Френска селска торта?

  • 179 116
  • 616
# 255
Шемет  hahaha Обичам си те аз! Не мога да намеря из архивите си как някога съм я правила таз торта - определено не беше по таз рецепта,вкуса беше различен, но пък и от де да съм сигирна кой е оригинала  Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 256
Мимито, няма верско нападение.Това беше метафора.Извинявай ако съм те засегнала.Наистина смятам, че истината е наранена в случая.И ще ти кажа защо.Човекът подвизаващ се тук под никовете "Kaneia" и "muq" е едно и също лице.В единия си лог той ви дава рецепти, а в другия ви насочва от къде и в кои магазини да купувате неговите продукти.Което е малко долно и доста безсрамно.Това е манипулация и аз смятам че тук трябва да се намесят админите на сайта.Яд ме е че не се сетих по-рано да проверя.Нямам много време да ровя за глупостите на хората по нета, но разбирам скромно от компютри и мрежи.
Та искам да кажа в този ред на мисли, че някой  е яхнал метлата да ми трие постингите, както и тези на момичето което беше отровено от същата фирма с някоя от тортите им.На Шемета невероятен не се сърдя, защото не знае че е станало така и ме напада за малкото ми присъствие тук.
Аз нямам време да ровя още ,но "Kaneia "и "muq' може да не са единствените никове на въпросния човек, който така желае да манипулира общественото мнение. Предполагам че това е служител-натегач  или някой от собствениците на отровната Канея.Сега за да няма недоразумения ще ви копна двата постинга на "muq".


Offline Offline

Пол: Жена
Публикации: 4



   
   
Re: Френска селска торта?
« #168 Вторник, 03 Февруари 2009, 17:17 »
   Отговори с цитат
Zdraveite na vsichki otnovo  Smile
temata za frenska selska torta prodaljava, a i jelanieto mi da nameria tazi proslovuta recepta. Sluchaino popadnah na tazi torta v magazin ot verigata Fantastiko i ot tam mi kazaha che krema vsashtnost e zakvasena smetana na Danone  newsm78. Tova vse pak e niakakav napredak. Davaite da raznishtim tazi recepta, ne niakoi idiot praveiki si eftina reklama da kazva che nemoje da se imitira  #2gunfire

Тук  загрижени за нас ни пратиха във Фантастико!Ето друг постинг:

    
Re: Френска селска торта?
« #95 Вторник, 10 Юни 2008, 09:27 »
   Отговори с цитат
Задравейте на всички в този форум, случайно попаднах на него като се ровех за торти Канея. Френска селска торта наистина е супер вкусна и може да си я купите от ресторант Канея в Лозенец. Персонала е много любезен така, че ако някой иска координати на фирмата производител за да си порача няма да му откажат. Доколкото знам предлага се и в Хасиенда но със сигурност в Канея е истинската торта защото чух че цеха в Горна Баня вече е към друга фирма, която прави опит да нагоди рецептата. Желая на всички фенове на тази торта да им е сладко Smile)))) Успех


Наистина, много любезно!Това е уважаеми колежки и почитателки на форума.Оставям на вас да решите дали съм права или не.Освен това, никоя себеуважаваща се фирма не би си раздухвала така търсените от години тайни и рецепти.Питайте Кока кола, те знаят!Колкото до Канея-муя...трябва да ви срам да будалкате така евтино хората.Ние не пасем тревата заедно с кучешките фъшкии.Това също е метафора.Нека админите на сайта и модераторите решат спора .Аз съм до тук!Успех на всички с тортата.
 
 
Виж целия пост
# 257
Хич не ме интересува мене права ли си или не! Направих тортата и съм благодарна за рецептата - стана голяма вкусотия.   bouquet
Благодаря на Канея че реши да я сподели с нас.
Кой от къде дава рецепти не ме интересува, важното е че решиха да ни зарадват с една сполучлива рецепта, а не с някакви измишльотини.
Виж целия пост
# 258
Аз изкарах 6 кори но от изрезките можеше да се докарат още поне 2 ама стана много твърдо тестото от изрезките и се отказах да го мъча.
Шеметче, чакай кака да те светне нещо, да ме споменУваш с добро. От тая рецепта дето я правя аз, тестото много бързо съхне. Разточвам, режа кръг и докато събера изрезките - то хванало коричка по края. Ама аз нали съм си експериментатор, събирам изрезките и ги бухвам за няколко секунди на слабичко в микровелето. Като го намачкаш после тестото, си става отново гладичко и лесно за точене. Коричките омекват и не остават. А дори и да остане някоя по-твърда троха, тя като се изпече си става бисквитка. Още не съм пробвала рецептата на Канея, но предполагам че не пречи да пробваш, щом така или иначе хвърляш изрезките!!!
Относно горния спор, ще се въздържа от коментар, защото както някои от тук-пишещите знаят, яхна ли метлата.... става страшно!!! Затова само ще си чета и ще си търся НАЙ-ВКУСНАТА рецепта. А доколко е ИСТИНСКА, и кой се крие зад ника КАНЕЯ - хич и не ми пука!!!

За финал само искам да кажа на колежката по метла evina - имах честта да се запозная с Мимито и да съжителствам с нея 3 дни. Мога да те уверя, че си е напълно нормална.  Както и съпруга и, както и двете и страхотни хлапета. Така че, скъпа ми evina, не е заразно - не се притеснявай!
Виж целия пост
# 259
van444eto добре че си ти да ме светнеш ... и аз експериментирах - добавих вода, но нищо не се получи, та следващия път ще пробвам твоята схема Simple Smile
Виж целия пост
# 260
Оливър, мен ме интересува!Когато съм права, държа мнението ми да струва поне пет стотинки.Не ми харесва да ме лъжат и да ми пробутват врели некипели.Вярвам че със всеки е така-ако не, нямаше да има категории добро и зло, истина и лъжа.Когато те манипулират има лъжа.Както и да е-разни хора, разни идеали!
Това което ме радва е че имам колежка по метла,даже преди време правих тортата по неината рецепта.Не ми се получи, ама карай.Аз съм една готвачка...след моя фиеста в кухнята , проветряваме по една седмица.
Бях сътворила едни керемиди вместо блатове-голям срам.Сама си я изядох!Тази торта си е предизвикателство!
Навремето Лагуна правеше баварска, която ме вкара в едни излишни килограми-цялата ми стипендия оставаше в този бар.Лакомията е порок!
Виж целия пост
# 261
Момичета каква сметана се използва за тортата?Извинявайте за глупавия въпрос но не знам.Сладка сметана ли или готварска?
Виж целия пост
# 262
Заквасена сметана
Виж целия пост
# 263
Това което ме радва е че имам колежка по метла,даже преди време правих тортата по неината рецепта..................
Бях сътворила едни керемиди вместо блатове-голям срам.
Ако имаш впредвид мен и моята рецепта, мога да ти кажа, че винаги се получават керемиди. И то криви.  Confused После ги снаждаш като пъзел според вдлъднатините и "изпъкнатините". Като ги ЗАшпакловаш с крема, най-отгоре си захлупваш най-равната керемида и то наопаки за да получиш що-годе равна торта.
Оттам нататък идва най-трудното - да устоиш на изкушението ядеш минимум 24 часа. Щото толкова и трябва на магията за да стане работата. Друг е въпроса, че колкото и да се мъча, не мога да ги докарам тънки. При точенето стават като цигарена хартия, при печенето се надуват четворно.....  Аз казах - ХАУ!!!  Peace
Виж целия пост
# 264
Друг е въпроса, че колкото и да се мъча, не мога да ги докарам тънки. При точенето стават като цигарена хартия, при печенето се надуват четворно.....  Аз казах - ХАУ!!!  Peace


Ванче, рускините набождат с вилица блатовете преди да ги пекат, за да не се надуват. Peace После само от самия крем дръпват и се раздуват, но иначе си остават като кори.
Виж целия пост
# 265
Ванчето аз също ги бучках с вилица твоите кори и си станаха като бисквитки - доста равни.
Виж целия пост
# 266
Ванчето аз също ги бучках с вилица твоите кори и си станаха като бисквитки - доста равни.
  И аз винаги бучкам моите,дали са за френска селска или за Наполеон.... Peace
Виж целия пост
# 267
Аааа, моля моля!!! И ние си имаме вилици и ние си бодем блатовете...  Naughty Обаче Баба Меца хитрааааа.... измислила си по-лесен метод за "бучкане". Бучкам ги с кензан за цветя.  Друго си е да ти направи 100тина дупки наведнъж. Щото вилицата доста по-рехава.....  hahaha
Баба ми едно време ми викаше: "Тестото бухва, само на добрата домакиня! На лошата и "спихва"!!! Явно съм мноУ добра домакиня, щом ми стават добре керемидите...  Joy Joy Joy
Петюшка, радвам се да те видя, макар и виртуално!!!  Grinning
Виж целия пост
# 268
Бучкам ги с кензан за цветя. 
Това вече си е проява на жестокост към горките кори  hahaha
Ванче все ще измислиш нещо нестандартно.
Виж целия пост
# 269
Онзи ден в Търново във Щастливеца ядох наква френска торта. Беше невероятна момичета. Влюбих се в тая торта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия