Раирани кифлички с кашкавал

  • 32 289
  • 147
# 90
Ох с тия тестени изкушения...няма как ,ще се правят.Благодаря за споделената рецепта.Ще ги пробвам при първа възможност.
Виж целия пост
# 91
Confused Само при мен ли не се поучиха? Всичкият кашкавал е изтекъл на дъното на тавичката, кифличките са безформени. Все пак ще снимам, може някой да открие причината. Не мисля, че съм сложила много кашкавал  newsm78

прекалено мек кашкавал или не са били достатъчно стегнати при оформянето.

Аз искам да попитам дали 100-те мл. прясно мляко, в които се слага маята плюс захар и брашно, са част от 200 мл., написани още в началото на рецептата. НЕ са 100 + 200, нали?Rolling Eyes
 
И стигна ли ви 300-320 гр. брашно? Thinking

не са 300 мл - 200 мл са  - а са 100мл за мая и след това се добавят останалите 100 мл към тестото ....при мен 320 г брашно стига - зависи от типа брашно дори и да е тип 500 пак зависи на коя мелница е ... освен това при месенето на тесто зависи и от много други условия... включително и надморска височина ...

 
Lindita може би маята не ти е била хубава. Правих ги със прясна мая - много бързо втасва.

И моята беше прясна, всъщност срокът на годност й е до днес.

затова най-хубаво е в началото на приготвянето на какъв то и да било тип кифлички, хляб и т.н е да се размие маята в топла вода ( прясно мляко и т.н) заедно с мед (захар. меласа... и т.н) и да се остави настрана за 5-10 минути и ако се образува така наречаната шапка значи маята е наред и може да се действа по нататък по рецептата
Виж целия пост
# 92
при мен 320 г брашно стига - зависи от типа брашно дори и да е тип 500 пак зависи на коя мелница е ... освен това при месенето на тесто зависи и от много други условия... включително и надморска височина ...


Ползвам брашно тип 450. Сложих около 500 гр. и станаха много хубави! И на мен ми изтече кашкавал на някои от кифличките, но аз не стягах много като ги навивах.

 Долу- горе колко е диаметъра на разточените кръгчета и колко пъти се навива? Приблизително. Hug
Виж целия пост
# 93
И аз се пробвах, макар никога да не бях правила. Станаха страхотни. Браво на авторката.
Виж целия пост
# 94
потекоха ми  лигите.и аз тр да се пробвам...
Виж целия пост
# 95

Ползвам брашно тип 450. Сложих около 500 гр. и станаха много хубави! И на мен ми изтече кашкавал на някои от кифличките, но аз не стягах много като ги навивах.

 Долу- горе колко е диаметъра на разточените кръгчета и колко пъти се навива? Приблизително. Hug

да кажем дължината на овала е 8 см .. навиването е около 3 пъти грубо казано - също така зависи как се режи и кашкавала - той може да бъде много тънка, но голяма филийка от типа готовите нарязани кашкавали за сандвичи.. аз лично режа на малки пръчки тип жулиен .. стягането е силно казано, но все пак е хубаво да бъдат навити по стегнато, а пък да бъдат поставени за втасване с ръба отдолу...  ами това е май
Виж целия пост
# 96
Ясно.   bouquet  Разбрах си грешката- навих два пъти хлабаво. Иначе крайчетата ги подпъхнах, да не тече отстрани...  Blush Joy Е, не, че и така не ги унищожиха!... Joy
Виж целия пост
# 97
marabu, и моята грешка явно е в хлабавото завиване. Благодаря за отговора. Ще пробвам пак.
Виж целия пост
# 98
е ако не се получават раирани кифлички тестото е доста универсално и може да бъдат приготвени още други неща - аз от същото тесто приготвям
 Питки Гъсенички

Виж целия пост
# 99
току що ги приключвам,изглеждат много добре,само дето не са кифлички,а бая големи кифли. Blushвътре слагах каквото ми попадне:сирене,маслини,кашкавал,чушки,пушено месо даже и рплця от раци Mr. Green
ето ги:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=6937812
Виж целия пост
# 100
Момичета, когато правите кифличките с локум/шоколад, добавяте ли захар в тестото, или е достатъчно само отгоре да се поръсят?  newsm78 Мислите ли, че ще станат сполучливи със сладко от кайсии?
Благодаря предварително за отговорите ви!   bouquet
Виж целия пост
# 101
Тестото го правих точно по рецептата, не добавих нищо повече за сладките кифлички.
Лично на мен най ми харесаха с кашкавал и с локум. Със сладко също стават много хубави
Виж целия пост
# 102
Тестото го правих точно по рецептата, не добавих нищо повече за сладките кифлички.
Лично на мен най ми харесаха с кашкавал и с локум. Със сладко също стават много хубави
Alissia, благодаря!   bouquet  У нас солените няма да се котират особено, та затова обмислям друг вариант. Като че ли и аз ще пробвам с локум. Блокчето локум разделя ли се или се слага цяло? Питам, защото не не мога да преценя не е ли големичко?  newsm78
Виж целия пост
# 103
ignition,аз правих и със сладко+парченца праскова и станаха много вкусни Peace
Според мен-цяло блокче локум,но всъщност зависи и от големината на топчето тесто,от което ще оформиш кифличката..
Виж целия пост
# 104
Момичета, някоя от вас пробвала ли е тази рецепта с готово тесто? Става ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия