Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Право - къде?

  • 6 402
  • 57
Здравейте, мами!
Дъщеря ми е 11 клас, езикова гимназия.Догодина ще завърши, но вече е решила, че иска да следва право.Моля за съвет учещите или завършили право, къде да кандидатства? Към какви частни учители да се насочим, освен към историк?
Виж целия пост
# 1
Най-добре според мен е да се насочи към Софийския университет-аз следвм там редовно обучение.Освен учител по история ще ви трябва и по литература,най-добре е да са университетски преподаватели.Те знаят някои тънкости при поготовката,които са от значение за по-добрата оценка,а и повечето от тях проверяват и могат да издадат тайни от кухнята,така да се каже.Успех!
Виж целия пост
# 2
Благодаря, но ще ни е малко трудно с университетски преподаватели  newsm78
Ние сме от Габрово.
Виж целия пост
# 3
Има и в НБУ, ако можете да си позволите таксите.
Виж целия пост
# 4
Ето и сайта на унивеситета- uni-sofia.bg.Там има по-подробна информация за условията за кандидатстване.Друг вариянт за потготовка са курсовете към университета.Има такива,които са целогодишни,но през събота и неделя,и такива,които са през пролетта и са по 2 седмици.Последния вариант също е удачен,ако ходите отделно на уроци.Те са по-скоро за сверка на информацията.
Виж целия пост
# 5
И не на последно място-добрите оценки от дипломата по история и литература също са важни.Те дават по-висок старт при формиране на бала,ако оценките от от изпитите не са много високи.
Виж целия пост
# 6
Мисля, че най-добре в Софийски у-тет. Чета обяви, чев София  се търсят юристи, завършили СУ. Курсовете към университета също са добри, провеждат ги през ваканциите. Това съм чувала от приятели на дъщеря ми, те ще кандидитстват сега.
Виж целия пост
# 7
... Чета обяви, чев София  се търсят юристи, завършили СУ...

Това изискване почти отмря... Най-много зависи от това как ще учи момичето, а не къде ще учи.
Това, че завършва езикова гимназия е чудесно - навсякъде се търсят юристи с чужд език, защото малко юристи говорят друг език освен Българския.
Другото важно е да се ориентира към работа още докато учи. "Право"-то няма да я подготви за реалната работа, само ще й даде теоретични познания - за това стажант още от 2-3 година в университета. 
Виж целия пост
# 8
 newsm51
Езиците, определено ще и помогнат- знае писменно и говоримо немски и английски.
А за ученето, ще учи- има желание детето.
Виж целия пост
# 9
Щом изискването за СУ е отпаднало ще е по-лесно. Има ли право във В. Търново? Ще и бъде по-близо до дома, ще може да си идва по-често/това само в началото, после ще си намира поводи да остава там/. Доколкото знам повечето преподаватели там са от СУ, пътуващи. Желая и успех.
Виж целия пост
# 10
Записвам се и аз да следя темата - и моят син се е ориентирал натам
Виж целия пост
# 11
със сигурност СУ е най- реноираното и авторитетно учебно заведение за подготовка на юристи
Виж целия пост
# 12
Щом изискването за СУ е отпаднало ще е по-лесно. Има ли право във В. Търново?

Не е отпаднало - никога не го е имало просто. Преди години някои кантори го поставяха като изискване за кандидатите си. Постепенно повечето колеги се убедиха, че СУ съвсем не подготвя кадрите си най-добре.

Във В.Търново има право и там наистина преподавателите са почти еднакви с тези от СУ.
Виж целия пост
# 13
 Абсолютно подкрепям мнението на stanisa.  Мнението в предходния пост е, меко казано, изненадващо за мен. newsm12
Виж целия пост
# 14
СУ не е най-доброто учебно заведение в БГ за всички специалности. Това, че е най-старото висше училище е друго. Така че няма какво да се изненадвате.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия