Хитринки и магийки в кухнята ви

  • 24 335
  • 124
# 60
Ами да, да не се нагрее и да се разтопи или запали  Thinking Макар че принципно не би трябвало да се загрява плочата извън зоната за готвене. Понеже ще ползвам за сефте стъклокерамика, та да не я прецапам още чистак новичка  Blush

Не се притеснявай! Нито ще се разтопи, нито ще се запали. Говорим за металното фолио и двете, нали? Flutter
Виж целия пост
# 61
Метално, да, всъщност алуминиево.  Flutter Много обичам хитринки, които ми пестят от времето за чистене  Mr. Green
Виж целия пост
# 62
Това го знам от мама:
-Когато пържа чушки (много пръска мазнина) не затвярям тигана с капак а слагам вестник, който попива мазните пръски и парата.
А това от свеки:
-За да не се разпръсва сместа за картофени кютета винаги я правя със студени кртофи.
Виж целия пост
# 63
-Когато пържа чушки (много пръска мазнина) не затвярям тигана с капак а слагам вестник, който попива мазните пръски и парата.

Да, така пържа и аз, но не покривам нацяло тигана, защото все пак парата трябва да излезе отнякъде, затова в двата края по малко оставям по един пръст процеп  Peace
Виж целия пост
# 64
Аз в сместта за кюфтетата слагам 1-2 лъжички кисело мляко,за да станат по-бухнали и да не се степват.

Да, и аз така и още: добавям и малък настърган картоф. Стават перфектни.
Виж целия пост
# 65
Сиренце, моята печка е със стъклокерамика, но индукцион.
нищо не загаря и не слагам нищо наоколо Peace
дори изкипялото си остава незагоряло Wink
не забравяй, че алуминиевото фолио отразява топлината от едната страна. Peace

моята магия в кухнята е много проста и лесна: готвя с любов и от сърце Hug
Виж целия пост
# 66
не забравяй, че алуминиевото фолио отразява топлината от едната страна. Peace

А от коя страна на фолиото отразява топлината?
Виж целия пост
# 67
мисля, че лъскавата Peace
Виж целия пост
# 68
#Винаги готвя по 1 пакет боб /кило/ и половината заминава във фризера Mr. Green
Така правя и с плъката запълнени чушки или лазаня-приготвям повече, замразявам,а за следващото готвене не губя време Wink
#Стар цял хляб-мокри се директно на водна струя, и се слага в загрятата на макс фурна....след няма и 5мин е като току-що изпечен Peace
#Когато правя макарони на фурна-смесвам захарта, млякото, сиренето, яйцата и 1/2 или цяла чаша олио /зависи от количеството на макароните/-така не се слепват Peace
#Фритюрника мия  с обезмаслител. Wink

Виж целия пост
# 69

Oт научна гледна точка почти никаква разлика няма   Wink
Виж целия пост
# 70


Oт научна гледна точка почти никаква разлика няма   Wink

от практическа има. Peace
случавало ми се е да покривам разни печива във фурната с алум. фолио, защото нямам под ръка хартия за печене и ако сложа лъскавата страна нагоре и не се изпичаше.

също попаднах на една рецепта за месо, печеше се във фолио и там беше упоменато да е с лъскавата страна навътре.

като печа чушки слагам директно на ел. котлон парче фолио.
ако лъскавата страна е към котлона се изпичат по-бавно, отколкото , ако лъскавата е към чушките. Peace
Виж целия пост
# 71
Каква дискусия станала тук заради моето фолио... Rolling Eyes

Както писах вече : изрязвам дупка за котлона, на който ще готвя. Така няма значение от коя страна отразява топлина фолиото.
Виж целия пост
# 72
Каква дискусия станала тука заради моето фолио... Rolling Eyes


в спора се ражда истината  Peace
Виж целия пост
# 73
Много много полезна тема   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 74
Спрях да пека патладжаните в чушкопек или фурна - вече ги варя в микровълновата в торбичка - стават за 15 мин. и не мирише изобщо. Да не говоря, че стават сочни.
По същия начин варя и картофи  - в торба - добре завързана отгоре и в микровълновата - спестява се доста време.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия