Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

  • 17 860
  • 306
# 30
Тандури стяга и то много този крем( като камък) . Но аз винаги слагам подпори - за всеки случай. От една доза ( с едно кондензирано мляко) правих 8" торта но остана много крем. За 10" правих доза и половина - спокойно ми стигна. Моите бяха с 3 блата
Бъни на 8 инча форма ( 18 см  newsm78) си става добра височина. Не знам колко голяма си я правила . На мен крема ми стига .
Забравих да похваля тортата на Съншайн  много е красива. Браво за смелостта да направиш сама тортата си за този специален момент от живота ти. Продължавай все така , и добре дошла сред нас ( маниаците  Mr. Green)
Виж целия пост
# 31
Последен въпрос, надявам се да не ставам досадна!
( пак за карамеленият крем на Пепи)- След като се смесят всички съставки, които са на стайна температура оставя ли се в хладилник да стегне, после да го разбиете пак студен и чак тогава да го нанасяте или се нанася направо? newsm78
Виж целия пост
# 32
Тандури крема си става гъст и пухкав , няма нужда да стяга ( 250 гр масло има   ooooh!). Ако се сложи в хадилника , ще стегне с ножа да го режеш. Не знам как е при бадъркрийм айсинга ( той слага ли се да стегне)  newsm78, но този крем си стяга точно като маслен крем .
Виж целия пост
# 33
Тандури, добре че Рая ти е писала, че аз нямам много спомен за такива подробности, а и нямаше да е навреме:)))
Виж целия пост
# 34
Корни разкошна е тортата  smile3501
Бъни, последният Трюфел го правих в тава 28см, двойна доза крем и доза и половина за блатовете. Височинатата стана 8 см.  По рецептата наистина става едно миниатюрно торте, за кой по-напред  hahaha
Rumya ето някои предложения Виенска торта, Гараш .... от Гараша ще ти намалее значително проблема, с количеството на запасите  Wink
Виж целия пост
# 35
Корни както всички твои торти и тази е  на ниво и много нежна

sunshine-moonlight доста време гледах тортата ти и съм впечатлена, особено от розите:bouquet: Заповядай при нас Hug
Виж целия пост
# 36
Tandoori, момичетата вече са ти отговорили. По принцип за по-голяма торта увеличавам маслото със 100грама и пудинга с 4-5 лъжици, но май в Америка слагате по-малко крем и трябва да ти стигне и този който е по рецептата.

Момичета, имам малко време и ще се опитам да обясня как нарисувах Наруто.

РИСУНКА ВЪРХУ ЗАХАРНО ТЕСТО: Намерих си подходяща картинка от интернет, увеличих си я колкото ми трябваше и си я разпечатах както си е. Изрязах я по контура. Разточих "Руска мастика 2", наложих картинката и с кътър изрязах по контъра. След това се опитах с кътър да очертая и вътрешните контури или поне да отблежа начална и крайна точка. Тъй като не ставаше добре нарязах Наруто на няколко чатти: глава, ръка и остатика. Налагах ги върху изрязаното и отбелязвах точките на свързване и горе-долу откъде минава линията. Черният маркер ми изигра лоша шега и правех целият контур с четка (доста окълцана за да стане тънка) и черна боя (собствено производство). Някои контури ги правех по точките които бх отбелязала други гледайки от картинката, но явно имам усет за прерисуването. Оставих отдолу контура незавършен (външния), за да ми е по-лесно да оцветя нагоре. Самото оцветяване е правено с обикновенни боички на прах разтворени в доста вода за да се получи желаният цвят. Пробвах всеки един на парченце захарно тесто. Хубавото на въпросната Руска мастика е че попива добре боята и самото покритие не се разваля. Рисунката съхна точно 1 нощ преди да я пренеса върху тортата. В деня на пренасянето само направих сребристата част на лентата със знака на нея.
Ако имате още въпроси- питайте  Wink
Виж целия пост
# 37
Момичета,   bouquet за предложенията за блатове. Аз нямам проблем с количеството шоколад  Wink , а по-скоро искам да пробвам блатове с шоколад... мисля, че Пепи питаше за пандишпанови с шоколад вместо какао и това ми стана любопитно.
Виж целия пост
# 38
Благодаря на всички ви за разясненията за Трюфелчето  Hug. Знаех си аз по рецепта е за кой по напред hahaha.На рожденният ми ден троха не остана Joy.Значи да се облажим както си трябва двойна доза ще правя този път Peace
От понеделник живи здрави се захващам Crazy
Виж целия пост
# 39
Мили дами нямам време да чета ,но искам да почерпя и аз за рожденият ми ден.Ставам на 38 г.Да ви е сладко.  bouquet
Виж целия пост
# 40
АлбенкаЧестит Рожден Ден мила Hug
От здраве да не се отървеж, На гърба си само Любовта на близки хора да носиш, усмивката да не слиза от лицето ти.
Сръчните ръце ги имаш, пожелавам ти много поводи за тортоправене така за теб и семейството ти, а не само по поръчка Wink
Честито Албенче   bouquet  bouquet  bouquet.С много изкушаваща топта ни черпиш Peace
Виж целия пост
# 41
Благодаря ви много Дими, Рая, Пепи ( дано не пропускам някой)!  bouquet
Аз още не съм го почнала, снощи варих консервите и стана 12 часа и бях много изморена.
Имам обаче още един въпрос, защото снощи се светнах, че в БГ и в САЩ грамажите сигурно са различни.
Моята консерва кондензирано мляко е 380 гр, колко грама е една консерва в БГ?
Също така нишестето Карамел, което намерих е по 80 гр, доколкото си спомням в БГ бяха 150, така ли е?
Ако някой може да ми каже повече подробности за съотношението, защото в рецептата е така:

250гр. масло
1 консерва подсладено кондензирано мляко (вари се както си е неотворено около 3 часа- консервата да е идеално покрита с вода)
1 пудинг карамел на д-р Йоткер (сварен по упътването)
100гр. карамелизирани орехи

Благодаря много!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Виж целия пост
# 42
АЛБЕНА,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!   bdbaloni newsm59

Желая ти много, много здраве, любов,щастие и вдъхновение,за да ни радваш с още много красиви торти!
Виж целия пост
# 43
Tandoori , кондензираното мляко тук е 397 гр., а пакетчето пудинг карамел, на доктор Йоткер,което имам е 40 гр.

Успех!
Виж целия пост
# 44
Здравейте и от мен!!!
Започнах работа и не ми остава време да се добера до форума и така ми липсвате.
Корни отново невероятна торта, страшно ми допада стилът ти и много се кефя като пуснеш тортичка!!!  bouquet
Албена ЧРД да си жива и здрава!!!

Сега да се върна 100 теми назад и да почвам да чета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия