Поредното парфе - ягодово, без захар

  • 14 531
  • 34
# 30
Ммммммм... как ще си направя сега тази тортичка #Cussing out, аман от сладки работи значи... ама ще я пробвам тази.
Виж целия пост
# 31
Малко и заради ИнА  Wink
...
Emi, как точно го постигаш това с плодовете?
Виж целия пост
# 32
Малко и заради ИнА  Wink
...
Emi, как точно го постигаш това с плодовете?

ИнА, тъй като Еми известно време ще липсва ще ти отговоря аз как да си желираш плодовете отгоре.
Значи трябват ни замразени или плодове от компот, плюс сока на един компот и 2 пакетчета желатин (най-добре на д-р Йоткер с него не стават фалове). Та желатина го разтваряш в около 50-60 мл. студена вода да набъбне, изчакваш 15-20 минутки и след това го разтопяваш на водна баня, без да допуснеш да заври. Така разтопен го прибавяш към сока от компот и хубаво разбъркваш. Оставяш на по-хладно място за около 20-30 минутки, но гледай да не започне да се желира сместа. През това време редиш продовете вържу парфето така, както си е във формата за торта. Отгоре заливаш със сока от компота с желатин и отново прибираш във хладилника за около 3-4 часа да се стегнат отгоре желираните плодове. Накрая разкопчаваш тортената форма и можеш да доукрасиш с разбита сметана.
Виж целия пост
# 33
 Grinning Grinning Само да добавя, 4е не можем в нашата къща да 4акаме 2-3 4аса, та затова- за 15-20 мин. в камерата и е готова  Laughing Laughing
Желатина го слагам за 3 мин. в микровълновата.
Днес пак ядохме торти4ката, ама не смогнах от гладни да я снимам Wink
Виж целия пост
# 34
3ори, милион благодарности за подробните обяснения!   bouquet
Ще поизчакам със следващия опит на тортата, че втория път я докарах на външен вид, но на вкус беше твърде пресилена (по моя вина, защото поради липсата на Танг и оня желатин импровизирах с местни продукти  Confused), но следващия път вече ще имам най-страхотното парфе в радиус 10 000км  Grinning.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия