баклава с готови точени кори???

  • 77 567
  • 58
# 30
Аз слагам, колкото да не киселее и в същото време да не е много сладък сиропа. Иначе казано въпрос на вкус. Simple Smile
Виж целия пост
# 31
да въпрос на вкус е.Аз слагам първо сок от 1/2лимон, пробвам как е и ако трябва слагам и другата половина. Ние го предпочитаме по кисел.
Виж целия пост
# 32
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 33
Morena ,а как бих могла да я нарежа в кръгла тава?Нямам правоъгълна голяма та се чудех как да я оформя на еднакви хубави парченца? newsm78Давайте идеики ,че да не се изложа Embarassed
Виж целия пост
# 34
Morena ,а как бих могла да я нарежа в кръгла тава?Нямам правоъгълна голяма та се чудех как да я оформя на еднакви хубави парченца? newsm78Давайте идеики ,че да не се изложа Embarassed

Баклавата на Айля е много красиво нарязана, но тя е от точени кори, не знам с готовите дали ще се получи newsm78?
Виж целия пост
# 35
labrex  ,благодаря ти   bouquet
Мисля че ще се получи,нали и нейната тава е кръгла-може би самото нарязване ще е коварничко ,но ще опитам Peace
 
Още веднъж благодарности за линка  bouquet
Виж целия пост
# 36
Баклавата на Айля е много красиво нарязана, но тя е от точени кори, не знам с готовите дали ще се получи newsm78?

 Няма по-вкусна баклава от тази на Айля.Аз по принцип не обичам, но тази е страхотна.Няма смисъл да правите с готови кори, няма нищо общо с нейната.
Виж целия пост
# 37
Аз слагам канела в орехите, пробвах и с парчета шоколад вътре, но трябва да престои ден в този случай. Всеки втори слой намазвам с олио и слагам плънката на две части за да е по-висока и не сбита. Отгоре заливам с остатъка от олиото. Някаде 1/2 чаша за цялата баклава.

За сиропа: 1 чаша вода, 1 чаша захар, 1/2 чаша захаросан мед или 3/4 течен, 1 л. ванила. Завира и изтива.

Изсипвам студен сироп в/у горещата баклава и оствям за една нощ. Баклавата трябва да е нарязана преди да се изпече.

Не мога да слагам снимки към темите още ...
Виж целия пост
# 38
totomaniak разбира се, че ще се получи разрязването, няма значение че е с готови кори.  Simple Smile
Виж целия пост
# 39
Правих баклавата с готови кори, по описания стандзартен начин - орехи, галета, захар, и лимонова кора между листите, нарязах я като тази на Айля, но в квадратна тава. Изпече се идеално и всичко изглеждаше наред, обачеее нещо сгафих със сиропа. Направих една доза, залях, престоя - твърда. Направих втора доза, пак същото. Сиропът ми, макар да му добавих цял лимон стана доста гъст, а баклавата не ще и не ще да стане сочна.
Какво обърках пак  newsm78
Виж целия пост
# 40
Правих баклавата с готови кори, по описания стандзартен начин - орехи, галета, захар, и лимонова кора между листите, нарязах я като тази на Айля, но в квадратна тава. Изпече се идеално и всичко изглеждаше наред, обачеее нещо сгафих със сиропа. Направих една доза, залях, престоя - твърда. Направих втора доза, пак същото. Сиропът ми, макар да му добавих цял лимон стана доста гъст, а баклавата не ще и не ще да стане сочна.
Какво обърках пак  newsm78

А опита ли я?Аз,например,обичам баклавата да ми хрупка леко.Струва ми се,че твоята е станала такава.Опитай я и ще прецениш.
Виж целия пост
# 41
Чакай да следя, че и аз ще правя.
Виж целия пост
# 42
опитах, но не е само хрупакава, а твърда някак, като картон. Може да съм пекла много, но не е черна. Дали не трябва да добавя малко топла вода  newsm78
Виж целия пост
# 43
Според мен сиропа е доста гъст и не попива във баклавата, но все пак не съм специалист....само предполагам newsm78
Виж целия пост
# 44
опитах, но не е само хрупакава, а твърда някак, като картон. Може да съм пекла много, но не е черна. Дали не трябва да добавя малко топла вода  newsm78

Недей добавя нищо повече.Остави я да престои още.Понякога самите листи са такива.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия