Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

  • 34 732
  • 306
# 210
Marie-Antoinette, моята идея е по-скоро да няма печеливши иначе както писа Димитрина ще се опорочи идеята на темата, всеки ще започне да си крие рецептите, похватите и т.н., а това не е замисълът.  Peace
Виж целия пост
# 211
Благодаря ви за похвалите за слончето, и аз много си го харесвам Flutter Сега да кажа как беше проблемната торта на вкус. Блатовете са много вкусни, макар и дебелички. Слагах по съвсем малко смес, но тъй като стафидите се бяха надули, а и орехите ми бяха доста едрички, нямаше как да сложа по-малко смес, че да излязат повече от 3 блата. Беше сухичка, нищо не бяха попили блатовете от кремовете, а единия крем (редкия Ганаш) буквално беше изчезнал, значи все пак трябва да е попил някъде ooooh! Трансфера се режеше много лесно с топъл нож и беше много вкусен. Хич нямам и намерение да пробвам трансфер с маслен крем, с шоколад ми хареса много и се боядиса много лесно. Като цяло тортата е доста сладка и суха, ама и такава ще я изядем. Нататък задължително ще пробвам същата торта, но с други кремове Peace
Кажете ми само, защо трансфера ми отгоре побеля и как мога да махам това побеляване преди да сервирам такава торта пред гости? За побеляването имам подозрения че е от маслото, което мазах, за да ми се отлепи по-лесно шоколада, или другия вариант е от самия шоколад, нали знаете как побелява като стои на въздух. И още нещо: трансфера ми целия се покри с конденз, но предполагам, че ако извадя тортата предварително от хладилника ще може да се темперира и да няма тая мокрота, когато я сервирам.
Виж целия пост
# 212
Здравейте,значи тортата е пандишпанови шоколадови блатове(рецептата на Наталина),сиропирани са с шоколадов сироп(вода +захар+какао+много малко масло(1 чаена лъжичка)),крема е муса на Танита(шоколадовия,просто той ни е любим(пробвала съм Рафаело и карамеления на Пепита,но много ми натъртват на масло),макар че скоро ще пробвам пак  и с други).Слагам и банан(редя блат, сиропирам,крем ,банан и пак блат).Оставям да стегне добре,след което мажа цялата торта с разбито масло с пудра захар и какао.Като стегне и то,си разтапям шоколад във сметана и прясно мляко,като леко по изстине,заливам тортата и така.ако има въпроси питайте.
Виж целия пост
# 213
Относно конкурса(не прочетох изцяло всичко),значи аз съм за.но наистина ако се почне кой печели,кой по-зле се е справил,според моите впечатления ще се стигне до спор.Затова съм за предизвикателства(през някакъв интервал от време,че и моя ще ме изсели вече).ТУк мисля,че всички сме допринесли и всяка една от нас прави тортите си с любов.
Виж целия пост
# 214
Marie-Antoinette, моята идея е по-скоро да няма печеливши иначе както писа Димитрина ще се опорочи идеята на темата, всеки ще започне да си крие рецептите, похватите и т.н., а това не е замисълът.  Peace

Аууу хич неща темичката ни да стане това.Толкова ми е уютно тук и така ви обичам всички  Hug Heart Eyes.Не ща като в другите теми кой е по по най.........
Да помислим викам добре ако има такова нещо да не е на състезателен принцип.
Примерно момичета то е ясно че на всеки по голям празник - Цветница, Великден, Коледа всеки гледа да зарадва близките си.
Като направим тортите всеки се отчита. И баш майсторките сред вас (мене си се изключвам от графата Mr. Green), да съветват новаторките какво в техниката си биха могли да подобрят, къде виждат грешки newsm78, ама всички да приемем идеята за градивната критика - нещо такова да е а newsm78.Още ще помисля и ако ме светне нещо по главата ще споделя Hug.
Другата седмица ми се ще пак без повод да спретна една Сметанова Татяна.Скоро поводи за по грандиозни украси нямам, не че мога да ги докарам де Mr. Green
Виж целия пост
# 215
Страхотни сте момичета - има много хубави торти, макар и петък 13-ти (събота 14-ти) да са си оказали влиянието  Wink Пожелавам да не се повтаря.
Честит Рожден Ден на Petia_tag! Жива, здрава и мноооогооо щастлива!
А на бъдещите мами - честито за коремчетата, лека бременност желая и най-благополучна.  Hug

Бъни -  май никой не иска темичката да стане "кой е по-по-най..."! Аз се радвам че тук има такъв дух на разбирателство и взаимопомощ, в който конкуренцията само засилва нашите стремежи за самоусъвършенстване, а не ни прави злобни и завистливи. Нямам нищо против да е нещо от сорта на "предизвикателството" - и всеки да се изяви както успее, без оценки най-добър (съответно най-не-добър  Sad )...
А следващата торта се надявам (много се надявам) да е "Трюфел" и да е за кръщенето на малката, което планираме да е другия месец.
Виж целия пост
# 216
Петя честит рожден ден. Много щастие и сбъднати желания   bouquet
Клеър саксията е страхотна. ММФ се "изпотява" , а особено пък със студена торта. Аз затова се пробвам да права някое от тези желатинови покрития и да смесвам с ММФ (желатиновите съхнат бързо) но нещо все ми се стричва. Димитрина както стана въпрос за този вид фондан - не слагам всичката захар наведнъж , даже винаги спирам да меся като видя че тестото е достатъчно еластично и спира да лепне. Тестото се стричва , след да речем около час два. Ей това е което не разбирам защо се получава
Муцунка много апетитна тортичка
Пчеличка не се предавай , ще има и друг път. Нали така се учим   bouquet. Аз тази Татяна я правих за основа на последната ми 3-етажна торта. На мен пък сместа ми след като стоя 12ч в хладилника се беше сгъстила и то доста. Излязоха ми 4 блата около сантиметър и половина. Тортата е наистина много сладка и суха , затова аз я правих с крем от крема сирене , заквасена сметана и сметана. Получи се добре
 Идеята на Тандури е страхотна за "предизвикателство", но не "конкурс" . Просто като се зададе тема , да видим кой каква идея ще измайстори .
 Тандури в рецептата на шоколадовия блат има два вида брашно- какво е това "кейк" брашно, някакво специално ли е че да ходя да го търся ( не си спомням да съм виждала в Уол Март  newsm78 )
 Ех да ви имам проблема "няма кой да ги яде тортите" Joy В нашата къща всичко се "омита" за отрицателно време. Пък аз как ям тортички с кремчета , бедна да ви е фантазията. Тай - при мен няма начин да подхвана диета какво да се прави  hahaha
Виж целия пост
# 217
Ето и от мен торта за РД на сина ми. И аз видях голям зор с нея и поради липса на достатъчно време си играх до 3 сутринта, но стана много вкусна...
 
 
Виж целия пост
# 218
Рая, кейк флауър има и в Уолмарт, аз от там го купих. ПО-различно е, да.  Peace
Виж целия пост
# 219
Петя, честит рожден ден и от мен.Да си много щастлива и обичана,за да имаш дух да правиш нови тортички.
Porsha тортичката ти направо ми спря дъха,много е хубава и ти вярвам, като пишеш че е вкусна,заслужавало си е да се озориш с нея.
Момичета,да попитам за тортата Мозайка, дали вместо бисквити няма да стане с остатъци от блатове?Това е идея и може да я пробвам скоро.
Виж целия пост
# 220
Marie-Antoanette, thedragonbg, raya usa, barcela, благодаря и на вас момичета  Hug

Ето и рецептата на моята Шварцвалд:
блат:
3 яйца,
3с.л вода
150гр захар
75гр брашно
35гр нишесте
35гр какао
малко канела
1/2 ч.л бакпулвер
пълнеж и гарнитура:
500гр череши
сока от 1 компот от череши или ягоди
3с.л нишесте
400гр сладка сметана
2с.л пудра захар
50гр марципан или шоколад
25гр карамел

За блата: белтъците се разбиват на пяна с водата и постепенно се добавят 75гр захар и се разбива до твърд сняг. Останалата захар и жълтъците се разбиват до побеляване. Брашното, нишестето, какаото, канелата и бакпулвера се добавят внимателно. Добавят се внимателно белтъците. Пече се във форма с хартия намазана с масло 25 мин. при 175 гр. Изпеченият блат се разделя на две.
Пълнеж: черешите се обезкостяват. Събраният сок и сока от компота се кипват. Нишестето се разтваря с 4с.л студен сок и се брибавя към горещия сок. Може да се смеси със сладката сметана. В кремът за между блатовете се слагат черешите и може тогава да се сложи част от сладката сметана. Отгоре се маже със сметана и се гарнира с горски плодове. Настъргва се шоколад и наоколо се гарнира с карамел.
Виж целия пост
# 221
Ванче, снощи забърках пробно шоколадово тесто, но стои та трици и се чупи сато се опитам да направя роза. Къде бъркам - дали му е много захарта или малко месенето newsm78 Колко време трябва да се меси?
И покажи моля те ако имаш снимка на Калашника, че моя син също е луд на тази тема, а вчера надничаше зад гърба ми като четях и пазнай сега за какво мрънка  hahaha
Заела съм се да разравям стари снимки от празници, на които има мои торти, защото както вече казвах никога не ми е минавало през ума да ги снимам, преди да ви открия тук във форума. За мен удоволствието е да я измисля  и направя  и след това всичко да се излапа. Ако не стигне... значи е било добре  и това ми  е наградата.... Калашника от миналата година, беше трансфер, тъй като нямах много време. Бях направила "тайно" от детето, доста преди това, 9 червени рози. Помня че  първо мислех да са три от оцветен бял шоколад, колкото да уважа искането, но после се заиграх и от марципан донаправих още 6. Тортата приличаше на картичка на СССР. Хлапето беше на село с баба си и тортата му я транспортирахме. Имам някакви "книжни" снимки, трябва да си поиграя да ги преснимам и да видя какво ще се вижда. Ще потърся и картинките от които гледах. За шоколадовия фондан, незнам какво да ти кажа. Вече няколко човека се оплакват. Или глюкозата ви идва в повече /може би има разлика/, или захарта.... Наистина незнам. По принцип ми се е случвало да ми стане по-тричаво тестото, но след престой в хладилника и измесване след това се оправя. Месиш, докатосе стопли от ръцете и се "събере" до гладко тесто. Чак тогава се добавя пудрата захар....Идея си нямам наистина. Трудно е да даваш съвети оттук, без да знаеш или видиш за какво става въпрос. Ще ти пратя на ЛС. точно какво правя аз, че вече ми става неудобно да пълня форума с тая тема.
petia_tag
- ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, ЗДРАВЕ И ПАК ЗДРАВЕ..... ОСТАНАЛОТО.... ТИ СИ ГО ИЗМИСЛИ, ПЪК АЗ ТИ ГО ПОЖЕЛАВАМ ОТ СЪРЦЕ!!! newsm51
По-късно ще кача снимки от ШАНЕЛките и ще ви разкажа по-подробно.
Виж целия пост
# 222
Porsha - Честит  рожден ден на детенцето Hug.Да ти е живо и здраво.Тортата ти си е струвала усилията.Много е хубава Peace
Петя - рецептата на тортата ти ми звучи идеално. Ще си я запиша и ще я пробвам Peace Хапва ми се нещо плодово, сочно и свежо.Твоята торта ми звучи точно така.Ще се откажа от Татяна май newsm78.
Момичета по въпроса за предизвикателството - каквото решите с вас съм Peace - само да си запазим така уютния тон тук Hug - вярвайте няма друга тема като нашата Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 223
Porsha, честито на порасналото ти момченце   bouquet! Тортата е много внушителна и елегантна! Получила се е супер и си е заслужавало усилията.

Петя, честито и на теб! Бъди здрава и щастлива с хората, които обичаш!

Mucunka, а от твоята тортичка ми потекоха лигите  eat! Изглежда инфарктно вкусна, ятодки и шоколад, ммммм.........
Виж целия пост
# 224
... само да си запазим така уютния тон тук Hug - вярвайте няма друга тема като нашата Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Бъни, това е невъзможно според мен. Стигне ли се до надпревара, и то официална.... край! Искам само да споделя моето мнение, много, много ви се моля никой да не го приема за някакъв критерий за "най-правилното" мислене.  Не мислите ли че самия форум си е едно своеобразно състезание??? Има ли нужда да се излъчва победител, или най-добър? Започнем ли да се делим на групи и категории... край! Всичко тук ще се изопачи. Тонът ще се промени. ще навлязат изкуствените думи. Обидените ще се оттеглят...похвалените може  и да полетят... Всяка от нас е победител. Тортите ни се изяждат, потупали са ни по раменете.... какво повече? Не е ли по-добре, да си правим тортите и да си ги показваме тук, просто за да споделим радостта и да обменим опита. Финалните резултати говорят сами. Има си негласни победители, които вече са единодушно излъчени. Всички ги знаем, но е по-добре да не ги споменаваме. Тук има  и професионалисти със стаж и опит, има и такива със сръчни ръце, има и такива които не са от най-перфектните, но те пък сигурно са по-добри в друга област.... има  и новатори, които са съвсем новоизлюпени? Защо да се подтискат тези хора? Не е ли по-добре да ги стимулираме с похвали отколкото да ги стресираме с изпитания? Не е ли по-важно да запазим топлината помежду ни и просто да продължим да си споделяме успехите и неволите, похвалите и провалите????
Дано, някой не се обиди от това което написах, но пак казвам: ИЗКАЗВАМ МОЕТО МНЕНИЕ, БЕЗ ДА ГО НАЛАГАМ НА НИКОЙ!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия