ФОНДЮ

  • 8 837
  • 36
# 15
наистина съм сугласна,че е така. Peaceще се поправя Hug
Виж целия пост
# 16
Аз все пак не разбрах-слага ли се мазнина или сирената се разтопяват от собствената си?
А някой знае ли какви подправки се слагат ако се прави с бира,а не с вино?
Виж целия пост
# 17
ако правиш фондю със сирене не се слага никаква мазнина.
няма фондю с бира, слага се сухо бяло вино.
Виж целия пост
# 18
Съгласна съм с asyalein - и аз знам, че фондю се прави с бяло вино и три вида сирена - грюер, ементал и третото не помня, но тя е посочила. После се топят хапки в това. А месо, което се пържи и с дълги вилици се изважда и т.н. се казваше нещо друго май  newsm78, във Франция си има име, но не го помня. Сигурно Блонди има предвид това, не знам.  Rolling Eyes
Тъкмо взех да си мисля, че съм си объркала представите за фондю  hahaha
Фондюто не е ли швейцарко по произход? Прави се с 3 швейцарски сирена, т.е. именно Грюер, Ементал и третото е Апенцелер  ииии черешова ракия или Кирш Mr. Green Питейте Сиренцето за сирената  Mr. Green
Виж целия пост
# 19
шшшшшт, Сиренце замълчи....

фондюто е традиционно за западните Алпи - френскоговоряща Швейцария, Savoyen и Piemont...
обаче и французи и швейцарци казват, че е тяхно  Mr. Green

Виж целия пост
# 20
шшшшшт, Сиренце замълчи....

фондюто е традиционно за западните Алпи - френскоговоряща Швейцария, Savoyen и Piemont...
обаче и французи и швейцарци казват, че е тяхно  Mr. Green

Като се има предвид какви сирена има вътре(типични швейцарски твърди сирена) е леко нахално от страна на французите да твърдят това  Mr. Green Но пък като се има предвид манталитета им нищо чудно  Mr. Green Четох някъде, че фондюто било традицонна гозба на швейцарските кравари (така де дето пасат кравите из Алпите), хората нямали друго и си правели топла супа от сирена с масълце и хляб.  Laughing
Виж целия пост
# 21
запис
Виж целия пост
# 22
Здравейте момичета,

ето и моето предложение за Фондю с ябълков сок. Вярвам, че ще ви хареса Simple Smile
Виж целия пост
# 23
Та в краина сметка някои ще сподели ли с какви сирена мога да си го направя и как точно  newsm78 защото нещо се поомотах,ясно ми е че оригиналните сиренца няма да ги намеря.......а искам да пробвам много  Confused
Виж целия пост
# 24
ясно ми е че оригиналните сиренца няма да ги намеря.......а искам да пробвам много  Confused

в Метро ги има. Peace
всичко друго е компромис...
Виж целия пост
# 25
ясно ми е че оригиналните сиренца няма да ги намеря.......а искам да пробвам много  Confused

в Метро ги има. Peace
всичко друго е компромис...
От седмица и ние си имаме уред за фондю и като начало ще пробвам с готовите смески.
Asyalein, моля те ориентирай ме за готовите смески на германския пазар, че нещо не мога да ги намеря. Сигурно имат някое дългоооооооо име което не съм разпознала. Laughing
Виж целия пост
# 26
Виж целия пост
# 27


Asyalein, моля те ориентирай ме за готовите смески на германския пазар, че нещо не мога да ги намеря. Сигурно имат някое дългоооооооо име което не съм разпознала. Laughing

аз не ползвам готови смески Peace
аз си бъркам сама фондюто, става за 10 мин.

иначе в магазина си се казва fondue и е в прозрачен пакет настъргани жълти сирена...
на мен не ми е вкусно и ходя на вохенмаркта да си купувам сирена от производител и ароматът е невероятен, доста далечен от сирената в магазините...
Виж целия пост
# 28


Asyalein, моля те ориентирай ме за готовите смески на германския пазар, че нещо не мога да ги намеря. Сигурно имат някое дългоооооооо име което не съм разпознала. Laughing

аз не ползвам готови смески Peace
аз си бъркам сама фондюто, става за 10 мин.

иначе в магазина си се казва fondue и е в прозрачен пакет настъргани жълти сирена...
на мен не ми е вкусно и ходя на вохенмаркта да си купувам сирена от производител и ароматът е невероятен, доста далечен от сирената в магазините...
мерси   bouquet
Ще пробвам като начало с готовите смески.
Виж целия пост
# 29
в какво друго мога да го приготвя като нямам съд за фондю?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия