Бъдете весели и щастливи!
Момичета, мъжът ми ми подари за празника фритюрник с двойно предназначение - за фритюрник и за фондю /за фондюто не се ползва кошничката/ - има един пръстен, който се слага върху тефлоновия съд, на който има 6 улейчета за виличките, има и 6 вилички. Температурите са такива, че може и само да поддържа затоплено фондюто, докато се храним.
Аз току-що направих с каквото имах в хладилника - нарязани на ситно гъби запържих с малко краве масло - направо във фритюрника, добавих 1/2 чаша бяло вино и малко натрошено сирене, малко по-късно и настърган кашкавал, чесън на прах, течна сметана и накрая ми се стори, че е рядко и не съвсем хомогенно и го сгъстих с 1 чаена лъжичка нишесте, разтворено с малко водичка - стана перфектно на вкус, но пък колко хляб се изяжда с него ... и колко вино се изпива ...
Фритюрника си стои на масата включен и всеки си топи.
След обяд мисля да направя сладко фондю - с шоколад и сметана - да се стопи шоколада, като вместо хапки от хляб, ще си топим ягоди и нарязани на хапки ябълки.
Давайте и други предложения.