Супер лесният Хляб тип италиански на pina!

  • 21 414
  • 130
# 105
Обърках се, пекох го в тенджерка. Вкусен стана, но не мръдна и милиметърче от втасването, даже като че ли спадна. И пак е вкусен. Чупнах си парченце. Грешката ми е била сигурно в по-малкото количество.  С 200мл някъде го правих. Страх лозе пази.
Виж целия пост
# 106
Ей ще взема да го направя този хляб най-накрая.  LaughingСреднощно не ми се меси ,но утре -рано пиле ,рано пее Wink
Виж целия пост
# 107
И моя грам не се надига при печенето. Иначе си е вкусен:)
Виж целия пост
# 108
запис, ще се пробва,но няма да пея-4е ще се смали от страх Mr. Green
Виж целия пост
# 109
И мен ме зарибихте с този хляб. В момента се пече, за сега всичко върви като по книга, после ще видим. Бая се чудех дали да го правя в тенджерка или в продълговата форма за кекс (искаше ми се после да прилича на истински хляб, не на питка),но в крайна сметка го сложих в тенджерка, да видим какво ще се получи.
Виж целия пост
# 110
Ние тъкмо го доядохме нашия.
Пина, няма къде да се сбърка, права си - моя изглеждаше супер през цялото време. Печенето сгреших, затова исках да те питам - мислиш ли, че мога да го сложа в студена фурна? Така винаги ми се получават печивата по принцип. Защото на вкус наистина е много приятен и даже мъжът ми се изкуши, което е рядкост.
Виж целия пост
# 111
Ами то в студена фурна може, но това е че като е студена фурната и докато се загрее, в това време тестото продължава да втасва и то по-интензивно, понеже е меко и фурната го топли, та да не превтаса! Опасно ми се струва...
Аз го слагам в загрята фурна, но на 150градуса, което си е ниска температура и добре се изпича. Ако искаш пробвай, може пък да ти се получи, зависи колко ти е силна фурната.
Виж целия пост
# 112
Аз правя хляба за втори път. Снощи го обърках по рецептата и го оставих в хладилника за през нощта. Тази сутрин изсипах брашно на масата, изсипах тестото, 2-3 пъти с брашно го пообърнах, както пише Пина и го изсипах в намаслена продълговата форма за кекс. Сложих го в студена фурна и включих на  150 градуса да си втасва втори път и да се пече. Стана си много хубав хляб и ми беше по песно и бързо.
Виж целия пост
# 113
Аз правя хляба за втори път. Снощи го обърках по рецептата и го оставих в хладилника за през нощта. Тази сутрин изсипах брашно на масата, изсипах тестото, 2-3 пъти с брашно го пообърнах, както пише Пина и го изсипах в намаслена продълговата форма за кекс. Сложих го в студена фурна и включих на  150 градуса да си втасва втори път и да се пече. Стана си много хубав хляб и ми беше по песно и бързо.
Ми като го печете в кексова форма, защо направо не изсипете в нея тестото а го дооформяте преди това на масата ?
Виж целия пост
# 114
"...Оставя се да втаса 1 час на стайна температура. Много се надига, става на огромни шупли, дупки, страхотия е. Изсипвам върху масата, която е обилно поръсена (даже покрита) с брашно. То си е една шупнала каша. Леко сгъвам на 2 на 3 с брашнени ръце - събирам от края към средата кашата, всичко с доста брашно наоколо. Оформям топка - много е мека и бързо я слагам в тенджерка, намазана с мас при мен. Ръся отгоре брашно. Втасва на стайна температура 45-50мин. Пека в загрята на 140-150 градуса фурна за 45-50 мин. Не оставям много да се зачервява."

В рецептата така пише преди второто втасване.
Виж целия пост
# 115
дядо хаджия, като се оваля в брашното, по-става коричката ще знаеш  Thinking
Виж целия пост
# 116
Благодаря за рецептата на този вкусен хляб Simple Smile Сложих само ,че повечко солчица. Превъзходен е !Ето как се получи при мен.


това е резрез



Виж целия пост
# 117
да, изпечено във форма за кекс, наистина се получава добре! 
Виж целия пост
# 118
Днес направих 2 хляба, от които в момента има само половинка.......и то трябваше да остане пове малко,че утре да нося на една колежка, на която разправях за този хляб.....

Двойна доза, Само единия

Да си кажа без бой...тези хлябове ми станаха по-сполучливи от първия път....Но аз първия път забравих да шупна маята(но си примълчах!)...И днес се замислих...специално за този хляб дали да не си купя една висока и тясна тенджера.....Любопитно ми е дали височината ще помогне за по-голямо бухване.......Шуплите бяха по-големи от първия път......Не ми се отдава да снимам разрези...Получават ми се едни бели и не мога да ви ги покажа.....
Виж целия пост
# 119
Не ми се отдава да снимам разрези...Получават ми се едни бели и не мога да ви ги покажа.....

Ами не ги снимай със светкавица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия