Френска селска торта?

  • 179 135
  • 616
# 240
Такаааа, аз уж следя зорко темата, пък съм изпуснала цял раздел с рецептата на Канея. Но онзи ден беше на по-предна позиция, видях, че има раздвижване и хоп - сядам да правя новата рецепта. Да добавя, че съм пробвала почти всички, предложени в темата.
Та, в 21,00 часа, прочела темата запрятам ръкави и почвам, сърце не търпи. Искам да кажа, че тестото се получи наистина много добре, харесвам рецепти, в които пише точните продукти, а не "колкото поеме" или "меко тесто". Получи се хубав карамелен цвят и аромат. Разточиха се много добре корите, което беше най-изнервящото нещо при всички останали опити. Точих ги направо върху хартия за печене, можеха да станат и по-тънички, и определено трябва да се раздели на повече топки, защото се получиха много големи кори. Не беше споменато колко време да се пекат корите - моят съвет е да са по-препечени - аз направих цветна палитра  Embarassed, а след това си играх да слепвам цвят по цвят изрезките  Embarassed, за да преценя кое е по-близо до оригиналния вкус. Определено по-препечените се доближават, чупенето на орехи също не ми е любимо занимание, но пишеше 200 гр., но ми останаха, та ще имам и за следващия път. Изводът ми е, че като вариянт е най-близко до оригинала, и все пак си мисля, че нещо липсва и не е точно така, но пък ще я правя редовно, хареса ми. Според мен и сметаната стои по-кремава в оригинала, но не знам каква сметана използват в цеха. Аз сложих Данон, но определено нещо й липсва. Благодаря за рецептата.
Виж целия пост
# 241
    202uu
Виж целия пост
# 242
Такаааааааа и аз баабар Петко с всички направих тортата...



Да си кажа за моя опит.

Подхождас огромен съмнеж към торти с 1 яйц и затова чукнах 2. Смених маргарин с масло (маргарин не потребявам). Съответно се наложи да увелича леко дозата на брашното.
Получих9 кори. Точих изключително тънко. Получиха се приятни кори - не твърди, мирипеха прекрасно.
Крема, понеже всички казват че у липсва нещо експириминтирах - разбих сметана сладкарска + квасена сметна + крема сирене (буко)+ малко пудра захар. Добавих есенция лимон и ром. Между всеки блат ръсех обилно с орехи.
Сега таортата зрее. Ще снимам парче и ще ви кажа ка е вкуса, ама вдругиден  Mr. Green
Виж целия пост
# 243
До сега ви четох, записах си няколко варианта на рецептата и скоро ще я пробвам. За днес правих торта Медовик за 1ч. (на Селма), която още не съм опитала. Иначе още днес щях да я спретна. Така, че се записвам да следя темата.
Виж целия пост
# 244
Минавам да споделя че правих тортата по рецептата на Канея и искам да благодаря за нея тъй като тотата е страхотна.
Имам дребни забележки към рецептата тъй като наистина могат да излязат 8-9 кори и тестото става около 800 грама така че като и да се дели на 5 кори няма как да са по 85 грама топките. Но това явно се е получило при опита да се намали голяма доза до единична тортена рецепта. Във всеки случай вкуса е страхотен. Спомените ми са доста стари така че нямам реална база за сравнение, но си облизах пръстите.
И един дребен коментар - в началото тестото изглежда лепкаво но не добавяйте повече брашно ако не е мноооооого необходимо - слагала съм допълнително съвсем малко брашно за точенето на корите. Аз изкарах 6 кори но от изрезките можеше да се докарат още поне 2 ама стана много твърдо тестото от изрезките и се отказах да го мъча.

Виж целия пост
# 245
Здравейте,

Много се радвам, че опита с рецептата на Канея Ви е доставил удоволствие.
Съвсем точно сте забелязали, че стандартно излизат повече блатове (поне осем). Затова и в рецептата сме посочили, че тортата се прави с 5 блата, по 85гр всеки. Технологично това не е проблем, тъй като се подготвят блатове за много торти в производството. Обаче обещавам да обмислим вариант и да го пригодим за една бройка за Ваше улеснение. Simple Smile

Едно уточнение:
При разточването на блатовете е добре да се избягва изяло добавяне на брашно. Причината е, че то поема вода от сметаната и е възможно тортата да се получи по-суха.
Виж целия пост
# 246
shemet_neveroiaten,твоята снимка и отзивът ще ме накарат и аз да запретна ръкави! Grinning
Виж целия пост
# 247
Аз точно затова направих уточнението за брашното - то вярно че всяко брашно е различно, но в началото тестото изглеждаше лепкаво, а като тръгнах да разточвам (2-3 миунти по-късно) вече си беше добре - за точенето съм ползвала не повече от една чаена лъжичка брашно но въпреки това изрезките вече бяха доста твърди за омесване.
Още веднъж благодаря за рецептата   bouquet  - едва ли скоро ще мога да изям един оригинал за сравнение, но това което се получи ми хареса достатъчно, че да стане една от най-често правените торти в къщи.
Виж целия пост
# 248
Не запретвайте ръкави, защото ви лъжат. Това не е рецептата на тортата , а някаква измишльотина, защото няма нищо общо с вкуса на истинската.Господата от  ментетата Канея сигурно я бъркат в някое мазе и след това тъпчат магазините.Яла съм истинската торта и ви казвам че тия са направо на светлинни години от вкуса и.Истинската торта е много тънка и е с много крехък вкус.Леко е мазничка и леко киселее.Това тяхното е като филия с извара.Дебело, безвкусно и даже горчи.Не си купувайте и не се лъжете да правите тая мекица, която ви пробутват тук.Сега ще помоля модераторите да не ми трият мнението , защото аз съм потребител както на форума,така и на живота и не искам така грозно да ми затварят устата.Ако евентуално някой друг ми е затрил гражданската позиция, се извинявам на модераторите най-учтиво, но не смятам че разни измислени фирми трябва да се рекламират  и да си пробутват лъжите тук.В крайна сметка форумите са място за казване на истината, а не за публикуване на съобщения с рекламна цел.
Виж целия пост
# 249
Истинската торта е много тънка и е с много крехък вкус.Леко е мазничка и леко киселее.

Ъхъ точно това се получи по рецептата на Канея. Аз лично съм яла тортата няколко пъти точно в Ниагара и смея да твърдя, че вкуса е същия - тия филии с извара не знам от къде си ги купувала, ама нямам намерение и да ги търся ... относно гражданската ти позиция ... нямам думи!
Виж целия пост
# 250
shemet_neveroiaten,

Благодаря за добрите думи! Сигурна съм, тортата ти е толкова вкусна, колкото изглежа на снимката. Наистина си се справила много добре! Поздравления за желанието и резултата.   chef newsm10
Виж целия пост
# 251
Не запретвайте ръкави, защото ви лъжат. Това не е рецептата на тортата , а някаква измишльотина, защото няма нищо общо с вкуса на истинската.Господата от  ментетата Канея сигурно я бъркат в някое мазе и след това тъпчат магазините.Яла съм истинската торта и ви казвам че тия са направо на светлинни години от вкуса и.Истинската торта е много тънка и е с много крехък вкус.Леко е мазничка и леко киселее.Това тяхното е като филия с извара.Дебело, безвкусно и даже горчи.Не си купувайте и не се лъжете да правите тая мекица, която ви пробутват тук.Сега ще помоля модераторите да не ми трият мнението , защото аз съм потребител както на форума,така и на живота и не искам така грозно да ми затварят устата.Ако евентуално някой друг ми е затрил гражданската позиция, се извинявам на модераторите най-учтиво, но не смятам че разни измислени фирми трябва да се рекламират  и да си пробутват лъжите тук.В крайна сметка форумите са място за казване на истината, а не за публикуване на съобщения с рекламна цел.

Явно аз и семейството ми сме откачалки, а и всички опитали тук...Щот ша ма прощаваш ма аз мекици правя по друга рецепта и те са също вкусни, но тях не ги консумираме, като ни се яде нещо сладичко, във вид на торта.
А ти кат знаеш ОРИГИНАЛНАТА рецепта що не ни я кажеш? Ми амо се биеш у гърдите и викаш тва е фалшиво и бял бля
А да и не ми горчеше таз торта ама хич дже!
Да не си ползвала развалени орехи? Иначе не виждам от де ще горчи!

Аз сложих орехи между всеки блат, много добре се получи  Mr. Green

Ще чакам рецептата на Евина, че да видя дъл ша са прижаля да я забъркам!
Виж целия пост
# 252
По-кротко бе хора!Вие пишете организирано, като турците на гласуване.Стига сте защитавали тия от Канея, затова че си връткат реклама тук.В цялата тази работа прозира накаква организация от едни и същи хора,които ме нападат защото съм огорчена от отровните гъби на  на Канея.Сигурно плащат на някой да следи денонощно форума заради мен...Което в известен смисъл ме ласкае и ме кара да не спирам да пиша!
Колкото до моята рецепта-нямам такава!Просто си купувам истинската торта, защото нямам време да готвя и да стоя до печката с часове.Та ако искате да ми кажете че това което тия тук предлагат е оригинала,трябва сериозно да се видите с личния си лекар!Понеже съм яла техните "иделия", мога само да кажа че подобна химия имаше в зората на демокрацията-ефтини блатове намазани със сметана и кремчета от прах, забъркани с вода.
А колкото до гражданската ми позиция-вие просто нямате такава.Или ви плащат, или това е организирана защита от приятелчета.С тази торта ли ви плащат или с някоя по-малко отровна?Радвам се че на постовете ми се обръща такова внимание , но не ставайте смешни.....Продължавайте да благодарите!
Виж целия пост
# 253
Виж какво Евина, не знам кой трябва да ходи при линия си лекар - аз или ти!
Аз съм в прекрасно психично здраве! А да също и тялото ми не страда от разни болести!
Въпросната сладкарница, която ти така старателно наираш, даже и не я знам къде е! Не ми е стъпвал крака там! А да и тя е в София, а аз у наше село!
Кенеа, не се опитват да ми продадат тяхната торта, напротив, казват ми как аз да си я направя! Много хора ук също ходят на работа, гледат деца и т.н и свободното време не им се префърга. Просто има хора които се лишават от сън, за да си направят домашна торта.
А какви гъби, мъби и прочие продава Кенеа, също не ме интересува, както и не е тематук щото или аз съм се объркала или тук нищим Френска селска торта!

И не съм организирана като турците на гласуване!!!!!Поспри се малко, щото това си е верско нападане, което е забранено тук в този форум!
Виж целия пост
# 254
Mimito това чудо е тотално побъркано не си губи времето - има пет поста във форума и всичките са в тази тема - давай да включваме на  ignore2
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия