Откога ястия с кайма?

  • 1 403
  • 19
Прочетох за захранването с различните месни пюрета,но искам да попитам и за каймата,от каква възраст може да се дава,по-точно имам предвид не толкова кюфтета и кебапчета,а от рода на супа топчета,мусака и др.Каква кайма е за предпочитане,предполагам,че трябва да е без сол и подправки?
Виж целия пост
# 1
Откогато и месо. Каймата е месо, нищо по-различно.  Grinning За предпочитане е да си я мелите у дома, за да знаете точно от какво е.  Peace
Виж целия пост
# 2
Ако каймата е домашно приготвена, и аз мисля, че няма проблем. Иначе купешките кой знае с какво са наблъскани вътре.
Виж целия пост
# 3
Каймата си е смляно месо. Не ти препоръчвам да взимаш готова кайма за детето, защото тя освен месо съдържа основно мазнини, оцветители, сол и соя. Отиди в месарски магазин и си избери месо, което да ти смелят на място, ако не можеш да си го смелиш в къщи. Можеш да ползваш всякакво с каквото си захранила и да приготвяш посочените от теб храни.
Виж целия пост
# 4
Детето трябва де е захранено с месо и да има дъвкателни движения, това обикновено е след 8-ми месец. Такива са и пюретата с фини парченца, примерно на Хипп за след 8 месеца.
Виж целия пост
# 5
Откогато и месо. Каймата е месо, нищо по-различно.  Grinning За предпочитане е да си я мелите у дома, за да знаете точно от какво е.  Peace

 Peace

Понеже под "кайма" обикновен оразбираме телешка, свинска или смес (телешка+свинска), трябва да се спреш на телешка.
Виж целия пост
# 6
Специално мусака и супа топчета започнах да давам след 10 месец  Peace
Виж целия пост
# 7
Кайма даваш, когато захраниш с телешко и свинско. Peace И е за препоръчване да искаш в магазина да ти мелят месото или да си го мелиш у дома. Така си правиш каквито искаш съотношения, може и само телешко.

Дъщеря ми много обича супа топчета, просто умира за нея.
Виж целия пост
# 8
а рецепти бихте ли дали?
Виж целия пост
# 9
Кайма даваш, когато захраниш с телешко и свинско. Peace И е за препоръчване да искаш в магазина да ти мелят месото или да си го мелиш у дома. Така си правиш каквито искаш съотношения, може и само телешко.

Да  Peace
Виж целия пост
# 10
Кайма давай когато захраниш с месо и то за предпочитане е да си го смелиш.
Виж целия пост
# 11
а рецепти бихте ли дали?

Какво по-точно те интересува?

Аз от 2 месеца готвя за нея, както за нас - приготвям манджата, като слагам само подходящите за нея подправки, отделям 3 порции, а останалото осолявам и опиперявам Wink Ако правя заливка/застройка, я правя само с жълтъци и я оставям да ври по-дълго, дори и да стане на парцали.

Не пържа, а задушавам.

Мъжът ми не знаеше и не беше направил разликата във вкуса, а до скоро твърдеше, че не можел да ми яде "здравословните" манджи. Може и как още, просто не му казвам подробностите и всички са доволни. Twisted Evil
Виж целия пост
# 12
Аз от 2 месеца готвя за нея, както за нас - приготвям манджата, като слагам само подходящите за нея подправки, отделям 3 порции, а останалото осолявам и опиперявам Wink Ако правя заливка/застройка, я правя само с жълтъци и я оставям да ври по-дълго, дори и да стане на парцали.

Не пържа, а задушавам.

Мъжът ми не знаеше и не беше направил разликата във вкуса, а до скоро твърдеше, че не можел да ми яде "здравословните" манджи. Може и как още, просто не му казвам подробностите и всички са доволни. Twisted Evil
  Peace
Бих добавила само, че аз бих използвала домашно екологично гледано (ако искате можете при колене на животното да дадете месо за проверка в лаборатория) или от магазина, но БИО месо
Виж целия пост
# 13
  Peace
Бих добавила само, че аз бих използвала домашно екологично гледано (ако искате можете при колене на животното да дадете месо за проверка в лаборатория) или от магазина, но БИО месо

Къде в София продават БИО месо и зеленчуци?  newsm78 Аз само в Пикадили съм виждала обособен БИО щанд, на който са изложени съответните пюрета на Хип, няколко вида пълнозърнест хляб и май е това. И БИО кисело мляко. Някой беше писал за био-зеленчуци в Хит-Младост, ама аз живея в Надежда  Tired
Виж целия пост
# 14
Аз разчитам на купени меса,ще проуча за в бъдеще къде мелят, а коя по-точно част е подходяща и става за смилане,имам предвид като гледам по щандовете-филе,пържоли,бут,врат,месо на парченца за готвене,шол и разни други наименования,извинете за некомпететността ми,но много не разбирам от меса?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия