Виенски кифли

  • 62 268
  • 240
# 165
моля за помощ-искам да пусна снимки но нещо не става.помогнете ми-как да го направя!


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0 - погледни, тук е обяснено много добре.....Ако не стане, пиши ми на ЛС ще обясня каквото не ти е ясно.....
Виж целия пост
# 166
Ето как станаха моите кифлички:

Рецептата е просто страхотна.
Аз съм толкова боса в готвенето, а ми се получиха страхотни.
Виж целия пост
# 167
ето и моите кифлички!
Виж целия пост
# 168
Извинявам се, ако вече има рецепта като моята, но нямам много време, а виенските кифли  ме развънуваха. Много съм изяла от тях като дете. Наистина леко сладък вкус. Може да направите нещо: стари кифли се нарязват на пръстени с ширина 3-4-5 см - преценете сами. Издълбава се внимателно вътрешността им. Тя може да се направи на трохи и смеси с меко масло. След това пръстените се пълнят с тази смес, нарязани на ситничко шунка, кашкавал, сиренце, кисела краставичка и каквото ви дойде на ум. Нареждат се в тавичка и се запичат за кратко, докато станат зачервени, но не много. Изваждат се и се сервират като мезе или за закуска, както вие решите.
Виж целия пост
# 169
Страхотни кифлички!Много ги харесаха в къщи.
Виж целия пост
# 170
Страхотни кифлички! Не съм голям специалист в месенето, но ще се опитам да ги направя и ще докладвам Simple Smile
Виж целия пост
# 171
Днес ги направих със смес от ръжено брашно, грахам и бяло с шоколад - пак са си хубави и разкошни....Малко се изгуби формата де, но това да е проблема......Някой друг да ги е правил с различно от бяло брашно, че искам да споделим опит?

Заповядайте от моите кифлички!

Наталина, пак благодаря!
Виж целия пост
# 172
Някой друг да ги е правил с различно от бяло брашно, че искам да споделим опит?

Аз ги правих с типово и бяло,но на другия ден бяха сухички-  ЕТО ГИ моите
Виж целия пост
# 173
А знаете ли какво можете да направите със старите виенски кифлички/може и с козунак/?
Става разкошен сладкиш!
В тавата, в която ще се редят кифличките се карамелизира малко захар. Редят се кифличките на филийки и отгоре се заливат със смес за крем карамел/яйца+прясно мляко+захар+ванилия/, така че добре да ги покрие. Запича се на 180 градуса при поднасяне се обръча с карамела нагоре
Виж целия пост
# 174
При мен се получи нещо като гореописаното....Част от шоколада бе излязъл от кифличките и се бе карамелизирал - нещо вкусно и приятно се бе получило. Притоплени на МВ са си много добре.

На мен предният път и с бяло брашно бяха поизсъхнали Fior . Сега ги прибрах в торбичка, но пак си имаше нужда от МВ....Но определено с бяло брашно са върхЪ......Но аз съм си доволна и с това тъмно брашно как се получиха.
Виж целия пост
# 175
stefinka, Lina dm, Мама Цоцоланка, Fior, прекрасни кифлички момичета! Hug Heart Eyes

Маме, аз не съм пробвала с друго брашно, защото просто ще е вече друго, а не виенски кифлички. Ако те интересуват сладки кифлички с тъмно брашно, мога да потърся и да пробвам някои рецепти, и ако са сполучливи, да ги пусна. Иначе вчера правих едни хлебчета със спелта, които станаха невероятно вкусни, но вида им не е добър (според мен тестото беше рядко) и ще трябва да пробвам пак и да уточня рецептата. Thinking
Виж целия пост
# 176
Айде и аз да си покажа кифличките  Grinning
Направих една доза, половината с локум, другата половина без нищо - ометоха се за нула време  Mr. Green


http://www.snimka.bg/album.php?album_id=353952
Виж целия пост
# 177
Маме, аз не съм пробвала с друго брашно, защото просто ще е вече друго, а не виенски кифлички. Ако те интересуват сладки кифлички с тъмно брашно, мога да потърся и да пробвам някои рецепти, и ако са сполучливи, да ги пусна. Иначе вчера правих едни хлебчета със спелта, които станаха невероятно вкусни, но вида им не е добър (според мен тестото беше рядко) и ще трябва да пробвам пак и да уточня рецептата. Thinking

Да, да, съгласна съм....Че вече не са виенски...Може би защото не знам изпробвани рецепти с тъмно брашно и затова си пригодявам познати. Какво е спелта? Чакам тази рецепта.....Но който си харесва тъмно брашно, ще ги хареса и тези тъмни кифлички. За мен се получиха много добре. С прясно мляко са супер!
Виж целия пост
# 178
Да, да, съгласна съм....Че вече не са виенски...Може би защото не знам изпробвани рецепти с тъмно брашно и затова си пригодявам познати. Какво е спелта? Чакам тази рецепта.....Но който си харесва тъмно брашно, ще ги хареса и тези тъмни кифлички. За мен се получиха много добре. С прясно мляко са супер!

Ето малко информация на български за спелтата - http://www.nitrobg.com/production/schapfenMuhle/info%20spelt/info_spelt.html

Иначе аз купих брашното случайно - търсих ръжено, но в момента нямаше и реших да пробвам това. Очарована съм - цвета на хлебчетата стана толкова тъмен като при ръжен хляб. И вкуса е подобен, такъв един  "орехов". Въобще много вкусно. Ще купя още брашно и ще пробвам рецептата пак и ще е пусна. Мисля, че ще стане и с ръжено брашно, но може би с примес на пшеничено заради глутена. А в спелтата си има достатъчно глутен и няма нужда от примеси.

ПС. До вчера не знаех как се казва тази прапшеница на български, трябваше ми половин час ровене за да открия. Crazy

ПСС. краставичка, много апетитни кифлички!  bouquet
Виж целия пост
# 179
Да, да, съгласна съм....Че вече не са виенски...Може би защото не знам изпробвани рецепти с тъмно брашно и затова си пригодявам познати. Какво е спелта? Чакам тази рецепта.....Но който си харесва тъмно брашно, ще ги хареса и тези тъмни кифлички. За мен се получиха много добре. С прясно мляко са супер!

Ето малко информация на български за спелтата - http://www.nitrobg.com/production/schapfenMuhle/info%20spelt/info_spelt.html

Иначе аз купих брашното случайно - търсих ръжено, но в момента нямаше и реших да пробвам това. Очарована съм - цвета на хлебчетата стана толкова тъмен като при ръжен хляб. И вкуса е подобен, такъв един  "орехов". Въобще много вкусно. Ще купя още брашно и ще пробвам рецептата пак и ще е пусна. Мисля, че ще стане и с ръжено брашно, но може би с примес на пшеничено заради глутена. А в спелтата си има достатъчно глутен и няма нужда от примеси.

ПС. До вчера не знаех как се казва тази прапшеница на български, трябваше ми половин час ровене за да открия. Crazy

ПСС. краставичка, много апетитни кифлички!  bouquet
Наталина, много ме заинтригува с тази спелта, искам да пробвам да направя хлебчета, би трябвало да се замесят като другите само с вода и мая, нали? Съжалявам, ако оспамвам темата. Ако искаш на ЛС ми кажи, защото много искам да го пробвам това брашно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия