Салатата:
Домати, краставици, зеле, царевица, сусам, подправена с малко лимонов сок, зехтин мааалко унисос.
Основно:
Свинско месце (възможно най-нетлъсто), картофки, сметана, малко черен пипер, чубричка, дафинов лист, вегета. Месото мисля да го накисна от днес вечерта в сметаната с малко черен пипер, вегета и сладък тъмен соев сос. Утре ще го запека на тефлонов тиган и ще го сложа в тавичка да се изпече. Картофките ще ги обеля и ще ги сложа да се сварят с чубрицата, дафиновия лист, малко сол и черен пипер. После ги намачквам и ще ги шприцовам в тавата върху месцето, за да се запекат и те отгоре.
Торта:
Бишкоти, сладолед, течен шоколад, мюсли с плодове, натурален сок.
бишкотите ги мажа от едната страна с течен щоколад съвсем тънко, а от другата страна потапям в сока. Така ги нареждам в купа с шоколада навън. Облепвам купата с бишкотите. Мюслите смесвам с останалия шоколад и слагам един пласт на дъното на купата, отгоре разстилам сладолед. Оставям във фризера да замръзне отгоре пак от мюслите с шоколада и завършвам със сладолед. Утре като я извадя ще я потопя в гореща вода и ще обърна върху голяма чиния. Ще гарнирам с разбита сметана и топинг.
Та... кажете си мнението и дайте някакви съвети как да доразвия рецептите. Семейството ни не обича да експериментира с различни подправки, та за това съм заложила на тези, че да не остане неизядено... Тортата вече я започнах та нея едва ли ще мога да я променя вече (замръзва първия пласт сладолед... Хайде за сега това, че стана дълго Чакам мнения