Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

  • 29 319
  • 302
# 75
Честит рожден Ден на Наталина с пожелание най-вече за много здраве и всичко което тя сама си пожелае!


Креми Сиси, благодаря за съвета! Реших да рискувам и все пак да сложа накълцани орехи в пандишпановия блат. Получи се супер! Пекох го във форма с падащо дъно, 25см диаметър и след изпичането стана 7,5 см висок. Дъщеричката има рожден ден в събота и за тогава е тортата, а синковеца в понеделник ..... така че ме чака едно тортоправене Simple Smile
Виж целия пост
# 76
Димитрина, розите са изумителни!!! Като истински са! Много нежни и много красиви, браво  smile3501
Виж целия пост
# 77
Честит рожден ден Наталина    bouquet
Момичета благодаря ви за отзивите  Hug
Тандури благодаря за линка, ще го погледна, че имам остатъци в промишлени количества
Драконче, дано всичко е наред с доставката и бързичко да ги получиш  Peace
Димитрина розите ти наистина са върха, но с тези малки снимчици ги бях подминала, добре че видях коментара на Зори та да се върна  Wink

Момичета, в процес на размисъл съм върху тортата за първия рожден ден на племенника на половинката. Имам някои идеи, но ако сте срещали нещо подходящо напоследък, ще съм ви благодарна да споделите. Затова пък за деня на бащата нямам никакви идеи какво мога да направя  Thinking и накрая май без торта ще минем за тогава  Crazy
Виж целия пост
# 78
Рая, да ти кажа не мисля че има смисъл. Все пак има доста филмчета в Ю-тюб, които показват в основни линии, абе като гледам и без тези дискове се справяме, не мислиш ли Wink Ако имаш пари да ги дадеш- вземи си. Аз лично бих си взела някои от специализираните...ама ...някога може би... Simple Smile

Как ги правите тези неща с остатъците за тортите? На мен всичко ми заминава, откога се каня да опитам с остатъци тези неща, ама пусто никога нищо не ми остава  Laughing
Виж целия пост
# 79
raya_usa , чакам да видя тортичката с голямо нетърпение.А за дисковете, Тандури е права, в ю-туб има достатъчно филмчета, има и книжки много да си свалиш...абе с две думи, сега с интернет е лесно да си в час с новостите.Ето аз преди да ви открия не знаех въобще за тези бонбони ММ, а сега вече два пъти работя с тях.   chef
Джемма , завидях ти, ама много завистливо.  Blush Да са ти честити хормичките и да покажеш после творенията   bouquet
dimitrina73 , ще пробвам непреминно този вариант с шоколада и ММ, много интересно звучи, още повече, че имам остатъци от на малката РД. Страхотни са розите.Много ми харесаха.Стоят като глазирани, явно от шоколада и мазнината в него.
Clairette , бебешката тортичка е фантастична.Много красиво и нежно се получи с тези облаци.ПРекрасно!   bouquet
Виж целия пост
# 80
dimitrina73, страхотно изглеждат розите и тъкмо щях да те питам, от каква маса са направени.
Като порцеланови и без грам разкъсвания.
Би ли ми написала и пропорциите на шоколадовата маса. Heart Eyes
Виж целия пост
# 81
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, НАТАЛИНА!
Желая ти много щастие, любов, здраве и късмет!
Виж целия пост
# 82
Би ли ми написала и пропорциите на шоколадовата маса. Heart Eyes

За белия шоколад - основната рецепта е за 1 паунд (480 гр) бял шоколад, 1/2 ч.ч. (120 мл) глюкоза. Или както аз се опитах да го запомня, "половин кило шоколад и половин чаша глюкоза".

Момичета, благодаря за оценките. Като ги гледам на снимките и аз доста си ги харесвам, но на живо са някак си по-малки и не чак толкова реалистични...Аз почти нямам усет за посоката на листенцата... Пред мен, по случайност, стоеше един букет от градински рози и направо ме комплексираше всеки път като погледнех моите "цветчета" и него, добре че сега е поувяхнал, че моите имат някакъв шанс:))))
В тези жеги малко трудно се работи с шоколад...затова са и толкова глазирани, защото са снимани извън хладилника... Аз ги работех на части, по 2 наведнъж и на определен етап слагах розата в хладилника, взимах я да и добавя листенце и после пак я връщах, на следващо взимане пооправях предното листо, което вече беше постегнало и така...
Виж целия пост
# 83
малко не разбрах въпроса ,но под топката бях изрезала един картон кръгъл и го бях увила с  прозрачно фолио.ако има въпроси питай.
Виж целия пост
# 84
малко не разбрах въпроса ,но под топката бях изрезала един картон кръгъл и го бях увила с  прозрачно фолио.ако има въпроси питай.
Mucunka - предполагам badem имаше предвид каква торта си "скрила" под топката  Wink От кои продукти. И на мен ще ми е интересно да разбера.
dimitrina73 - тортата е супер, направо супер! А розите въобще не се срамувай да ги сравняваш с истинските, много са си готини даже!!!

Моята днес надали ще я докарам такава, щото братлето предпочита торти с крем и няма да правя покритие, ама ще се пробвам да я издокарам де. След малко ще ходя да пека блатовете, и дочас смятам да я сглобявам. Реших пак да заложа на Татяна с кремчето на Сребърен Облак, това със сметаната, крем оле и крема сирене. А по между блатовете ще сложа ягоди. Само да попитам - дали ако оставя тортата да нощува в хладилника има опасност да попие прекалено кремовете и да се разтече (т.е. блатовете да почнат да се разпадат) ? Въпрос номер 2: дали да нарежа ягодите на парченца и да ги посипя с малко пудра захар, да си пуснат сокчето, или направо на филийки да ги нарежа, без захар? Защото досега торта с ягоди не съм правила  Embarassed, та незнам кой ще е по-удачния вариант? Чакам предложения.  Hug
Виж целия пост
# 85
thedragonbg аз мисля че колкото повече стои тортата в хладилника ,толкова по-добре.
А за ягодите незнам, все пак в татяната има доста стафиди и те дават киселичкия вкус newsm78, ако сложиш и ягоди дали няма да стане доста профирно Thinking

Димитрина Невероятни са розите наистина, като ти гледах албума и пак видях тортата, която прави за майкати и как я транспортира Wink много ефектна.А За кравките пък ти завиждам Hug

Джема как само си се заредила с материали имам чувството че ни готвиш пъклен план и един ден ще ни заринеш с торти hahaha hahaha Ама ще чакаме да знаеш Hug
Виж целия пост
# 86
Момичета, имам нужда от помощ  Praynig!

Трябва да правя торта за сина на кумовете, който става на 15 години. Момчето ще държи изпит за сертификат на Кембридж по английски език и кумата ми иска тортата да е с такава насоченост, като идеята и е да направя земното кълбо или карта на света с посланието това да е парвата му стъпка в покоряването на света (със знания разбира се  Laughing). Или нещо свързано с това.
Моля ви помогнете с някоя идея по въпроса  Praynig!!!
Виж целия пост
# 87
Нат - тортата е чудесна Peace
Джемма - честито за придобивките.Чакаме тортички Heart Eyes
Николета мила и аз така с кг. - така съм се наляла Sick, ама продължавам да мажа и плескам.То иначе не трябва въобще тука да надзъртам Mr. Green
Димитринка - прекрасна торта, розите са уникални, като истински и на звят и на вид.Браво.
Като си кажим тука неволите по правенето на торти и като че ли ни поолеква а Peace,пък и обикновенно неволите са си само за нас-
Тортите са чудни Peace
thedragonbg   - аз съм правила Татяна точно с този крем.Май да ти кажа ягоди не понася тази торта.Доста ще се смесят вкусовете на стафиди, мед, орехи.
По скоро золожи на украса отгоре.Аз съм правила цветя и листинца от шоколад. Ти ще ги направиш по хубави де - моя вариант е в подписа ми - може да погледнеш.
Сега да питам - Трюфела ще е за неделя.
Кога да почна крема и блатовете #Crazy newsm78.Крема знам че един ден по рано се прави.Чакам съвети момичета.
А така - току що ми честитиха Спосовден - ден на хлебари и сладкари Joy.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МОМИЧЕНЦА СЛАДКАРКИ. ДЪЛГИ ГОДИНИ ТВОРЧЕСКО ВДЪХНОВЕНИЕ И НЕИЗЧЕРПАЕМА ФАНТАЗИЯ ВИ ПОЖЕЛАВАМ  bouquet Hug
Виж целия пост
# 88
Трябва да правя торта за сина на кумовете, който става на 15 години. Момчето ще държи изпит за сертификат на Кембридж по ....
Зори, погледни това. Моята щерка учи в у-ще филиал на Кеймбридж и сега обсъждаме една торта за края на уч. година. Най-долу е логото на Кеймбридж. Аз мисля да тръгна от там, пък другото ще го доизмислям защото имам време.....Следобед ще се разровя за още материали, сега просто нямам време.....
http://www.pons.bg/index.php?act=products&do=details&id=117
Нат, Честит Рожден Ден със закъснение. Вчера отсъствах от града... Бъди жива  и здрава  и много, много щастлива!
Димитрина, розите ти са просто уникални. Можеш да  да смесиш шок. тесто и с марципан. Също се получава, но марципана трябва да е много мек. Джакузито ми е от такъв бъркоч. На 3тия ден, беше станало като гипс.
Виж целия пост
# 89
Бъни блатовете може в петък или събота да си направиш а аз като правих крема дори близо 2 дни стоя в хладилника преди да го разбия и пак стана.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия