Крем карамел

  • 22 952
  • 43
# 30
Май само аз го пека 3 часа.   chef Joy

Ааа,и аз съм пекла крем карамел по 3 часа,но когато бях със старата си печка Раховец.При нея нямаше градуси,а 1,2,3,4 и въртях 1 и 2.
Виж целия пост
# 31
Май само аз го пека 3 часа.   chef Joy

Ааа,и аз съм пекла крем карамел по 3 часа,но когато бях със старата си печка Раховец.При нея нямаше градуси,а 1,2,3,4 и въртях 1 и 2.
А бе уж съм с по-модерна печка ама пусто като пише на рецептата 3 часа на 13о-140 градуса и аз изпълнявам.   Blush
Виж целия пост
# 32
Май само аз го пека 3 часа.   chef Joy

Ааа,и аз съм пекла крем карамел по 3 часа,но когато бях със старата си печка Раховец.При нея нямаше градуси,а 1,2,3,4 и въртях 1 и 2.
А бе уж съм с по-модерна печка ама пусто като пише на рецептата 3 часа на 13о-140 градуса и аз изпълнявам.   Blush

Нищо,важен е резултата.
Виж целия пост
# 33
Kъм домакините със шупналия крем ,не се винете че вие нещо бъркате .Това ще да е от продуктите.Аз го правя без бодна баня с 6яйца и много захар но предимно( и почти само тогава ми става) като си взимам млякото и яйцата от село.Скоро правих с купено мляко висок процент на герма и го изхвърлих в ....Мислех да звънна на някакъв тел. на кутията на млякото да ги питам  защо е пълно с вода но надали ще оправя цялата ни държава.
Виж целия пост
# 34
И аз имам все същия проблем с шуплите.  Tired Както и да го правя, все на шупли ми става. Пак се яде де, но искам самата консистенция след опичането да е гладка и фина като истински крем, не да стои като бъркани яйца и после добавено мляко и карамел. Laughing
Виж целия пост
# 35
И аз имам същия проблем и мислех да пускам тема да питам, но виждам, че вече има такава. Понеже може да се каже, че съм отскоро съм готвачка, т.е. начинаеща...даже имам няколко предположения защо може да ми става така крема. А именно - отгоре е нещо като крем, но на много шупли, а под тях - 3 пръста течност
- може би защото го правя във водни чаши, пълни почти до горе - покрива се много малка част от тях с водата в тавата, ама незнам  newsm78
- може би проблема е в млякото - от кутия, много чесно нискомаслено
- може би го пека на много висока температура - последният път на 200  Crazy
- може би защото го правя с подсладител, а не със захар
Незнам къде точно е проблема, но определено не ми се получава, а иначе така го обичам - не че и така не се изяжда, ама от кога не съм яла хубав хомогенно гладък крем  Blush
Виж целия пост
# 36
И аз имам същия проблем и мислех да пускам тема да питам, но виждам, че вече има такава. Понеже може да се каже, че съм отскоро съм готвачка, т.е. начинаеща...даже имам няколко предположения защо може да ми става така крема. А именно - отгоре е нещо като крем, но на много шупли, а под тях - 3 пръста течност
- може би защото го правя във водни чаши, пълни почти до горе - покрива се много малка част от тях с водата в тавата, ама незнам  newsm78
- може би проблема е в млякото - от кутия, много чесно нискомаслено
- може би го пека на много висока температура - последният път на 200  Crazy
- може би защото го правя с подсладител, а не със захар
Незнам къде точно е проблема, но определено не ми се получава, а иначе така го обичам - не че и така не се изяжда, ама от кога не съм яла хубав хомогенно гладък крем  Blush

Прекалено много вода в млякото? Или малко яйца/много мкляко в рецептата. Иначе без подсладителя всичко друго и аз правя, но не ми става така.
Виж целия пост
# 37
яицата са 6 на литър. Шестото ми чувство казва, че е от млякото  Heart Eyes
или от това, че го пека на 200 градуса
Виж целия пост
# 38
Правя си по класическия начин и нямам проблеми до сега. Обливам стените на купичките с карамелизираната захар, потапям ги за миг в студена вода да се втвърди карамелът. Внимателно изсипвам разбитите яйца с  млякото и пека около 50 мин. на 150 градуса. Да се внимава да не заври, тогава стават шупли.
Виж целия пост
# 39
      Моят крем карамел е с 4 яйца и не ми е ставал на шупли. Пека го на водна баня около 1,5 часа на 170-180 С. Внимавам водата да не завира.
Виж целия пост
# 40
яицата са 6 на литър. Шестото ми чувство казва, че е от млякото  Heart Eyes
или от това, че го пека на 200 градуса

Би трябвало да стане със 6. И аз го правя на 175 С и с обезмаслено напълно мляко, гореща фурна, във вече гореща вода слагам купичките с карамеризираната захар и отгоре сместта. Млякото, което купуваш може да е смесено с вода ...или начина за обезмасляване да е по-различен ... Опитай с друг вид мляко, и разбъркай много добре сместта за да се застраховаш.
Виж целия пост
# 41
Благодаря за съвета. Ще пробвам с ново мляко и по малко градуси на фурната и после ще докладвам  Hug
Виж целия пост
# 42
Моята рецепта е: 6 яйца, 1 л. прясно мляко. Пека го в тава. На дъното слагам 5-6 суп.л. захар да се карамелизират. След това изливам сместта и пека на водна баня на 175-200 градуса.
Виж целия пост
# 43
дано успея да го направя Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия