Тирамису в чаша!

  • 8 970
  • 36
# 15
Много е хубаво, но не ви ли е страх от суровите яйца?
Ако Тирамисуто се изконсумира за 24 часа,  hahaha /което не беше проблем за нашето семейство/  то няма никакъв проблем.  Peace

За всички  видове торти с такъв тип крем, не  се препрепоръчва дълго застояване  в хладилника.
Но това нещо е толкова вкусно, че едва ли ще се застои.  Laughing

Че ще се излапа бързо не се и съмнявам, но яйцата от магазина малко ме притесняват. Щом казваш обаче, че няма страшно може и да пробвам. Толкова ми се яде тирамису...
Виж целия пост
# 16
Супер лесно изглежда,трябва да се опита Laughing
Аз оба4е съм фен на другото тирамису,което правиш ,искам рецепта,плийз! Praynig
Виж целия пост
# 17
червеноВинце,какви 24 часа,ми то у дома няма да може да остане и 20 минути,мъжете ще го унищожат мигновенно Laughing
Виж целия пост
# 18
Изглежда много вкусно  Laughing
Аз се страхувам от използването на сурови яйца, но в интерес на истината съм хапвала тирамису в заведение и си имаше белтък  Confused (вкуса на сурови яйца не го обичам много  Sad  и го усещам )
Но идеята може да се ползва.... На мен ми хрумва маскарпоне със сметана примерно пак в чаши  Hug
Виж целия пост
# 19
Винце, пак си се развихрила в кухнята мила.  Hug
Благодаря за страхотната рецепта. Правих почти по същата рецепта тирамису, но идеята в чаша много ми допада. Потвърждавам, че вкуса на крема е божествен и няма как да се застои. Никой не устоява на подобно изкушение  Mr. Green
smile3521

shoshi... крема на оригиналното Тирамису си е такъв, без варене, заради сиренето Маскарпоне.  А аз като малка  съм пила сурово яйце за подхранване на организма, под надзор на майка ми...и беше ужасно гадно нещо  Joy
Виж целия пост
# 20
Изглежда много вкусно  Laughing
Аз се страхувам от използването на сурови яйца, но в интерес на истината съм хапвала тирамису в заведение и си имаше белтък  Confused (вкуса на сурови яйца не го обичам много  Sad  и го усещам )
Но идеята може да се ползва.... На мен ми хрумва маскарпоне със сметана примерно пак в чаши  Hug
Повярвай ми...вкуса на яйцата въобще не се усеща. Крема е много пухкав... като разтопен сладолед е.  Heart Eyes А за сменатаната...хм, тя не може да замести специалния вкус на маскарпонето, вече ще е друг вкуса на крема.  newsm78


червеноВинце,какви 24 часа, ми то у дома няма да може да остане и 20 минути,мъжете ще го унищожат мигновенно Laughing
Да...вярвам ти!  Laughing И в нашата къща се случи същото...Направих го на обяд, и довечерта нямаша крем Crazy
Виж целия пост
# 21
Супер лесно изглежда,трябва да се опита Laughing
Аз оба4е съм фен на другото тирамису,което правиш ,искам рецепта,плийз! Praynig
Норче...ми то е същото Тирамису  душко , което  яде у нас Joy 

 Само че тука  е в чаша и вместо бишкоти,  е с ронливи бисквитки/много ми хареса с тях/ ...и с настърган шоколад. Иначе  Тирамисуто се ръси само с каков прах, без шоколад.
Виж целия пост
# 22
Суха мащерка казва да се заменят яйцата със сметана, а не маскарпонето. И аз така съм правила, (все не мога да се престраша да сложа сурови яйца), хубаво става, но ми се иска да пробвам оригиналната рецепта. Иначе и аз съм пила сурови яйца, на село при баба.
Виж целия пост
# 23
shoshi, да , разбирам...обаче  оригиналната рецепта на Тирамису е с яйца. В цял свят така го правят- с яйца.  Laughing  Явно има разлика, щом такава е рецептата.

 Ако сложиш вместо яйца , сметана..то вече няма да е италианско Тирамису, а  ще е някакъв сметанов крем. Пак ще е хубав, но няма да е същия вкус  като на десерта Тирамису. Peace

Пусти италианци...знаят как да го  направят.  Wink
Виж целия пост
# 24
Суха мащерка казва да се заменят яйцата със сметана, а не маскарпонето. И аз така съм правила, (все не мога да се престраша да сложа сурови яйца), хубаво става, но ми се иска да пробвам оригиналната рецепта. Иначе и аз съм пила сурови яйца, на село при баба.

Точно това имах предвид! Да се заместят яйцата със сметана.
Разбира се, че вкуса няма да е същия, но ще е по мой вкус  Crazy  Mr. Green
Виж целия пост
# 25
Суха мащерка казва да се заменят яйцата със сметана, а не маскарпонето. И аз така съм правила, (все не мога да се престраша да сложа сурови яйца), хубаво става, но ми се иска да пробвам оригиналната рецепта. Иначе и аз съм пила сурови яйца, на село при баба.

Точно това имах предвид! Да се заместят яйцата със сметана.
Разбира се, че вкуса няма да е същия, но ще е по мой вкус  Crazy  Mr. Green
А ти опитвала ли си някога истинско Тирамису , така както е с яйца?  Laughing  newsm78 Иначе те разбрах какво имаш впредвид, за сметаната...  Peace

Никого на насилвам, всеки да прави както си иска и каквото си иска. Crazy 

 Просто казвам,че яйцата не се усещат въобще в крема и явно си  има причина този десерт да е със сурови яйца, а не със сметана  Wink  Италианска му работа  Heart Eyes

А  за натравяне не се бойте...освен ако не направите крема с развалено яйце... Joy
Виж целия пост
# 26
по въпроса за яйцата-аз не мога да ги заменя с нищо.винаги гледам да са ми пресни,ама то у дома не се и застояват,защото всеки ден правя нещо,пъки гледам да ги вземам от познати и да са домашни:)пък и то едно яйце,ако не ехубаво си личи,така че.....възползвайте се прекрасната рецепта на ЧервеноВинце  chef
Виж целия пост
# 27
Супер лесно изглежда,трябва да се опита Laughing
Аз оба4е съм фен на другото тирамису,което правиш ,искам рецепта,плийз! Praynig
Норче...ми то е същото Тирамису  душко , което  яде у нас Joy 

 Само че тука  е в чаша и вместо бишкоти,  е с ронливи бисквитки/много ми хареса с тях/ ...и с настърган шоколад. Иначе  Тирамисуто се ръси само с каков прах, без шоколад.

 Оk Laughing,трябва да опитам тези дни,откога се каня...мерси  bouquet
Виж целия пост
# 28
Благодаря Мастър, нямах и идея какво е, а ти сиренце било  bouquet
Виж целия пост
# 29
Наистина един страхотен крем!Аз го приготвям по същия начин.Не ме притесняват суровите яйца.Така е и оригиналната рецепта,а и кремчето се излапва за отрицателно време.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия