Козуначна тема 2008- II част

  • 72 542
  • 750
# 660
Джемма, каква е тази сирна пасха? newsm78

аз правих козунак във форма за мъфини по твоята рецепта Simple Smile
хубави станаха Laughing
на конци са, сложих във формачката тесто, което да я запълва 1/3, но не успяха да запълнят формичката и после при печене не се надуха повече newsm78
а мая сложих 2но количество.
незнам защо така.
иначе сега са пухкави, но не разбирам, защо моите се надигат по-малко от вашите Thinking
може ли да е заради типа брашно?
Виж целия пост
# 661

Христос Воскресе Simple Smile
Това е моята маса сутринта и един от 9-те ми козунака. Много, много вкусен, рецептата на Пина, сложих в някои локум, в други течен шоколад и орехи, в трети канела, стафиди и орехи. Изобщо доволна съм от себе си, благодарение на ценните съвети на много от вас  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 662
asyalein, рецептата за сирната пасха е:

400 гр извара
150 гр. масло
125 гр захар
2 жълтъка
125 гр. стафиди
1 ч. л. ванилия
2 с. л. сушени плодове

Всичко се разбърква с миксер. Изсипва се в застелена с мокра марля форма и се слага отгоре тежест да се пресова цяла нощ в хладилника. Много е вкусно. Преди като нямах форма го правих в друг съд, но характерната форма е тази, има кръст и ХВ. Peace
Виж целия пост
# 663
ама със сурови жълтъци ли се яде  Shocked
аз не ям сурови яйца newsm78

после като торта ли го сервираш?
с какво се яде - кафе, какао? Thinking
Виж целия пост
# 664
Христос Воскресе!
Като гледам какви разкошни неща сте спретнали, малко ме е срам с моя козунак. Благодаря на LABREX за помощта!

Виж целия пост
# 665
PresiN, супер е станал, какво се притесняваш  Hug

аз взех идеята от предната тема за оформянето на дребни нещица от тестото.

ето това излезна сполучливо
Виж целия пост
# 666
asyalein, рецептата за сирната пасха е:...

Джема,  Hug Нямаш представа от кога търся тази рецепта.
Виж целия пост
# 667
tety, рецептата е много сполучлива. Вече 3-та година я правя. Преди пробвах други 2 рецепти, обаче и двете не ми харесаха. А тази е супер. Само изварата трябва да е по-гладка, да не е много зърнеста, идеалния вариант е 9 %-ова.
Виж целия пост
# 668
Eто какво остана и от моите козунаци  Simple Smile


   
Виж целия пост
# 669
Христос Воскресе!
За първи път пиша в темата и то с голям кеф Grinning.Вчера за първи път козунаците ми станаха СУПЕР-благодарение на вас Hug.2-3 пъти съм опитвала,но уви,резултата беше отчайващ-клисав и сух Embarassed.
Вчера се порових в темата,прочетох сума ти неща,копнах си една рецепта......................и днес съм горда със себе си.Станаха много мекички,на конци,сладки и вече почти ги няма Blush.Голямо  МЕРСИ от мен. PeaceСтрахотни съвети  и рецепти.
Виж целия пост
# 670
Весели празници!
 
Виж целия пост
# 671
Христос Воскресе!

След вчерашните уж финални козунаци, които бяха все не така сполучливи, но пък изядени в рамките на час, днес ми се наложи да направя нов. Вече ми беше дошло до гуша от месене (за 9 път в рамките на последните 2 седмици  Tired ) и просто го претупах набързо и без особено да му се притрисам, но то пък този път стана като по учебник- сочен, но конци и много, много вкусен  Mr. Green Не можех да не се похваля и да не благодаря още веднъж на О'Хара за рецептата  Hug

http://picasaweb.google.com/milady2005/Velikden2008/photo#5193951153984388450
http://picasaweb.google.com/milady2005/Velikden2008/photo#5193951488991837554
http://picasaweb.google.com/milady2005/Velikden2008/photo#5193951514761641346
http://picasaweb.google.com/milady2005/Velikden2008/photo#5193951557711314322

Не знам дали е от домашните яйца, които ползват този път или от това, че си направих удоволствието и го смазах от мятане в плота, но стана- вече спокойно мога да закрия сезонът на козунаците  Laughing

Весело изкарване на празника днес на всички- аз отивам да видя дали все още има нещо и за мен от козунака  Twisted Evil
Виж целия пост
# 672
Христос Воскресе!
Като гледам какви разкошни неща сте спретнали, малко ме е срам с моя козунак. Благодаря на LABREX за помощта!


PresiN, съвсем добре си изглежда на снимката.  bouquet  Като му се сложат разни аромати и се наблъска със стафидки и други плодове, направо се приближава до панетонето.  Най-важното е да не се препича, защото се изсушава. Е, не е като нашенските козунаци, дето се премесват по два-три пъти и стават на конци, но пък е непретенциозен, прави се бързо и неангажиращо. И се получава, не ми се е случвало да не стане.
Виж целия пост
# 673
Ето ги и моите творения  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=241050       666666-паролата
Виж целия пост
# 674
   
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия