Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

  • 34 723
  • 306
# 225
Петя,Честит рожден ден!Да си жива,здрава и многоооооо щастлива!!  bouquet  bouquet
... само да си запазим така уютния тон тук Hug - вярвайте няма друга тема като нашата Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Бъни, това е невъзможно според мен. Стигне ли се до надпревара, и то официална.... край! Искам само да споделя моето мнение, много, много ви се моля никой да не го приема за някакъв критерий за "най-правилното" мислене.  Не мислите ли че самия форум си е едно своеобразно състезание??? Има ли нужда да се излъчва победител, или най-добър? Започнем ли да се делим на групи и категории... край! Всичко тук ще се изопачи. Тонът ще се промени. ще навлязат изкуствените думи. Обидените ще се оттеглят...похвалените може  и да полетят... Всяка от нас е победител. Тортите ни се изяждат, потупали са ни по раменете.... какво повече? Не е ли по-добре, да си правим тортите и да си ги показваме тук, просто за да споделим радостта и да обменим опита. Финалните резултати говорят сами. Има си негласни победители, които вече са единодушно излъчени. Всички ги знаем, но е по-добре да не ги споменаваме. Тук има  и професионалисти със стаж и опит, има и такива със сръчни ръце, има и такива които не са от най-перфектните, но те пък сигурно са по-добри в друга област.... има  и новатори, които са съвсем новоизлюпени? Защо да се подтискат тези хора? Не е ли по-добре да ги стимулираме с похвали отколкото да ги стресираме с изпитания? Не е ли по-важно да запазим топлината помежду ни и просто да продължим да си споделяме успехите и неволите, похвалите и провалите????
Дано, някой не се обиди от това което написах, но пак казвам: ИЗКАЗВАМ МОЕТО МНЕНИЕ, БЕЗ ДА ГО НАЛАГАМ НА НИКОЙ!!!
Ванче,аз пнапълно подкрепям твоето мнение!!! newsm10Не че щях да се включа в някои от конкурсите,имам още много да се уча преди да се надпреварвам с някого.
Виж целия пост
# 226
Петя, Честит Рожден Ден ! Много радост и щастие !

Clairette, тортичката със саксията е много хубава, това ще е идеята за мойта мама, като и наближи празника.

Чудни тортички сте спретнали всички, направо ме е срам да си покажа мойта просовута с карамфилите. Имах големи перипети с нея, за съжаление толкова нямах време, че щях да мажа панделката със сребърна боя, но най-накрая я зарязах така. Това е снимка малко преди да дойдат гостите и добре, че направих, защото други с парче нямам - изяде се веднага. Първия етаж е с карамеления крем на Пепи   bouquet, втория с шоколадов крем .  Исках да е по-висока и уж слагах 4 реда блатове, но явно ги сиропирах много и се слегна. Но вече ще знам да не напоявам прекалено. И понеже панделките ги бях направила през нощта, но ако ги бях сложила нямаше да мога да я вмъкна в хладилника и реших да ги залепя сутринта, но най-накрая ми увиснаха, то си и личи. Карамфилите трябваше да са всичките червени, но заради боята се отказах и станаха шарени всички, има и един бял, който го направих за проба и уж нямаше да го слагам, но като видях че имам още място го добавих и него.

Виж целия пост
# 227
Петя, честит рожден ден. Бъди много щастлива, обичана и всеотдайна   bouquet Радвай ни винаги с тортичките си  Hug

Clairette, много идейна саксия. Сейвам си я веднага в паппката с идеи.

veri, само ти си знаеш че тортата ти е недовършена. Страхотни карамфили и като цяло много интересна идея  Simple Smile
Виж целия пост
# 228
veri - страхотна ти  е тортата. Джувката също. А карамфилите.... добре че знаем за патилата ти с тях, иначе ще ги помисля за истински.
Porsha - голямо предизвикателство, но резултата е перфектен. Поздравления.

Хайде, да си поговорим за шоколаааааад.
Документирам  резултата от шоколадовия ми фондан от Плодовите шоколади КАТУ. БЕЗ КРИСТАЛНА ЗАХАР в рецептата!!!
1 суп.л. вода се кипва, към нея извън котлона се добавя
1 суп.л. глюкоза /върха на глюкозата е колкото долната извивка на лъжицата/. Бърка се до пълното разтваряне на глюкозата. 2-3 пъти се връща на изключения котлон за използване на топлината, но без да завира.
В МВ или на водна баня /при често разбъркване/ се разтопява 1 шоколад с пълнеж КАТУ – 100 гр. /Конфитюрената смес се разтвори напълно/
Смесва се с глюкозената смес при непрекъснато бъркане /1 минутка е достатъчна/.
Получава се една смес която прилича на разтопена дъвка на конци. Изсипва се в найлонов плик или фолио и се слага в хладилника за половин час /може  и повече/. След това се размачква много добре с ръце, докато стане плътна, гладка  и доста мека смес. Тогава се добавят  2-3 с.л. пресята пудра захар. Добре е да престои малко в хладилника, но може  и да се работи веднага. Разточва се между пекарска хартия само с олио. НЕ слагайте масло! Залепва. Пластично е, най-добре се моделира с пръсти. ТАЗИ розичка е от МАЛИНОВИЯ вариант. За да не ви остават отпечатъци като на мен, използвайте тънки хирургически ръкавици.... Лично аз не мога, защото ноктите ми, са основните ми инструменти....
Кафявите фигури направих от равни части плодово-шоколадов и натурално-шоколадов фондан. Белите са от белият шоколад КАТУ.

Още снимкиТУК
Това е!!! Предстои проба на белите конфитюрени шоколади  КАТУ. Преди време ползвах едни долнопробни турски бели шоколади с пълнеж. Ставаха хубави нежни цветове. Този път, ще се опитам да снимам стъпка по стъпка написаното по-горе. 
Виж целия пост
# 229
veri - няма защо да се срамуваш, тортата е страхотна, а карамфилите са като истински! Само си мечтая да мога да направя и аз такива.  Wink
Ванчето - е нямам думи! И за идеята и за изпълнението на комплекта за шах.  Hug Благодаря за това което правиш - стъпка по стъпка и тн.
Виж целия пост
# 230
Порша, страхотна торта! Честит празник на детенцето, да е здраво и усмихнато!

Кой не иска добър тон и уЮт?! Прави сте във всичко казано.

Ванче, нямам думи! Невероятна си! Как ги измайстори тези фигури?  ooooh! Ще стане страхотна торта, от сега подушвам.

Аз да споделя и да потърся пак съвет. Днес ми е ден първи в проби. Захарен фондан за моделиране, от този с нишестето вътре. Тренирам уж фигурки. Щом има сурово нишесте, няма да ги ядем, нали? Спазих рецептата и вложих старание. И аз не знам как да го опиша...Тестото ми стана сухо, не можах да го разточа тънко и се напука на извивките. Като не знаех как да го "хидтратирам", пък ме достраша да пипам с мокри ръце, майстор Тричко си намаза ръцете с масло и като че ли имаше ефект-стана по-еластично и лесно за моделиране, но пък залепваше на хартията за печене...Май е трябвало да не слагам толкова захар при месенето, ама като нямам опит е така-не мога да усетя кога точно е хубаво тесто, като пластелин. И пръстите не слушат. Изобщо, опитът си е опит.

Първите ми захарни рози станаха въздебелки, чудя се как да оформя основите им. Не знам как да ги закрепя на клечка за зъби? И още къде ги оставяте да съхнат? В хладилник ли? Като не знам, и като сте си легнали вече и няма да ми кажете, ще ги сложа на хладно място, но не в хладилник.



Моля ви, вижте ми опита да закрепя звездичка и сърчице на изпънат кламер. Как да го постигна това? Утре сигурно ще ми се изсипят в ръцете...Два от кламерите мацнах с масло, уж да залепнат за фигурката. От къде си ги измислям тези трикове, и аз не знам.



Ами това е. Не очаквах да е супер от първия път, но май имам доста грешки. Приемам всякакви съвети как да корегирам.

Утре ми е ден втори за проби.




Виж целия пост
# 231
Не знам, или аз не се изразявам правилно, или не се чете това, което пиша, но аз МНОГОКРАТНО подчертах, че състезателната форма на "предизвикателствата" не е желателна именно поради гореспоменатите причини от много ( вкл. мен) потребители.
Идеята е да си изберем тема ( например Зайче в гората) и в ден Х желаещите да се включат в направата на такава. Няма победители, няма победени, просто ще видим 100 вариации на една и съща тема. Всеки ще се поучи от нещо, ще даде идеи на другите и т.н.
Не знам защо се реагира по този начин тук, след като и в повечето теми от Хоби се практикува от много отдавна ( справка Фотошоп и Фото тема). Никой нищо няма да загуби от това, единствено можем да спечелим ВСИЧКИ много нови идеи и вдъхновение. Предполагам повечето от вас са ходили на пленери или не? Където даже се организират група хора, заминават някъде си и няколко дни правят само това, което им е хоби- например рисуват, пишат, снимат, ние пък може торти да правим, но поради географското ни местоположение е трудно да се организираме физически да се съберем, затова можем да го направим виртуално. В повечето случаи например има и лекции свързани с нещата, можехме примерно да си изберем да речем " работа с шоколадов фондан" или " шоколадови рози и т.н." и всеки да прави вариация на тема, по-опитните да помагат със съвети на по неопитните. Именно защото има и хора професионалисти, можем да се поучим много от тях ( между другото аз нямам идея кои са, но ги поздравявам, че са решили да споделят тук).

Аз не искам да внасям раздори в темата, затова и ще оттегля предложението си от тук, който има желание нека ми пише на лични, ще се ангажирам да го организирам извън форума и тази тема.
Съжалявам само, че бях криво разбрана или просто самата идея е много чужда, за да се разбере какво точно имам предвид.

Ванче, а по повод на това, което ти си написала, на мен лично потупването по рамото с нищо не ми е полезно. Предпочитам да ми кажат- килнала си си фигурите наляво, другия път ги забий с клечка за зъби и ще ти стоят прави.
Не смятам, че хората се учат с потупване по рамо, а първо с много желание, второ с много работа и трето с някой, който да сподели опит с тях и не само да ги хвали, а да има конструктивна критика.
Затова именно едно подобно " предизвикателство" би помогнало на тези, които са с по-малко умения да догонят останалите много бързо, защото когато работим всички над една и съща тема всички се сблъскваме с малко или много сходни проблеми и споделянето на разрешения за решаването им би подобрило драматично начина, по който работят всички.
Виж целия пост
# 232
Marie-Antoinette,за първият ти въпрос, това тесто не съм го месила и не мога да дам съвет, за сърцата- натопи в белтък, не в масло, с маслото няма да залепнат.
Оставят се да съхнат на стайна температура, не в хладилник ( освен ако не е ужасно горещо)
Виж целия пост
# 233
Porsha много красива торта- да ти е жив  здрав рожденика.
Вери твоята торта с карамфилите "ще я крада" . Брей те като истински . Браво много е красива. А това с пресиропирането - и аз се оплаках в предната тема , че ми се слегна и килна на една страна 3-тия етаж. Така се учим нали?
 Тандури не се коси - не смятам че някои са разбрали погрешно ( а може и така да е). То по принцип наистина това е идеята на едно предизвикателство- на една и съща тема да се направят много варианти и всеки да сподели "как и какво". Най-важното е че тук всичко е за удоволствие ,както беше казала Димитрина- не сме на парад само да си показваме тортите-споделяме опит , рецепти... Аз и преди 2 поста казах"няма майстори" и " не майстори" -всички се учим, с опит се напредва.
 На мен идеята да направим нещо на дадена тема много ми допада. Иска ми се да видя какво би излязло от ръцете на хората тук.
Виж целия пост
# 234
Момичета, от отва, което прочетох последните 2 страници си правя следния извод:
Винаги, когато се обсъжда нещо интересно и важно, се чуват много мнения, понякога, когато хората не се познават много добре се случва да не се разберат с 2 думи, а когато това е писмено, отнема доста думи и време. Понякога, човек си казва мнението, като с него иска да подкрепи някого, но го прави много отривисто, категорично и често, този някой си мисли че спорят с него...На мен ми се случва това цял живот, явно тонът ми е такъв, че кара хората да си мислят че съм опонент, точно когато се опитвам с мои думи да допълня и подкрепя изказана вече теза. Аз разбрах изказването на Ванчето като подкрепа на вече написаното от Тандури, други момичета (в това число и аз), че състезание в смисъл на излъчен победител, награди и подобни няма да ни е от полза...Просто всеки по реда си на включване си изказа мнението, което досега е почти единодушно - може де си правим такива предизвикателства, без да се състезаваме.
Тандури, моля те, не се засягай, продължавам да мисля, че идеята ти е много добра и има поддръжници тук, точно в този и вид, в който си я изложила и в последния ти пост по-горе... Нека продължим с обсъждането и да стигнем до някаква по-конкретна идея, да си набележим период от годината за тази виртуална работилница и да минем и към по-конкретни планове:)))
Коригирайте ме, ако греша с това, което казах по-горе и моля ви, не се стряскайте, ако има малко спор понякога, той много рядко е въпрос на лично отношение, по-скоро е неизбежен, когато се обсъжда нещо, по което е нужно да се помисли и поработи...(
Целувки на всички и много хубав ден!  По-късно ще пиша за тортите от последните 2-3 страници, че трябва да буда мъжа ми за работа и пак ще каже, че е късно....Ама кой да чете из форуми:))
Виж целия пост
# 235
Ето, че ми остана още малко лично време:

Porsha, да ти е живо и здраво детенцето и все така да си заслужава усилията! Много стилна торта!

Veri, първо погледът ми попадна на снимката, преди да видя авторът и си помислих, че са истински карамфили - супер са...Тортата е невероятна!

Ванче, тези шахматни фигури!!! - първо ми се приисква да ги изям, после ми се приисква да направя същите....Супер.....Вчера зяпах из Хит, но не видях този Кату, явно го има само в Кауфланд...

Marie-Antoinette, на мен розите винаги ми се изхлузват от клечката за зъби, дори се пробива една дупка в центъра, но това е защото никога не оставям първо центъра да поизсъхне върху клечката и после да добавям нови листа...
Виж целия пост
# 236
Porsha, да ти е живо и здраво момченцето. Да еи носи много радостни мигове   bouquet
Виж целия пост
# 237
Здравейте отново, вълшебници,

Днес малкият ми мъж има рожден ден. Заповядайте, почерпете се с това, което сътворих с ваша помощ: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6102263

Знам, че има още какво да уча. Разбрах и къде са грешките ми. Много се надявам следващия път да бъдат по-малко. Но смятам, че като за първи път успях да се справя. А най-важното е, че човекът, за когото е предназначена си я хареса много.

Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 238
marcheF, Да ти е жив и здрав рожденника, много сладка торта си му направила. Някой ден и  аз ще се пробвам с трансфер.

Момичета, много ви благодаря за милите думи за моята торта. Има си кусури, но като за първи път работа с мод. маса горе долу стана. Надявам се със следващите да се усъвършенствам повече. Тук съм качила още няколко снимки с карамфилите и две от тортата, ако ви се гледа http://veri1.multiply.com/photos/album/5

След две седмици ще правя отново на тема вино и грозде, дотогава само ще се наслаждавам на вашите торти.
Виж целия пост
# 239
Момичета, много благодаря за поздравите  Hug Hug Hug

Така изложена /в последния пост/ идеята на Тандури ми се проясни и много ми допадна! Ще се включвам, когато мога. А да можехме да си направим една истинска среща-работилница, би било прекрасно!

А на мен в работата са ми забранили почти всички сайтове със снимки, та нищо не мога да видя сега  Confused но съм сигурна, че сте направили чудни торти!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия