Патладжани-албиноси

  • 3 996
  • 29
Гледам ги - едни такива белички. Някой купувал ли е, готвил ли е? Какво им е по-специалното.
Аз не посмях и се взех изпитаните брюнети.
Виж целия пост
# 1
На вкус са почти като другите патладжани .Брюнетите само  имат повече семки вътре. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
В едно от предаванията си Иван Звездев обясни ,че тези патладжани не горчали - вс ледствие нямало нужда да се осоляват .
Виж целия пост
# 3
Чувала съм, че белият по-малко дразни стомаха, но колко е достоверна информацията не знам. Иначе има доста видове патладжани:

Виж целия пост
# 4
В къщи много не обичат патладжан, но този на 4-та снимка, постната от Лабрекс, ни обра овациите....според мен е много по-вкусен от стандартния Peace
Виж целия пост
# 5
Мадам Х, купувай смело. Свекърва ми гледаше такива и със сигурност мога да кажа, че не горчат и не ми дразнеха гастрита. Когато ги приготвях за пръв път си ги накиснах във подсолена вода като другите, но тя остана почти бистра. А и с моя гастрит бях много приятно изненадана от тях, не ме заболя, а аз ям патладжани само пържени.
Виж целия пост
# 6
Много благодаря  bouquet   Това уточнение за стомахчето е доста важно и за мен. Аз поради тези причини ги ям главно на пюре или кьополу /ей тая дума как се пише, не мога да разбера/.
Но обожавам мусаката с патладжани.
Виж целия пост
# 7
Чувала съм, че белият по-малко дразни стомаха, но колко е достоверна информацията не знам.

И аз така знам  Peace
Виж целия пост
# 8
Майка ми ми праща редовно такъв, хубав е Hug
Виж целия пост
# 9
И аз не бях яла до това лято, но майка ми ми донесе, купила ги някъде в Пловдив. Просто нямат толкова интензивния вкус на лилавия патладжан и не горчат. Леки и приятни са. След малко и аз започвам мусака с тях.
Виж целия пост
# 10
И аз чух от колежка , че ги е правила и са много приятни и не горчат.Само че не съм виждала по пазарите.В София къде ги купувате?
Виж целия пост
# 11
И аз чух от колежка , че ги е правила и са много приятни и не горчат.Само че не съм виждала по пазарите.В София къде ги купувате?
Има на Женския пазар със сигурност.Вчера си купих...Много ги харесвам белите патладжани  Peace
Виж целия пост
# 12
ХИТ.
Виж целия пост
# 13
Ние имаме такива в градината, дъщеря ми като ги видя каза " Виж къде поникнало това яйце"...ехехех. Иначе са вкусни...
Виж целия пост
# 14
Благодаря .Ще отскоча следобяд
Виж целия пост
# 15
Аз лично не харесвам белия патладжан и шарените му разновидностите му.Сапоред мен белият патладжан е по семчест(има по-ясно изразени семена, дори и в малки патладжанчета) и не  е така вкусен. Шарения почти се доближава по вкус до класическия патладжан .
От снимките на labrex не съм пробвала само видове 6 и 7 . Някой виждал ли ги е и вкусвал ли ги е зеления и червния патладжан, че ми стана интересно?
Виж целия пост
# 16
Аз си купих и мога д акажа,че са много вкусни
Виж целия пост
# 17
Белите са по-сухи от другите - изтича съвсем малко черна вода, като се осолят. По-трудни са за печене цели - понякога вътре остават недопечени. Ние имаме на село и от двата вида, но белите ги ползвам само за пържене.
Виж целия пост
# 18
Точно вчера пържих такъв патладжан и забелязах че не излиза чернилка, но сравнително по-бавно се опържи Simple Smile За вкуса не мога да кажа да ми е направил впечатление Thinking
Виж целия пост
# 19
Не съм купувала, но са ми подарявали селски такъв. По принцип не обичам много патладжан какъвто и да е, но този сякаш не беше толкова горчив и парлив, колкото синия. Но все пак моето мнение е на човек недолюбващ храни като тиквички и патладжани.
Виж целия пост
# 20
В едно от предаванията си Иван Звездев обясни ,че тези патладжани не горчали - вс ледствие нямало нужда да се осоляват .

И аз така разбрах.Не съм приготвяла такива,наскора дори ги видях за първи път.
Виж целия пост
# 21
Купих си от тези патладжани и ще правя за вечеря патладжан-кебап
Виж целия пост
# 22
Купих си от тези патладжани и ще правя за вечеря патладжан-кебап
Ауууу, и ще ни поканиш ли на гости........  Flutter
Виж целия пост
# 23
Хайде на вечеря,заповядайте

преди печенe
http://media.snimka.bg/0438/007131104.jpg
след 45 мин. печене на 250гр. на фурна



http://media.snimka.bg/0438/007131106.jpg

Виж целия пост
# 24
Tarlio,стахотно изглежда.Представям си колко е вкусно.
Виж целия пост
# 25
много е вкусно просто превъзходно.
Виж целия пост
# 26
Знам,че съм я гледала тази рецепта,но не ми се рови из форума.Ще ми припомниш ли как се приготвяше? newsm53
Виж целия пост
# 27
Ето я рецептата за патладжан - кебапа на Кеми: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2271.msg63216.html#msg63216
Виж целия пост
# 28
Благодаря много за рецептата.Тези дни ще се пробва непременно. newsm51
Виж целия пост
# 29
Да точно това е рецептата.
много са вкусни албиносите.И става по-бързо , не чакаш един час да се изкисват .Никаква горчивина.
По-добро качество на същата цена.
Сега съм направила "Ветрило " със сирене
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия