Cordon bleu

  • 3 963
  • 25
Белгийците нямат някаква типична кухня, нито някакви техни специалитети, освен два-три. Тук ви предлагам един от тях, който е лесен и вкусен, за тези, които си позволяват пържено  Simple Smile

4 тънки парчета месо - свинско или телешко
4 резена шунка
8 резена кашкавал

За панировката - едно яйце и галета

Разплесквате с чук за месо на тънки парчетата месо и срязвате всяко наполовина. Слагате кашкавал, отгоре шунката и накрая пак кашкавал. Отгоре слагате другата половинка на месото и захващате с клечки за зъби. Яйцето си разбивате в една чиния, в другата сипвате галетата. Овалвате в яйцето, след това в галетата и пържите в сгорещена мазнина от двете страни. Преди сервиране махате клечките или поне предупреждавате за тях  Mr. Green
Аз замествам едното парче кашкавал със сирене Бри или камамбер (изрязва се мухъла). Става и с пилешко, по-крехко е.  Peace




Виж целия пост
# 1
Блонди, много апетитно изглежда!Започнах да преглъщам, въпреки многото ядене през последните дни!
Виж целия пост
# 2
Яла съм Cordon bleu приготвено в ресторант и много ми хареса. Ще пробвам твоята рецепта със сигурност.   bouquet
Виж целия пост
# 3
Белгийците нямат някаква типична кухня, нито някакви техни специалитети, освен два-три. Тук ви предлагам един от тях.....

който обаче си е чисто френски  Peace

Във Франция важни личности са получавали  орден Saint Esprit - т. нар. "синя лента" (Courdon bleu), създаден 1578 от френския крал Heinrich III,  за особени заслуги. Сред тях са били и известни готвачи. Един от тях е приготвил по този случай пълнените телешки шницели, които ги кръстил на ордена.................Оригинала на рецептата е с телешки шницели


Истината е, че независимо кой си го присвоява като негов специалитет, Courdon bleu е страшно вкусен  Blush У нас определено пилешкия е на почит 

Виж целия пост
# 4
А, да, сигурно е френски, за белгийците си остават вечните им пържени картофи  Grinning
Мерси за  историята не знаех  Simple Smile
Какво зеленко слагаш вътре?  Blush
Виж целия пост
# 5
за любимия - магданоз  Sick  Казва, че е вкусно  Rolling Eyes Rolling Eyes

за останалите нищо  Laughing  . Зеленото е на салата
Виж целия пост
# 6
Това е една любима рецепта за семейството ни, правим я обаче с пушен кашкавал и в панировката слагаме малко царевично брашно.
Виж целия пост
# 7
Ох, адски апетитно изглежда, но дали има начин да не се пържи  Blush
Виж целия пост
# 8
изглежда много вкусно - ще го пробвам
Блонди   bouquet
Виж целия пост
# 9
но дали има начин да не се пържи  Blush

Предполагам, че ще стане без проблем печено в тавичка с повече мазнина и на силно загрята фурна, а и тавата с мазнината също силно сгорещени, да цвърчи олиото  Peace
Виж целия пост
# 10
Това изглежда невероятно,ще го пробвам със сигурност.
Виж целия пост
# 11
За да се избегне пърженето, може да се направи в тавичка - застлана с хартия за печене или фолио. Без мазнина. Потапят се в яйце, галета и в тавата. В загрята на 220*-250* фурна за 7-8 мин са готови. 
Ако има мазнина и цвърчи, по-добре си го пържи. И без друго е по-вкусно  Laughing пържено. Но пък се губи идеята на здравословното.

извинявам се за намесата  Blush
Виж целия пост
# 12
и  аз  го  харесвам.
Виж целия пост
# 13
Страхотно.Благодаря Блонди,сина ми го обожава ,но досега  съм вземала само полуфабрикат,на мен не ми хареса .Това мисля да го направя и съм сигурна ,че  всички ще си оближат пръстите   Hug .
Виж целия пост
# 14
досега  съм вземала само полуфабрикат,на мен не ми хареса .

О, и аз съм взимала замразени и са  Sick Не ги харесвам и аз, домашните нямат нищо общо, опитай  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия