РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 258 386
  • 788
# 30
Някой да знае как се приготвя Тайландската салата от Мис Каприз? Основното, доколкото видях по менюто, е сос Уорчестър, който си нямам идея как се прави и дали пък не се продава нейде готов Wink))


продава се навсякъде този сос, със сигурност в Метро... Peace
аз не го харесам много, май се слага обикновено на супи...
Виж целия пост
# 31
Някой да знае как се приготвя Тайландската салата от Мис Каприз? Основното, доколкото видях по менюто, е сос Уорчестър, който си нямам идея как се прави и дали пък не се продава нейде готов Wink))


продава се навсякъде този сос, със сигурност в Метро... Peace
аз не го харесам много, май се слага обикновено на супи...

на супи? сигурна ли си? брех, кви ще са тия супи.. вкусът е много специфичен, определно не би се харесал на всички, но не си го представям в супа... или може би имам доста традиционни представи за супите  Thinking Rolling Eyes
Виж целия пост
# 32
И аз ще пробвам витата баничка  с тестото за пица.
Пицата става страхотна, както писах и в предната тема.
Виж целия пост
# 33
Записче  bouquet
Виж целия пост
# 34
Ето това е сос Уорчестър ,не бих казала че се ползва предимно  за супи...аз например го ползвам при мариноване на пилешко или свинско.Той е по скоро като соев сос.....На мен много ми допада за мариноване,  салати не съм правила с него,но би могъл да се ползва в дресинг.
Има го по магазините  .
Виж целия пост
# 35
Сос "УОРЧЕСТЪР"
 
Името на този готов сос идва от английското графство Уорчестър.
Той се приготвя от черен пипер, бял пипер, лют червен пипер, карамфил, естрагон, чесън, сушени гъби, сливов мармалад и доматено пюре. Всички съставки се накисват във винен оцет, след което се варят с прибавка на вино и захар. Сместа се оставя да отлежи, прецежда се и се бутилира.
Пикантният сладко-кисел вкус и богатият аромат на този сос го правят подходяща подправка за различни ястия - както топли, така и студени. Прибавя се към салати, майонези, пастети и др 

Много подходящ за салата "Цезар" и коктейл "Блъди МЕРИ". Wink
Виж целия пост
# 36
на дамите по-горе благодаря за соса Simple Smile ще поекспериментирам Simple Smile

а някой знае ли как се прави Tiger Latte -един от видовете чай в Coffee Heaven...мисля, че е на млечна основа и май има канела, но само до там мога да разгадая..

и другото ми питане е за Хималайския чай в АПАРТАМЕНТА..ако някой ме светне за рецептите на тези две напитки, ще съм мнг мнг благодарна!  bouquet Hug
Виж целия пост
# 37
И аз имам питане-става въпрос за Хисаря,мисля,че беше в Чинара.
Едни много хубави хлебчета с много подправки,нещо като питка,тънички...ох още се сещам за невероятния вкус!
Някой ако има идея-нека я сподели!
Виж целия пост
# 38
Хималайския чай в АПАРТАМЕНТА..
явно не само на мен ми е любимо това място ...
ако е за същия чай, който мисля - не се ли прави от прясно мляко, черен чай ...
Виж целия пост
# 39
И аз съм тук.....
Виж целия пост
# 40
Утре мисля да се пробвам да направя пица Верди  Laughing
Изчетох цялата стара тема , и има толкова добри отзиви за нея , че няма как да пропусна , но не разбрах нещо Rolling Eyes Трябва ли тавата да се намаже с олио или да се поръси с брашно преди да се разстели тестото  Rolling Eyes
Ще съм благодарна , ако ми отговорите Hug
Виж целия пост
# 41
Hriska-piska, тавата се намазва с олио преди да се разстели тестото в нея.
Виж целия пост
# 42
Момичета,ако знаете каква вита баница става от тестото Верди.....
Разделяте тестото на 4 топчета.Всяко го разточвате колкото можете,поръсвате с разтопено масло и поръсвате със сирене и настърган кашкавал.Навивате на руло и го усуквате.Това се прави с всичките 4 топчета.Навивате ги в намазнена тава,намазвате и отгоре и слагате в студена фурна.Включвате на степен 1 ( от 4 възможни) или на 50 градуса иначе казано,за да апочне да се надува тестото.След като бухне вече започвате да печете.Към края на печенето отгоре се ръсва малко кашкавал за красота....
 Става баница за чудо и приказ!

Това непременно ще го пробвам  Peace
Виж целия пост
# 43
Утре мисля да се пробвам да направя пица Верди  Laughing
Изчетох цялата стара тема , и има толкова добри отзиви за нея , че няма как да пропусна , но не разбрах нещо Rolling Eyes Трябва ли тавата да се намаже с олио или да се поръси с брашно преди да се разстели тестото  Rolling Eyes
Ще съм благодарна , ако ми отговорите Hug


В тази рецепта авторката е написала, че тавата се намзанява и тестото може да се направи на малка пица (с помощта на ръцете), и след това да се издърпва в самата тава. Съветвам те да не го правиш! Първия път го напраивх така, понеже нямах точилка и резултата беше залепнало и неравно тесто. Така че си разточи тестото и го прехвърли тогава в тавата. Иначе рецептата е супер, наистина става страхотна пица, но аз добавям и малко сол в тестото.
Виж целия пост
# 44
Благодаря Мариета  Hug А за сол и аз си мисля , че трябва да сложа , защото иначе ми се струва че ще е безсолно , а ние си ядем по-солено , иначе е въпрос на вкус Sunglasses
Много ме запалихте с тази пица , и може и оше довечера да я метна Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия