За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 254
  • 300
# 45
Сега аз имам въпрос. Засилих се да готвя леща, това бях планирала за днес. Обаче последният път съм купила някаква зелена леща, а такава никога не съм готвила. Мисля да я сготвя по традиционния си начин, но незнам какъв ще е резултата. Вкусът й дали е същия като на кафявата?  Thinking Кажете, ако има нещо специфично за нея, че да не останем без вечеря.
Виж целия пост
# 46
Здравейте, бях видяла тук рецепта за реване на Берина.
Много искам да я пробвам, но поради някаква причина, не мога да вляза да я
прочета в Любими рецепти.Пробвах доста пъти, но не става.
Някой да я знае?
Виж целия пост
# 47
  bouquet Благодарско TheNMaster, labrex!
Виж целия пост
# 48
Сега аз имам въпрос. Засилих се да готвя леща, това бях планирала за днес. Обаче последният път съм купила някаква зелена леща, а такава никога не съм готвила. Мисля да я сготвя по традиционния си начин, но незнам какъв ще е резултата. Вкусът й дали е същия като на кафявата?  Thinking Кажете, ако има нещо специфично за нея, че да не останем без вечеря.
Нищо Й няма на лещата.Екстра си е  Crazy Crazy Crazy
Готви я спокойно,вкуса е същия!
Виж целия пост
# 49
Обаче последният път съм купила някаква зелена леща, а такава никога не съм готвила. Мисля да я сготвя по традиционния си начин, но незнам какъв ще е резултата. Вкусът й дали е същия като на кафявата?  :

само да допълня Мастера Wink
зелената не сгъстява яденето като кафявата.
аз ям само зелена, кафявата ми е гадна Sick
като готвя зелена слагам винаги малко брашно иначе става умита Peace
Виж целия пост
# 50
Някой ползваал ли е новият фикс на Маги Сочно пиле с паприка,с плик за печене?Сместа суха ли се изсипва или се разтваря с вода?
Виж целия пост
# 51
Искам да направя паста с няколко вида сирена,но не смея да импровизирам сама....... newsm78 и моля за помощ.......? smile3518
[/i]
Виж целия пост
# 52
Здравейте!Не знам дали тук е мястото,но моля за идеи.След няколко дни ще празнуваме рожденият ден на сина ми и очаквам около 15 госта.Нямам никаква идея какво да сервирам за основно ястие и гарнитура.Помагайте..  Hug
Виж целия пост
# 53
Здравейте!Не знам дали тук е мястото,но моля за идеи.След няколко дни ще празнуваме рожденият ден на сина ми и очаквам около 15 госта.Нямам никаква идея какво да сервирам за основно ястие и гарнитура.Помагайте..  Hug

За детско парти ли става дума,на колко е сина ти?
Виж целия пост
# 54
Не, не е детско парти.А синът ми става на 2 години.
Виж целия пост
# 55
Провокирана от питането на Eclat за лещата  снощи накиснах и аз ....обаче одеве по телефона голямото месоядно/мъж ми/ рече,че той леща нямало да яде....усещам ,че и децата може да последват светлия му пример....та да попитам за идея как по-различно да я сготвя/освен стандартните чорба и яхния/ и да пробвам да я пробутам,че усещам как сама ще си я ям-пък е много ThinkingУточнявам-лещата е от кафявата и едра.

А и мерси за отговорите за пангасиуса  bouquet..,но в крайна сметка я пекнах на фурната почти без мазнина и пак ми беше мазничка.....другия път ще пробвам на скарата без мазнина.
Виж целия пост
# 56
Не, не е детско парти.А синът ми става на 2 години.


Виж ето тук мамите какво са писали http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=349891.0
освен това в "Готварската книга на BG_MAMMA"има наистина всичко за което може да се сетиш и да комбинираш за повода ето ти линк :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.0
Виж целия пост
# 57
Подшушнете моля идея за шницели от обикновено българско, прясно зеле......
Виж целия пост
# 58
Провокирана от питането на Eclat за лещата  снощи накиснах и аз ....обаче одеве по телефона голямото месоядно/мъж ми/ рече,че той леща нямало да яде....усещам ,че и децата може да последват светлия му пример....та да попитам за идея как по-различно да я сготвя/освен стандартните чорба и яхния/ и да пробвам да я пробутам,че усещам как сама ще си я ям-пък е много ThinkingУточнявам-лещата е от кафявата и едра.

А и мерси за отговорите за пангасиуса  bouquet..,но в крайна сметка я пекнах на фурната почти без мазнина и пак ми беше мазничка.....другия път ще пробвам на скарата без мазнина.
Любе,пробвай да изпечеш суджук(продават суров суджук по магазините) и го прибави към готовата леща...Ще я овкуси и ще придобие страхотен аромат....

Или бухни лещата (ако още не си я сварила),суджука,1 нарязан морков,няколко скилидки чесън-обелен,чубрица,1 глава лук,1 чушка в гювеч наливаш вода,малко олио,1 ч.л. червен пипер колкото да покрие всичко и буташ във фурната.....
Виж целия пост
# 59
Подшушнете моля идея за шницели от обикновено българско, прясно зеле......
Зелето се нарязва ситно на лентички,посолява се с 3-4 щипки сол,намачкава се и се оставя да си пусне водата.Изстисква се,добавя се млян черен пипер,магданоз,лук,1-2 яйца,1 с.л. кис. мляк в която се загася 1 щипка сода(да шупне),брашно колкото да стане гъстичка сместа(но не прекалено,за да не станат сбити).
С лъжица се сипва в добре загрято олио в тиган.Пържи се на умерен котлон.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия