Ти какво сготви? Снимай и покажи

  • 37 312
  • 287
# 45
Линдита благодаря за рецептата  Hug.Ще я направя при първа възможност.
cubbit - ще споделиш ли как желираш с пектин newsm78.Интересна ми е технологията.
Ето как приключих седмицата аз
Тараторче с всички екстри - копър ,чесън и орехи Peace

и от Хека на фурна само че с добавка Хрупкави картофки на фурна - предварително леко сварени, оваляни с чесън на прах, червен пипер, сол, черен пипер и малко горчица.

Следващата седмица няма да готвя - отивам в малка почивка FlutterMr. Greenобаче ще ви следя Peace
Виж целия пост
# 46
Пепика справила си се страхото с декорацията.   bouquet

Благодаря, тъкмо мислех утре да правя твоят зелен фасул с картофите Peace
pepika, украсата на палачинката е направо фантастична.   chef
reverance reverance reverance Благодаря за милите думи на всички момичета!
       


Привет и от мен! Страхотни сте вси4ки!  Hug Следя с интерес. По-късно ще се включа и аз със снимки. Каква е тази мързелива джаджа за пала4инки? Rolling Eyes Simple Smile
Марчела, ето я въпросната джаджа, за секунди бъркам палачинки.


Пак в нея разбърках сместта за днешните шницели. Вечерята беше шницели, картофи на фурна с розмарин и пълнен домат със зеленчуци. Party



Лека и успешна седмица на всички и още по-големи вкусотии newsm10 smile3521
pep-4o много ти е хубава манджата, дай рецептата плийз Blush
 


Виж целия пост
# 47


Вечерята днес беше - калмари в дом. сос който се получи доста подлютен



Сега с този фотоапарат много се въодушевих  Crazy
Виж целия пост
# 48
Ех, страхотни вкусотии. Особено яхнийката с бамята.
Виж целия пост
# 49

За вечеря шопска салатка, пилешки дробчета с лук на фурна, сладолед и сладки с извара.



Виж целия пост
# 50
Закуска Мързеливите чебуреки на Labrex. Labrex, сърдечни лагодарности  за вкусната рецепта    bouquet


Виж целия пост
# 51
cubbit - ще споделиш ли как желираш с пектин newsm78.Интересна ми е технологията.

Бъни, технологията е абсолютно същата като при желатина. Пектините поемат вода, при което увеличават размера си и образуват желе. Купувам си пектин на пакетчета и просто смесвам прахчето с каквото се налага според рецептата. За плодовата торта го смесих с киселото мляко.

Пектинът се прави от плодове, докато желатина от кости на животни. И понеже сме вегетарианска къща, не ядем желатин.
В Германия си купувах захар с пектин. Продава се и с желатин. Предполагам, че и в България има. Тук не съм купувала от тази захар, защото има пектин навсякъде.

Ето малко инфо за пектина:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pectin --- обща информация на английски
http://dieti.gbg.bg/tema.asp?razdel=10&temaN=73 --- за какво е полезен на български
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pektin --- отново за полезното действие на български

Извинявам се за дългия оф-топик,  Embarassed но мисля, че може да е интересен не само на Бъни!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 52
cubbit , а едно пакетче какво количество течност може да желира така стегнато?
Виж целия пост
# 53
Закуска Мързеливите чебуреки на Labrex. Labrex, сърдечни лагодарности  за вкусната рецепта    bouquet

Много апетитно изглеждат! Heart Eyes   bouquet  И аз съм благодарна на рускините от готварските форуми, добре са го измислили - хем мързеливо, хем вкусничко. 
Виж целия пост
# 54
pepika, кажи моля те по-подробно какво представлява тази джаджа и от къде може да се купи. Това със секундното бъркане на палачинки ми звучи супер Peace
Виж целия пост
# 55
и аз се присъединявам към молбата на radinna Grinning
кажи ни Пепика за тази твоя джаджа по -подробно Hug
Виж целия пост
# 56
cubbit, и аз съм веге и не ям желатин.
ползвам агар.

до сега не съм успяла да желирам успешно бита сметана.
да имаш технологията за това?

иначе аз сега си купих едно прахче, нямам идея как се казва на български, пак е изцяло растителен продукт (щом си била в ДЕ на немски е johannisbrotkernmehl).
като сложа малко в прясното мляко и разбия с миксера и става на пяна като бита сметана Laughing
Виж целия пост
# 57
Днес салатка и грах с картофи .
Виж целия пост
# 58
зелен фасул с царевица и пържено тофу  Laughing
Виж целия пост
# 59
Не съм pepika и се извинявам за нахлуването, но мога да дам някаква, макар и малка информация за тези съдове( стига да са същите). Доколкото си спомням се купуват само от дистрибутор, имаше и друга подобна купа за замесване на тесто( в която само се смесваха продуктите и се затваряха плътно с капак).  След втасването се чува ясен звук - значи е готово( става много бързо) .
 pepika,   bouquet и аз очаквам повече подробности - цени ,представител  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия