Козуначна тема 2008- II част

  • 72 560
  • 750
# 225
И аз имам питане....страшно беше тестото,още съвсем в началото започна да образува мехури,няма и 5 минути месене и се точеха едни конци- страшна работа. Като го  вдигна във въздуха в единия край и то стои  и се увива като въже...та всичко прекрасно и  .......втасването ужасно-3 часа първото,а второто 3,даже 4 станаха и не го изчаках,сложих го да се пече. Какво беше това чудо..... newsm78 
Виж целия пост
# 226
Белинда, петък е Разпети петък, не се прави нищо, аз смятам да го спазя Rolling Eyes В събота отивам при сестра ми и с двете машини ще творим Laughing
Сега купих брашно Ола супер, жълто, на Софимел. Екстра качество се води и май наистина е така, кранча правих с него.
Виж целия пост
# 227
Fior, малко е брашното. Сложи още, но лъжица по цъжица, в машината и го наблюдавай. Нищо му няма като го премеси и втаса пак.Даже ще стане по-хубав.
Виж целия пост
# 228
Fior, малко е брашното. Сложи още, но лъжица по цъжица, в машината и го наблюдавай. Нищо му няма като го премеси и втаса пак.Даже ще стане по-хубав.
Благодаря ти!  bouquet  bouquet  bouquet
Отивам и после ще докладвам!
Виж целия пост
# 229
Фиор, с какво мери брашното ? newsm78 А течността?
Вчера при разговор с няколко човека установих, че много хора не обръщат внимание дали пише 250 гр или 250 мл и си слагат просто една чаша от каквото е изисквано в рецептата.
Да подчертая, 100 мл не винаги е равно на 100 гр( има значение какво се мери- течност, брашно, захари т.н.). Понякога дори от самият вид на брашното се получават разлики, но joop правилно те е посъветвала- добави с лъжичка малко по малко брашно, но изчаквай хубаво да се измеси, за да прецениш дали има нужда от още, преди да добавиш следващата.  Peace
Дано да се е получило!  bouquet
Виж целия пост
# 230
По принцип в хлебопекарните май винаги отива повече брашно, отколкото пише в рецептите. Аз я наблюдавам първите няколко минути - преценявам гъстотата на тестото и започвам да добавям малко по малко брашно /по 1-2 лъжици/, докато тестото започне при месенето да образува едни "осморки" около двете бъркали и на дъното на формата да няма "локвички" от тесто - тогава вече е перфектно и си оставям машинката да си меси.
Виж целия пост
# 231

Препоръчвам горещо тази рецепта! Peace
Ето тук постнах снимките заедно с рецептата, като съм отдала заслужени благодарности на Джема ( + линк към рецептата и), надявам се да нямаш нищо против Джема, но рецептата е страхотна и не можех да не я споделя! Hug Peace Heart Eyes

http://tandoorisjourney.blogspot.com/2008/04/palm-sunday-kitchen … acles-part-1.html

Разбира се, че нямам нищо против. Рецептата е наистина много сполучлива- радвам се, че ти харесва и на теб.
Виж целия пост
# 232
Джемма, къде са ти рецептите за кифлите и козунака? EmbarassedБлагодаря!
Виж целия пост
# 233
Tandoori,абсолютно всичко съм мерила на везна и с делителна чаша за течностите.
Добавих брашно,премесих и пак втаса,сега го печа,но ми се струва,че го изтървах и превтаса.
Нещо не ми се получи с тази машинка и май ще се запрятам за празника да си ги меся на ръка.
Утре може би пак ще пробвам,но незнам Sad
Виж целия пост
# 234
БЕЛИНДА и аз знам,че в петъка срещу Великден нищо не се прави!Включително боядисване на яйца и козунаци.На този ден е разпнат Христос,така че някак си не е много подходящо.Козунаците се правят в събота,но всеки си решава сам за себе си.Аз лично,смятам да си спазя традициите.
 
Виж целия пост
# 235
Belinda, ако ще правиш 2 дни, по-добре направи 1 доза в четвъртък, когато може да се боядисват яйца и една в събота. В петък нищо не се прави, аз също спазвам тази традиция.
Аз лично ще правя 2 дози в събота + ще боядисам яйцата тогава( за да са пресни заради децата), но аз имам 2 машини за хляб и мога да меся едновременно 2 дози от по 1 кг.  Peace
Виж целия пост
# 236
От брашното е било!!! Сега си имам хубав, пухкав козунак... Mr. Green Е, не е на конци, но може би ще се върна към старата си рецепта и там ще се получи както трябва. Този път тестото ми беше страшно лепкаво и въобще не можах да го сплета- дали заради това ги няма конците  Thinking
Виж целия пост
# 237
Джемма, къде са ти рецептите за кифлите и козунака? EmbarassedБлагодаря!

Ето тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.0
Виж целия пост
# 238
Tandoori,абсолютно всичко съм мерила на везна и с делителна чаша за течностите.
Добавих брашно,премесих и пак втаса,сега го печа,но ми се струва,че го изтървах и превтаса.
Нещо не ми се получи с тази машинка и май ще се запрятам за празника да си ги меся на ръка.
Утре може би пак ще пробвам,но незнам Sad
Меси на ръце за да усетиш тестото    bouquet ако ти се вижда редичко много бавно и внимателно добави брашно    bouquet Стискам палци   Hug Рецептата е изпитана  Peace
Виж целия пост
# 239
Здравейте момичета, когато давах своята рецепта за козунак забравих да ви кажа до какъв трик съм прибягвала за да втасва по добре тестото. Може и някой друг да го е правил не зная, но аз лично го разбрах от моя леля. Но за да се приложи е необходимо да има слънце. Обикновено покрай великден панела не е много топъл и вкъщи естествено няма необходимата топлина необходима за втасване на тестото, но ако има слънце слагате тестото в какъвто и да е съд и го слагате в автомобила. Когато има слънце всички знаем, че купето на автомобилите доста се загрява и вътре  е доста топло.
Този номер съм го правила 2 пъти и уверявам Ви винаги се е получавал перфектен козунак, а пък на всичкото от горе е спестена и енергия, която трябва да бъде използвана за топлене на помещението. Желя успех на всички Ви и да Ви кажа честно се убеждавам, че за да има конци самото тесто то трябва да е добре втасало.   
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия