Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

  • 17 852
  • 306
# 15
Нели, страхотна торта  smile3501 . Ейййй, на моменти много ти завиждам за кътърите
Виж целия пост
# 16
Добре дошла на sunshine-moonlight. Поздравления за чудесната торта, супер се е получила. Честит брак, много щастие и семейно разбирателство ви желая.  Hug
Корнишонка - страхотна торта, както винаги! С тези кътърчета и твоите умения наистина разкошни неща правиш.
Пепи - аз се замислям да си поръчам по-нататък кътърчета за пеперудки, ако не успея да си намеря от онези светещите, ама засега нямам успех в търсенето. А твоята торта - карта е разкошна! Пиши доволни ли са останали от сайта? Много реалистично се е получило.

Поздравления и на останалите които може да съм пропуснала, но чета по диагонал малко.
Виж целия пост
# 17
Еее, ама и аз какъв запис съм ударила самооо...

Корни, тортичката е перфектна.Много нежна и красива.
sunshine-moonlight, Честито ви бракуване.От сега на татък все хубави тортички да правиш.   bouquet Много ме заинтригува това с ментата.Аз сиропирам също с мента, но нещо не се харесва тук този вкус-испанска му работа.
Искам да похваля и последните тортички от предната тема.
 kaninova, това, което си направила, става за работа, но при ниски температури.Можеш да добавиш желатин или глюкоза.
Албенче, прекрасни торти.   bouquet Тази с пожеланието, само мога да ти завидя на търпението да изпишеш цял "роман" върху тортата.Прекрасна е! Нямам вече търпение да видя сватбената!!!
И аз въздишам по снимките на Нелката.Тя пише в един друг форум, обаче линка изчезна заедно с цялата ми информация, когато стана гафа с моя компютър.
Пепиииии, стриктно и точно.Абееее, професионалист!Чакам с голямо нетърпение двете торти от вторник нататък.  Heart Eyes
Бадемче, ти с тия ленти разбуни духовете в къщи и сега ще правя пак шоколадов борд.  Mr. Green Много вкусно изглежда...
Ванче, честита ви годишнина на патерица.Да сте живички и здравички и...да си хапвате много тортички  Grinning Чоко и Боко си ги уважааам и аз, много!Втората торчичка как я прави с шаблон ли?Може и да си писала, ама много ми засичаше форума тия дни...
На синичките ни цветлета, Честити придобивки.Завиждам!!!
Бъни, нацвъкано, нацвъкано, ама ме върна години назад...когато имаше само хубави естествени продукти и нямаше никакви химии като днешните купешки рула.
Поздрави и за всички останали, които не успях да напиша  Hug
Успешен уикенд на всички ви   bouquet
Виж целия пост
# 18
Благодаря ви момичета  Hug. Наистина кътърсите са голямо предимство признавам си и аз много им се кефя  Mr. Green. Всъщност някой от тях се оказаха и мултифункционални  Joy. На тая тортичка кътърса е всъщност на лъвче, единствения животински, който имам, но като му махна гривата и изглежда точно като мече, а като махна мечешките уши и сложа от тия дългичките и си става точно като зайче  Joy. Joy Joy. Та в крайна сметка съм се уредила вместо с една животинка с цели 3  Mr. Green.
Пак ви напускам набързо, но работата ме чака  Confused
  bouquet
Виж целия пост
# 19
sunshine-moonlight, добре дошала и ЧЕСТИТО!!! Тортата е чудесна! Кажи моля те за телчетета на пеперудите, от доста време си търся досататъчно стабилни, но не много груби и не намирам  Confused

Корни, много е сладурска  Peace

Пепи,   bouquet  bouquet  bouquet

Момичета,  Пепи беше питала дали може кувертюр вместо какао за шоколадови блатове, някой каза "да", ама рецепта даде ли  newsm78 че с тия кила шоколад, дето ще се сдобия тоя уикенд съм яко на темата  Wink
Виж целия пост
# 20
Бях сигурна, че съм записала в тази тема  Crossing Arms
Благодаря на всички за съветите, ще видим какво ще скалъпя.
Все забравям да докладвам, че моите герои от Мечо Пух, които пратих в колетче към Бг, се оказаха наистина герои-оцеляха на целия път и са пристигнали със съвсем леки щети- няколко уши, ръце и опашки, които моята приятелка успя да залепи и те изпълниха дълга си- да зарадват една малка сладурана. Приятелката ми направи сама първата си торта и така с общи усилия се получи много добре, а аз съм супер щастлива , че имах принос  Party
Много свежи торти видях, поздсравления за всички.
Корни, аз наскоро се сдобих с първия си комплект пачуърк кътърси, но идея си нямам как се ползват...дори не ми е останало време да ги отворя, разгледам и прочета указанията  ooooh! . Моите са с пеперудки, пчелички и калинки....ще взема да ги изпробвам  Peace
Виж целия пост
# 21
Всички торти са много красиви.Като си спомня първата ми торто преди година и половина е най-хубава .После все нещо им се случва.
И да попитам "шоколадово тесто" и "шоколадов фондан" -едно и също ли е.Че не намирам на първа страница "тесто".Иска ми се като се трудя толкова да го ядат не да го избутат.
Виж целия пост
# 22
Да се запиша и аз в новата тема,за което благодаря на Пепи   bouquet

Поздравявам всички торти от миналата тема!!! smile3501

Корни,тортата е изключителна!!!! Hug

sunshine-moonlight,сватбената ти торта е прекрасна!!!!Добре дошла при нас!!  bouquet
Виж целия пост
# 23
Корни - страшно весела, нежна и изпипана торта. Метода си стана твой патент........ Браво.
Silrai -  Витража е отпечатък от решетката на ДАРТС-а на малкия.......
tarlio - Едно и също е. Без да искам, май аз го въведох тоя термин -тесто. Защото така си го знам отдавна.... Няма разлика иначе. Даже рецептата от 1ва стр е почти същата. При мен водата и глюкозата са съвсем малко повече, а захарта по-малко а понякога и не слагам.
Rumya - Така както ти се струва че са много килата шоколад, няма да се усетиш кога ще свършат....  Joy
Виж целия пост
# 24
Корни, и аз се нареждам за обяснения как точно се ползват тези пачуърк кътърси?Ама ако може с подробности, и да ми ги покажете на картинка! Абе като за в детската градина обяснено, ако не ви затруднява!  Blush

Rumya, най-лесната рецепта и с най малко продукти-е тази на Сахер-а
Стопяваш си на водна баня 400 грама черен шоколад или там какъвто имаш, добавяш му 150 грама масло и бъркаш вече извън парата.След това добавяш 8 яйца само жълтъците един по един и бъркаш до пълното им усвояване.Разбиваш си белтъците на сняг с една щипка сол, и постепенно добавяш 3-4 лъжици захар при разбиване им.След това пресяваш към една чаена чаша брашно с малко бакпулвер и започваш да редуваш брашно с белтъци към шоколадовата смес, така до пълното усвояване.
После печеш на 180 градуса, или разделено на две части по 30 мин или накуп за 50 мин.
Виж целия пост
# 25
Момичета искам да питам Бадемчето а и всички правили Трюфела - как така ви стават високи тортите.За да стане висока тортата двойна доза ли правите newsm78.Бадемче специално твоята последната доста височка ми се вижда.
Правила съм Трюфел в албума ми я има - но доста по ниска стана.Искам пак да я направя.....но този път се стремя към височина.
Дори при оригиналната доза крема не ми стигна......и при вас ли е така newsm78
Виж целия пост
# 26
Пепи ( а и всички, които са правили карамеленият крем, който тя беше пуснала), сподели моля те колко гъст става крема? Стяга ли след престояване в хладилник? АКо тортата е повече от 2 етажа дали ще има нужда от подпори?
Моля ако някой има впечатления да сподели, че съм решила това да правя? newsm78
Виж целия пост
# 27
Пепи ( а и всички, които са правили карамеленият крем, който тя беше пуснала), сподели моля те колко гъст става крема? Стяга ли след престояване в хладилник? АКо тортата е повече от 2 етажа дали ще има нужда от подпори?
Моля ако някой има впечатления да сподели, че съм решила това да правя? newsm78

Стяга като маслен крем, добре - правила съм го веднъж и то през юни, но това са ми спомените, а ето и тортата с него, това беше за първи етаж, после над него имаше 2-ри етаж с ганаш. Аз винаги слагам подпори при етажите - сламки за сок - 3-4.
Виж целия пост
# 28
Бъни, аз правих двойна доза и на крема и на блатовете на Трюфела. Крема ми стигна до милиграма, но имай в предвид, че минаха на два-три пъти и го "опитаха" с лъжица  hahaha  Иначе, мисля, че ми стана височка  Thinking
Виж целия пост
# 29
Стяга като маслен крем, добре - правила съм го веднъж и то през юни, но това са ми спомените, а ето и тортата с него, това беше за първи етаж, после над него имаше 2-ри етаж с ганаш. Аз винаги слагам подпори при етажите - сламки за сок - 3-4.

Дими, а колко ти излезе като количество? За торта с 4 блата ( купени) колко би отишло според теб? Извинявай за тъпия въпрос, но от много години не съм правила с купени блатове и просто спомен нямам колко отиваше като количество.  Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия