Време за сладка и конфитюр

  • 61 264
  • 130
Днес като бях на пазар и видях че има вече изобилие от ягоди и череши.
Много ми се иска да си направя сладко от ягоди или конфитюр.
Нямам рецепта .
Може  и да стане с пакетчетата на д-р Йоткер,но приемам и други предложения.
Виж целия пост
# 1

Може  и да стане с пакетчетата на д-р Йоткер,...
Записвам се да следя идеите по темата!
Моя неяснота: Какво представляват тези пакетчета?
Виж целия пост
# 2
Това са продукти на тази фирма и съм ползвала само за трушии,но не и за сладка.
Нещо подобно на консерванти и било много лесно за приготвяне.
Но ми иска да си набавя и други рецепти и да си направя сладко.
Вярно че по магазините има различни конфитюри и сладка,но от село ми донесоха 2 кг ягоди и се чудя какво да направя от останалата част(след като си хапнем хубаво)
Виж целия пост
# 3
Тъкмо и аз потърсих миналогодишната рецепта по която си направих ягоди.
Ето тук. Много благодаря на Лео   bouquet специално си пазя едно бурканче за да видя колко време ще издържи  Wink, но ето и след една година си изгрежда съвсем наред Simple Smile
Използвала съм го за различни сладкиши, чииз кейк, а децата го ядат смесено с кисело мляко Simple Smile. Ароматът и вкусът му са невероятни.
Отивам да почиствам половин кофа с ягоди Blush Hug
Виж целия пост
# 4
Благодаря ти!   bouquet
Ще махна дръжките,ще измия ягодите и ще ги оставя в гевгир да се отцеждат.
Утре ще спретна една малка доза и ще видя какво ще стане.
А после и останалите ако добре съм ги направила.
Виж целия пост
# 5
Аз правя сладко/конфитюр по следния начин:
1кг ягоди (или вишни,боровинки,череши) се почистват и измиват.Слагат се в дълбока тенджера и се насипват с 1кг захар.Оставят се през нощта.На другия ден се слага на не много силен котлон и се вари без да се похлупва.Внимавайте,защото има голяма вероятност да кипне.От време на време се отпенва със суха лъжица.Готово е,когато капчица от сиропа капната на ръба на чинията си остава без да се стича.Добавя се една кафена лъжичка лимонтозу,разбърква се  и се налива горещо,в абсолютно сухи бурканчета.Затваря се и се обръща с капачката надолу.Държи се така докато изстине и след това се прибира.
Виж целия пост
# 6
2в1,
Благодаря за рецептата,но само да питам ягодите нарязваш ли ги или ги пасираш?
Виж целия пост
# 7
Слагам ги цели.Някои по време на варенето се разкашват,но остават и цели плодчета.
Виж целия пост
# 8
И аз правя сладката като 2в1,то все по-рядко се случва,но някой път се налага.
Миналата година пробвах с прахчетата на д-р Йоткер,но не ми хареса как се получава.
Виж целия пост
# 9
Аз правя сладко/конфитюр по следния начин:
1кг ягоди (или вишни,боровинки,череши) се почистват и измиват.Слагат се в дълбока тенджера и се насипват с 1кг захар.Оставят се през нощта.На другия ден се слага на не много силен котлон и се вари без да се похлупва.Внимавайте,защото има голяма вероятност да кипне.От време на време се отпенва със суха лъжица.Готово е,когато капчица от сиропа капната на ръба на чинията си остава без да се стича.Добавя се една кафена лъжичка лимонтозу,разбърква се  и се налива горещо,в абсолютно сухи бурканчета.Затваря се и се обръща с капачката надолу.Държи се така докато изстине и след това се прибира.
  PeaceПравя ги по същият начин
Виж целия пост
# 10
Аз правя сладко/конфитюр по следния начин:
1кг ягоди (или вишни,боровинки,череши) се почистват и измиват.Слагат се в дълбока тенджера и се насипват с 1кг захар.Оставят се през нощта.На другия ден се слага на не много силен котлон и се вари без да се похлупва.Внимавайте,защото има голяма вероятност да кипне.От време на време се отпенва със суха лъжица.Готово е,когато капчица от сиропа капната на ръба на чинията си остава без да се стича.Добавя се една кафена лъжичка лимонтозу,разбърква се  и се налива горещо,в абсолютно сухи бурканчета.Затваря се и се обръща с капачката надолу.Държи се така докато изстине и след това се прибира.
И аз така правя....Всяка година... Peace
Виж целия пост
# 11
И аз няколко години правих по този начин,но все нещо не ми се получава.Или остава рядко като сок или пък е толкова гъсто,че трябва да го режа  нож.Нещо не мога да уцеля времето за варене.Миналата година пробвах с Gelfix Clasic и останах доволна.На всички в къщи ни хареса.Става много бързо,а ароматът на плодовете се запазва.Решила съм тази година да пробвам и рецептата на Лео по студен начин.
Виж целия пост
# 12
 katka72,
Кажи какво е това Gelfix Clasic ?
Нещо подобно на д-р Йоткер?
На прах ли е или друг вид консервант?
Виж целия пост
# 13
Аз правя и от горски ягоди по същия начин,само че да не се разкашкат първо си сварявам сиропа до доста гъсто и след това изсипвам ягодите.Леко сиропа се разрежда от плодовете,оставям го да поври.Готово е когато в чинийка сложа малко от сиропа и като мина с лъжичка по него остава пътечка.Слагам лимонтозу и веднага го насипвам в бурканчета,запечатвам и обръщам.
Виж целия пост
# 14
Аз правих сладкото по рецептата на Лео с малини. Стана много сполучливо , имам още две бурканчета и си е все така свежо . И на сок го разтварям. Тази година ще си направя и с ягоди Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия