белите или миете гъбите?

  • 21 506
  • 109
# 60
        Мия ги с брашно в плик и после изплаквам с чиста вода.
Виж целия пост
# 61
според гъбите... миенето е задължително...
Беленето е задължително при Масловките...
Но ако видя, че е нужно-и беля... няма как!
Виж целия пост
# 62
Накисвам ги във вода със сол.  Peace
Да постоят 10- 15 мин., докато подготвям другите неща за манджата. После- изплаквам, ако наистина се НАЛАГА белене- беля.
Виж целия пост
# 63
Нека ви попитам и аз нещо. Консумирате ли пънчетата на гъбите, защото отскоро с изненада разбрах, че много домакини не ги слагат в ястията, които приготвят?  newsm78

Аз ги изхвърлям, но доколкото знам се консумират. Предполгам и тези домакини, за които ти си писала ги изхвърлят по някакви си свои измислени причини.
Виж целия пост
# 64
Нека ви попитам и аз нещо. Консумирате ли пънчетата на гъбите, защото отскоро с изненада разбрах, че много домакини не ги слагат в ястията, които приготвят?  newsm78



О, хапвам си ги с кеф.

Тези, които ги изхвърлят биха ли обяснили защо го правят?
Благодаря.
Виж целия пост
# 65



О, хапвам си ги с кеф.

Тези, които ги изхвърлят биха ли обяснили защо го правят?
Благодаря.

Защото им миришели на пръст, а и поемали повече вода... Thinking
Виж целия пост
# 66
Беля ги и пънчето и самата гъбка. После хубаво ги измивам
Виж целия пост
# 67
Ние си ядем и пънчетата на гъбите.
Виж целия пост
# 68
Ние си ядем и пънчетата на гъбите.
И ние, но ги беля и пънчетата.
Виж целия пост
# 69
Ако са свежи и пресни си ядем пънчетата,ако са по стари и едни такива меки и жилести - ги хвърлям  Peace
Виж целия пост
# 70
Печурките ги беля и после ги измивам, и пънчетата ядем.
Виж целия пост
# 71
Накисвам ги във вода със сол.  Peace

Защо?  Thinking

Консумирате ли пънчетата на гъбите, защото отскоро с изненада разбрах, че много домакини не ги слагат в ястията, които приготвят? 

Не, не ги ям. По две причини - миришат ми на пръст просто и са груби. Понякога в супа са ок, но нарязани на ситно и запържени в масло, иначе ги хвърлям. И втората причина - по принцип краищата на зеленчуците са изрязват на макс. Специално в днешно време имам предвид - на краставицата и моркова се реже "дупето" възможно по-нагоре, на марулата - по към листата...

Е,кажете и на нас за тази гъба...

Преди 3 години бяхме зле финансово и се принудихме да се нанесем в къщата на наш приятел, българин, отвеян и талантлив художник; над нещата и разсеян, като почти всички художници. Деляхме обща баня, останалото имаше за всеки, заради 3-етажната площ. Сапуни и шампоани всеки си имаше, той си държеше нещата около ваната, ние нашите - в шкаф. Темата тръгна от Красива мама, не знам за гъбите за баня ли беше, няма значение. Аз лично гъби за баня не харесвам и не ползвам, а след този случай - едва ли ще ползвам някога  Sick  Та, държеше си той гъбката за вана, една жълта и пухкава такава, на ръба на ваната. Къпя се аз един ден и - бре, нещо ми шава в полезрението.  Shocked Започвам да се взирам тук-таме, откъде идва и - бре, от гъбката. Навеждам се да видя по-добре - е, да не го бях правила по-добре; гъбата бъкаше от червеи ли са, глисти ли, не знам, влизаха и излизаха с голяма енергия от дупчица в дупчица...  Sick Излетях като тапа от шампанско от ваната и дни след това се преместихме. Криско беше новородено бебе и мисълта за бебче и червеи в гъбата за къпане ми дойде в повече  Tired

Сори за оффа на темата и за подробностите баш в готварския  Joy Blush
Виж целия пост
# 72
Аз лично ги мия. Пънчетата подрязвам винаги, но ги ползвам. Ако са ми престояли в хладилника ги беля, особено ако са почнали да стават петънца по тях.
Виж целия пост
# 73

Мръсотията пада много лесно. После само ги плакна- и готово.
Е, пънчетата ги подрязвам отдолу, но за мен това не е белене.  Peace
Виж целия пост
# 74
Пънчетата подрязвам винаги, но ги ползвам. Ако са ми престояли в хладилника ги беля, особено ако са почнали да стават петънца по тях.

И как белите пънчета? Обикновено са едни такива на резки, на снопчета... Изобщо не знам как е възможно да обелиш пънче  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия