Прясно постно зеле на фурна...

  • 42 504
  • 59
# 45
eee, каква епопея на постното зеле напрвихме!

А готвенето цяла нощ го знам и аз, но не съм го пробвала. Наши приятели нарязват кис. зеле + мръвчица, слагат в тенджера под налягане всичко това. Пускат котлона на 1 вечерта и сутринта направо закусвали със зеленцето   chef

Това ми се вижда малко опасно на мен... Налягането без контрол - не! Но виж в гювеча е друга бира!
Само ми се струва твърде екстравагантно да хабиш ток цяла нощ за една тава постно зеле..... Joy Виж, ако е Коледната Капама.... навита съм и още как! hahaha
Виж целия пост
# 46
И аз това си мислех.
Само агне за Гергьовден пека цяла нощ. А не се ли смива това зеле от толкова много готвене newsm78?
Виж целия пост
# 47
Lois, аз обясних, че хората готвят кис. зелИ с мръвче... не просто постно зеле.
Виж целия пост
# 48
Шани, права си, всъщност трябваше да цитирам gin4e32 за готвенето в гювеча цяла нощ.  Peace
Виж целия пост
# 49
Шани, открадни рецептата на Лулуто Praynig
Виж целия пост
# 50
Никой ли не слага чесън на прясното зеле? Аз добавям и малко къри. Понякога при запичането редя отгоре чорбаджийски пипер.
Блонди, моето първо прясно зеле беше много солено. Прецених, че няма да го соля докато е във фурната и докато го мачках, ръсих щедро сол. Готовото зеле ухаеше невероятно, но опиташ ли го- секва ти дъха- прясол. Следващият опит имах едно на ум и солих накълцаното зеленце все едно ще го правя на салата. Ох, че ми се приядееее  Sad
Виж целия пост
# 51
Слад тази тема спретнах едно зелце в гювеча още вчера. Страхотно стана, но честно казано не виждам разлика от готвено в гювеч или в тава.
Виж целия пост
# 52
Блонди, моето първо прясно зеле беше много солено. Прецених, че няма да го соля докато е във фурната и докато го мачках, ръсих щедро сол. Готовото зеле ухаеше невероятно, но опиташ ли го- секва ти дъха- прясол. Следващият опит имах едно на ум и солих накълцаното зеленце все едно ще го правя на салата.

Да, и аз точно като теб, но вече ще знам. Мисля, че майка ми слагаше чесън, но не съм много сигурна  Thinking

Дуцита, ще питам псоле лулуто за рецептата  Hug
Виж целия пост
# 53
Слад тази тема спретнах едно зелце в гювеча още вчера. Страхотно стана, но честно казано не виждам разлика от готвено в гювеч или в тава.

Виж целия пост
# 54
Да, и аз точно като теб, но вече ще знам. Мисля, че майка ми слагаше чесън, но не съм много сигурна  Thinking

мдам.
И Лулуто слага чесън.
Виж целия пост
# 55
Ей мъ на Mr. Green

Само да уточня, че Шани кога го яде зелето беше доста бременна, та нищо чудно за това толкова да и е харесало:)))

При мен готвенето по принцип идва малко едно към гьотере и ми е страшно трудно да дам точна рецепта.
Като цяло накърцвам една зелка в голяма тава (напоследък директно с кухненския робот я моря). Посолявам я и понамачквам. Прехвърлям зелето в глинения гювеч (от тези с капаците), слагам олио кажи речи половин кафена чашчица, 2-3 обелени и нарязани на по- дребно домата, 2-3 скилидки чесън, няколко зърна ким, 1 ч.л. червен пипер и 1/3 връзка копър. Захлупвам с капака и пъхам във фурната. В началото на по- силен огън и без да разбърквам. Като заври и слегне зелето разбърквам и намалявам фурната. Пека около час на затворен похлупак и после още петнадесетина минути на отворен. Вода никаква не слагам.

Сега като казахте така за това зеле, мисля да взема да направя тази седмица  Whistling Добре дошли сте Mr. Green
Виж целия пост
# 56
Ами ще го направя(много ти благодаря, че сподели с нас  bouquet), ако не стане ще заповядам, мдаааа Mr. Green
Виж целия пост
# 57
Лулуто, много ти благодаря  Heart Eyes
Определено вторият ми опит ще е по твоята рецепта  Simple Smile
Виж целия пост
# 58
една идея за постно зеле и от мен:по рецептата за прочутата зелева супа се приготвя зеле на фурна-става страхотно,много е вкусно със всичките зеленчуци ,които се слагат.Трябва да го опитате за да разберете!И спазвайте точно количествата от всички посочени зеленчуци в рецептата!

п.с.водата разбира се се намалява като количество.
Виж целия пост
# 59
аз също слагам в прясното зеле пресен чесън и щипка лимонтозу. става леко кисело което на нас ни допада.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия