурна и включваш на 180 гр, или слагаш да печеш в загряла до 180 гр. фурна? И до колко засилваш после?Blush
Виж целия пост
# 20
Това с печенето е много относително - зависи от фурната , но винаги слагам в студена . От скоро съм с нова с вентилатор и не пека като в стария "Раховец" - ти каква имаш - кажи , за да те посъветвам - пусти и фурни все трябва да им баеш....
Виж целия пост
# 21
Крема може да се замени с пудинг на Доктор Йоткер, става много бързо.
Аз правя тортата в правоъгълна форма - пека два блата с по 7 яйца в тавата на фурната - един бял и един с какао и отгоре поръсвам със смлени орехи и настъргвам шоколад.
Виж целия пост
# 22
и режеш като пастички - супер - чудесна идея - по 7 яйца за всеки блат ли ? Не са ли много ?
Виж целия пост
# 23
Печката ми е голяма и съотвено и тавата. Със 7 яйца блата става дебел по-малко от два пръста, ако вложа по-малко продукти ще стане по-тънък.

Пък за рязането - всеки минава и си отрязва пастичка според настроението. За уикенда това е "сладката дажба" на семейството.
Виж целия пост
# 24
Тортата изглежда страхотно и мисля да я направя утре, защото в сряда малкото ми бебче има имен ден.
Но имам един малък въпрос - какво правите с белтъците, които остават? Аз си купувам яйцата и 5-6 белтъка да идат ей-така...  newsm78
Виж целия пост
# 25
mistake - аз нали съм стара пушка , нищо не изхвърлям - т.е. отделям жълтъците в чаша със студена вода за крема , а белтъците + 3-4 яйца разбивам за блатовете . На вас дадох точни пропорции , да не стават грешки , а аз така я карам на око и със захарта и с брашното . От толкова правене му хващам цаката и не съм имала фалове . Но ти ако искаш направи ги на целувки и гарнирай отгоре - ще стане шик-шик , ако в/у тях разходиш лъжица с крем или разтопено шоколадче  ....или ако ги свариш може да ги използваш за някаква салата с майонеза .
Виж целия пост
# 26
Ето я и моята торта.Само дето сметаната не ми стигна да я украся отстрани, но за другия път ще знам да купя още едно пакетче.

клик  клик
 Blush
Виж целия пост
# 27
Ще я опитаме  Heart Eyes
Виж целия пост
# 28
Браво краcим - изглежда прекрасно и вкусно ! Не ти ли стигна от крема за отгоре или умишлено си украсила със сметана ? Да си я изпапкате с кеф !
Виж целия пост
# 29
Още докато правех крема за тортата имах условие от децата да им запазя, така че отгоре сложих сметана. Имах само едно пакетче и не ми стигна за отстрани.
Мъжът ми ме пита защо не съм напоила блатовете,понеже той ги обича обилно мокри...Дали ако се напоят няма да стане прекалено мека? newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия