Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

  • 34 726
  • 306
# 180
Bambinkamalinka, първата е гадже на едно от дечицата там.... майките така трвърдят, а втората е братовчедка му  Mr. Green На Любчо гаджето сега е в Белгия, живот и здраве наесен се прибира  Simple Smile Той вчера беше много гушлив ... знаеше си детето, че всички деца са дошли заради него. Днес цял ден бърбори за рожденния ден, за тортите с влака и маккуин... не му спира устата  Mr. Green
Виж целия пост
# 181
Пепи много със закъснение но и аз да кажа.
Любчо леля пу пу, много си хубав, и момите много ти налитат гледам.Честит рожден ден  newsm59  party023  Gift
Да си жив и здрав и много много щастлив Hug

А на мама Пепи - то е ясно кой каквото си пожелае.Пепи щом си пожела Wink - и аз ти го желая от сърце  preggo
Тортите ти просто приказка, разгледах снимките - очичките на Любчо греят, толкова е щастлив, така мило ми стана.Супер си се справила.Обърнатата торта я забрави нали Wink.
Irinka - супер подробно си обяснила.Благодаря  bouquet.
Бамбинка Малинка - и двете ти торти са супер. А повода за тортата - честити ти осмоклаче.Още много да те радва с добри успехи Peace
Нат - тези женски красоти май всичките ни мъже им се порадваха hahaha.А иначе сайта е супер.Дали не може отпред да го сложите в библиотеката newsm78
Vanushka - от какво те беше срам не разбрах Wink, тортата си е съвсем наред.
По този повод да кажа - първо си помислих че вече активно се заформят 2 групи Професионалистки и Аматьорки.Мина ми еретична мисъл - да вземем да направим аматьорска тема - пък после си викам я жено си седи тука - как иначе ще се научим Joy
Silrai - Май всички си ни вързала да търсим тази мистериозна Барби.Сервизчето е супер Peace
Сбъдваща мечти - ехеееееееееее ooooh! каква торта.И казваш 2 пъти годишно а Sick.Браво.
Виж целия пост
# 182
Бъни, аз по този повод предложих нещо, ама никой не реагира на идеята. Във Flickr например си правят така наречените "chalange"-и , т.е предизвикателства. Определят си тема и всеки прави по нещо, което представя, а после всички гласуват, т.е наградата е морална, но пък е интересно, защото човек се научава на различни неща, още повече, черпи нови идеи и т.н.
Виж целия пост
# 183
Пепи, със закъснение, но от все сърце желая на сладкото ти синче много здраве, щастие и поводи за гордост на вас, неговите родители!   bouquet Hug newsm59
И двете торти са просто страхотни!  bouquet

Silrai, чудесно си го измислила със сервизчето! Тортата е супер! Hug 

Vanushka, много добре си се справила, не бъди толкова критична! НИе дефекти не виждаме! Grinning Heart Eyes

Сбъдваща мечти, тортата е даже много идейна, а ти наистина си Сбъдваща мечти! Wink  bouquet Heart Eyes

Драконче, мечо Пух е като пластмасов - страхотно си го изработила - перфектно копие! Hug

Бамбинка Малинка, тортите ти са както винаги елегантни и професионални! Heart Eyes  bouquet


Бъни, аз по този повод предложих нещо, ама никой не реагира на идеята. Във Flickr например си правят така наречените "chalange"-и , т.е предизвикателства. Определят си тема и всеки прави по нещо, което представя, а после всички гласуват, т.е наградата е морална, но пък е интересно, защото човек се научава на различни неща, още повече, черпи нови идеи и т.н.


Тандури, идеята ти е страхотна, но е изпълнима само като задание пред някой голям празник - Коледа, Хелуйин, Великден, Свети Валентин, Деня на децата и така. Мисля, че доста дами правят торти за тези празници и така ще има по-голямо участие.  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 184
tandoori   идеята ти е наистина  страхотна , записвам се  bouquet
Виж целия пост
# 185
Нат, тъкмо това се канех да пиша по повод идеята на ТандуриSimple Smile Ще има по-голямо участие, защото така или иначе, тогава хората със страст към тортите няма да пропуснат да си направят и удоволствието, но може например да се зададат подтеми на коледната, валентинската (например снежна торта, влюбени животни) и т.н., за да има някаква по-конкретна задача и сравнимост.
Истината е, че колкото и да ни се занимава с торти на всички, които пишем тук, далеч не всички можем често да отделим необходимия ресурс за торта без повод...
Може пък, поне един път годишно да си направим и нарочен конкурс - през тази част от годината, която е по-бедна на големи празници. Може да си изберем някоя от "известните" торти и да се опитаме да я възпроизведем, или някакъв сюжет...Знам ли...Наистина се замислих над въпроса.

Сетих се и нещо друго, пред седмица-две, като ровех за рецепти в старите теми, си помислих защо не си набележим рожден ден на темата - датата на първия пост на първата тема и тогава може и да си направим годишния конкурс.
Виж целия пост
# 186
Бъни, аз по този повод предложих нещо, ама никой не реагира на идеята. Във Flickr например си правят така наречените "chalange"-и , т.е предизвикателства. Определят си тема и всеки прави по нещо, което представя, а после всички гласуват, т.е наградата е морална, но пък е интересно, защото човек се научава на различни неща, още повече, черпи нови идеи и т.н.


И аз съм за, но да е най-много веднъж на 3 месеца, че мъжо с тези торти скоро ще ме изсели  Blush

Бъни, Нат, благодаря ви за пожеланията и милите думи  Hug Hug Hug
Бъни, забравих я аз обърнатата торта, но като видя неизпипания Маккуин и се присещам, ама няма нищо здраве да е, а и това ме научи да съм по-внимателна и доказах на себе си, че мога да направя 2 торти с фондан и украса за 1 ден Simple Smile
Виж целия пост
# 187
Бъни, аз по този повод предложих нещо, ама никой не реагира на идеята. Във Flickr например си правят така наречените "chalange"-и , т.е предизвикателства. Определят си тема и всеки прави по нещо, което представя, а после всички гласуват, т.е наградата е морална, но пък е интересно, защото човек се научава на различни неща, още повече, черпи нови идеи и т.н.


И аз съм за, но да е най-много веднъж на 3 месеца, че мъжо с тези торти скоро ще ме изсели  Blush

[
Или пък на края на годината да определим категории и всеки да представи своите торти в дадената категория от въпросната година и имежду тях да се избира? А може категориите да ги зададем предварително  Thinking
Виж целия пост
# 188
Бамбибкамалинка, благодаря за линка към Ягодова тортичка/сладкиш сьс сирене. Днес я правих, по грандиозния повод, че се класирахмеза яслааааааа  newsm44 но допуснах една кардинална грешка - да сложа портокалов сок от кутия, вместо прясно изцеден. На мен ми имаше вкус на химия, то може и поради по-чувствителния вкус заради бременността, но... поне другите я харесаха. /ще кача снимка, въпрек че украсата не е нищо специално/
Виж целия пост
# 189
На мен ми имаше вкус на химия, то може и поради по-чувствителния вкус заради бременността, но...
Честито - леко и безпроблемно  Hug  - другите мами може вече да са запознати, но за мен поне това е новост.

Пепи рожденника е много сладък, а целувката с първата мацка е за корица на детско списание Simple Smile
Виж целия пост
# 190
Ихааа, как се развила идеята! Страхотно!
Значи такива неща наистина на по-малко от 3 месеца е неизпълнимо да се правят, а може дори и на 6, защото както всички знаем, една торта освен време изисква и финансови ресурси ( а и хора, които да я ядат след това) Simple Smile Така че идеята да е близо до някакъв празник, но да е на определена тема е супер!
Другото, което си мислех, но това разбира се са си само мои мисли, не съм много ЗА "конкурсната" форма, в смисъл, че ако ще си "мерим тортите" на края на годината няма да има никаква реална полза, освен да се създават интриги в бъдеще, а и е трудно да се сравняват несравними неща без да се събуди "конкуренция" у другата страна. 
"Предизвикателствата" от друга страна имат по-скоро за цел да събудят " червейчето" на идеите, да започнем да мислим, планираме, изскачаме с все по-налудничави идеи, да надскачаме себе си успешно или не толкова заради идеята да направим нещо щуро, неосъществимо, без притесненията, че е " за пред хора", както се получава с рождени дни и т.н., тоест напрежението ще е доста по-малко, ще заложим на идеите и купона.
Не знам дали обясних какво точно имам предвид, но идеята ми не е да се пишем кой е " по-по-най", а да събуждаме творчески интерес и вдъхновение една у друга.
Мислех си, че трябва разбира се да имаме и някакъв регламент- например да не може да се използват готови украси и т.н.
Какво мислите?
Виж целия пост
# 191
Румя, честито и от мен!!! И аз не знаех!!!  Hug
Виж целия пост
# 192
Да ви се оплача, че много ми се скофти настроението Cry Тази торта се оказа първия ми огромен провал. Реших да правя Татяна за празника на бащата, за домашна консумация. Забърках тестото за блатовете, оставих го да престои в хладилника, до тук добре. Започнах да пека блатовете, но първия не се изпичаше, по средата остана суров. Както и да е, другите 2 се изпекоха по-добре. Бях направила шоколадовия крем на Меги, като вместо какао му сложих нес-кафе. Не знам дали причината беше кафето, но уж е крем, а стана като дъвка. За другия крем не можах да купя заквасена сметана, защото беше свършила на магазина. Тогава реших другия крем да е Ганаш (правила съм го няколко пъти). Отделих малко от течната сметана, за да обградя с беличко трансфера, който си бях направила. Сметаната още не беше се сгъстила добре, когато изведнъж се пресече Cry Отиде в мивката Rolling Eyes Започнах да разбивам ганаша. Спрях миксера, когато видях, че и той върви натам. Явно сметаната е била не добре съхранявана в магазина, досега не съм имала провал, а ползвам винаги една и съща сметана и една и съща захар (то в ганаша няма захар, затова явно проблема е бил в сметаната). Намазах я криво-ляво сметаната, ама тя рядка. Другия крем-дъвка се разтече по тортата отстрани. Лепнах си аз отгоре трансфера, ама нямаше достатъчно крем и се счупи едно парченце (трансфера е слонче, счупи му се опашката). После блатовете се наклониха, похлъзвайки се на крема-дъвка. Е, реших, че няма смисъл да се мъча повече да я спасявам, явно ще си я ядем в тоя вид. Ще сложа снимка, макар, че не е за показване, ама поне да ви се изфукам с трансфера, нали ми е за първи път Flutter
http://shim1.shutterfly.com/procgserv/47b8d835b3127cce98548b799e … 7100AYs2jNy5bNmMg Не ми се смейте много Rolling Eyes Забравих да се оплача, че и за трансфера скапах малко шоколад, защото се присече, когато му сложих малко масло. Белия шоколад пък ми се пресече, когато му сложих малко мляко, добре че беше съвсем малко, този, който нямаше да оцветявам. А млечния шоколад и белия, в които нямаше добавки, се държаха прекрасно и нямах никакъв проблем нито с рисуването, нито с отлепянето Peace

Ако на някой петък 13-ти му носи несполуки и нещастия, за мен тези несполуки се прехвърлиха в събота, на 14-ти newsm78
Виж целия пост
# 193
Пепи, да ти е жив и здрав рожденника, страхотни тортички си му направила   bouquet като прочетох за инцидента с тортата, напрово ми призля...това ако ми се случи, директно скачам от терасата...добре, че не ти се е случило на по-късен етап от украсяването.
Тандури, идеята ми допада, за мен най-големия проблем е кой ще яде тортата  Laughing .

Аз едвам ви изчетох, 3 дена нямах никакъв шанс да седна пред компютъра. Поканиха ни изненадващо на РД малко в последния момент, а аз бях страшно заета, всичките дни на работа, но все пак реших да направя торта  Crazy . И мен ме е обзела тази лудост, че няма как да почна торта и да направя нещо по-обикновено, на всичкото отгоре всеки път гледам да е по-сложно от предишния. Та за отрицателно време трябваше да измисля тортата, да се снабдя с материали, защото нямах нищо (скоро не ми се очертаваше тортоправене ) и да осъществя проекта  ooooh! . Спря ми се тока направо  Tired .
Ставаше дума за дамски рожден ден 35 години, реших да е саксия с цветя. Използвах като пълнеж торта Мозайка, сложих сместа в специално новозакупена саксия да се изстудява в камерата. Видях малко зор с оцветяването на тестото за саксията в подходящия цвят и много зор с консистенцията на тестото по време на моделирането, защото тук жегата е адска и омеква за секунди в ръцете ми  Sad . Както и да е направих цветята, за стебла нямах нищо подходящо под ръка, затова използвах зелени кламери. Обличането на "кашпата" беше голяма мъка- заради жегата ми се къса тестото 3-4 пъти, все пак успях да го направя на 10-тото разточване сигурно, но се получи конденз отново заради жегата  Cry . Мозайката е една от любимите ми рецепти, но никак не я препоръчвам за обличане с фондан през лятото-всеки път ми прави проблем, защото тестото е студено и после от жегата става мазало.
За почва използвах смлени черни бисквити, тук им казват Орио, в Бг не съм виждала подобни, може би фавори ще свършат работа, ако им се остърже белия крем. Но съм доволна от този вариант пръстта ми ми се получи супер  Peace
За съжаление трябваше да съм готова с всичко от предишния ден, защото на следващия ден след работа веднага трябваше да отида на РД_то и нямах никакво време, затова аранжирах цветята и започнах да играя индиански танци около тортата с молитви да издържи до другия ден. Еми да ,ама не- от жегата и конденза започна да се топи покритието, цветята започнаха да потъват, в последсвтие саксията доста автентично се напука  Cry  Tired както и да е....ето го и резултата....няма да ви казвам че като за капак партито беше на открито при 40 гр. на сянка  ooooh!
Ето в крайна сметка какво се получи


Цветята след това ги извадих, защото потъваха и ги преаранжирах, преди да тръгна за РД. Ето повече снимки в албума, защото от всички ъгли е различно, а и да можете да се насладите на всиките неволи, които ме сполетяха и съответно несъвършенствата по тортата...предварително се извинявам за безпорядъка който ще забележите като фон на снимките  Embarassed http://s257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Torti/
Виж целия пост
# 194
Пчеличка, дълбоко ти съчувствам! На мен лично ми се случи 3 дни преди да родя, на РД на мъжа ми, за който в последния момент реших да правя торта и всичко буквално се разпадна. Ама и аз не бях в състояние да седя на краката си, защото бях с адски болки в краката и кръста, огромен корем и нямаше ни климатик, ни дявол, август месец се пържихме в собствен сос. Още я помня тази торта и дълго време ще ми държи влага Simple Smile Накрая се примирих и си казах майната му и я изядохме с лъжици  Laughing Само да добавя, че ганашът може да се е пресякъл от самата топлина или прекалено много усилено разбиване, не е задължително да е била сметаната негодна.  Peace

Клеърет, да знаеш другия път в Уолмарт има "floral wire", която може да използваш за стебла на цветята, той работи денонощно както знаеш.  Peace Получила се е много добре саксията! Дори за тези неща дето разказваш, направо супер! Ти не я ли сложи в хладилника? Аз лично по-бих се притеснявала от разпадането, отколкото от конденза.  Peace А между другото каква е тази торта Мозайка, която всички обсъждате, че аз нещо съм изтървала  Embarassed Sunglasses
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия