Експеримент със 7 вида българско кисело мляко

  • 61 646
  • 366
# 135
хората имат различни вкусове, за мен Верея е като сополи. Напоследък ядем Боженци, същия вкус като старата Родопея,която вече на нищо не прилича.
  И аз харесвам Боженци - сигурно ще е така, докато е сравнително ново и после ще прецакат и него.  Tired
Боженци не е вече ново мляко
нашата продавачка най-новото '' 20 '' , което ми изтърси е , че слагали в '' Боженци '' мас  ooooh!
Виж целия пост
# 136
Добре де, сравнително ново. Аз поне от няколко месеца го знам.
Виж целия пост
# 137
Аз лично не ям кисело мляко, мъжът ми купува за него и децата, различни марки. Но не е вярно, че Верея не се разваля, разваля се, поне отворената такава. Онзи ден изхвърлих едно мухлясало (въпреки, че не съм сигурна, че така трябва да се разваля КМ). Беше в срок на годност, но е поседяло отворено 1 седмица.
Най-вероятно е попаднал хляб в млякото, за да мухляса според мен.
Ами съмнявам се, защото не си държа хляба в хладилника, пък не съм ги видяла моите да ядат хляб с КМ. Нека се включи госпожата от Верея, би било интересно да обясни.
Виж целия пост
# 138
И на мен доста купешки млека са ми мухлясвали, без да са имали досег с храна.
Интересно ми е защо не вкисват, а мухлясват. Лично за себе си си обяснявам грубо нещата, но ще се радвам специалист да обясни подробно  Flutter.
Виж целия пост
# 139
Е, аз и домашно мляко съм виждала мухлясало.
Виж целия пост
# 140
Е, аз и домашно мляко съм виждала мухлясало.
Стана ми интересно наистина, защото не ми се е случвало. Дано някой спец се включи да обясни.
Лъвице,   bouquet за начинанието. а аз се чудя где се губиш  Thinking 
Виж целия пост
# 141
  Браво! Аз купувам само Елена, именно заради киселата жилка, която си описала. За мен също тя е важна. Вереята никога не са ми харесвали, именно защото винаги са ми били далече от вкуса на истинското кисело мляко, но пък прясно си купуваме само от тази марка, :shock.
Виж целия пост
# 142
  Браво! Аз купувам само Елена, именно заради киселата жилка, която си описала. За мен също тя е важна. Вереята никога не са ми харесвали, именно защото винаги са ми били далече от вкуса на истинското кисело мляко, но пък прясно си купуваме само от тази марка, :shock.

В тази връзка, купешкото ПРЯСНО мляко може ли да се подкваси?
Виж целия пост
# 143
  Браво! Аз купувам само Елена, именно заради киселата жилка, която си описала. За мен също тя е важна. Вереята никога не са ми харесвали, именно защото винаги са ми били далече от вкуса на истинското кисело мляко, но пък прясно си купуваме само от тази марка, :shock.

В тази връзка, купешкото ПРЯСНО мляко може ли да се подкваси?

Нямам никаква представа.
Виж целия пост
# 144
 Безкрайно ми беше интересно да прочета всичко до тук. Приветствам тази тема и мисля, че трябва да има повече като нея. Вече всички знаем какви боклуци  и химии приемаме чрез храната, и че на етикетите и рекламите в повечето случаи не може да се вярва. За съжаление след време това безхаберие ще вземе своя дан. И първото най-потърпевшо поколение ще бъде това на нашите деца.
 Ще продължавам да следя с интерес. Поздрави за авторката. Надявам се госпожата от "Верея" да се включи отново и да отговори на нейните въпроси.
     Peace
Виж целия пост
# 145
Квася винаги с "На баба" . От пет години не сме оставали у дома без домашно квасено кисело мляко. Виждам, че не си го включила в експеримента, но лично аз съм много доволна от него.
Виж целия пост
# 146
От 3 години насам купувам само Бор Чвор 2% (това от 3% ми се струва доста изкуствено). Lioness, ще съм ти много благодарна, ако в следващия си експеримент го включиш и него. Или ако си го тествала вече дали можеш да дадеш някакви отзиви?   bouquet
Виж целия пост
# 147
В тази връзка, купешкото ПРЯСНО мляко може ли да се подкваси?

 Mr. Green Mr. Green Mr. Green може  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, стига и то да е истинско. Вчера направих опит с едно много непретенциозно мляко от едно още по-непретенциозно село. Млякото го купих от голям хипермаркет именно с тази цел - да си пробвам някоя от успешните закваски дали ще успеят да постигнат ферментация с едно нескъпо прясно мляко от магазин. На него пише, че съдържа краве мляко, обезмаслено краве мляко и сухо краве мляко. Заквасих го с една от 3те най-добри закваски, с които разполагам в момента. Резултатът е задоволителен, въпреки изобилието от цвик/суроватка.



На тази тема мисля също да експериментирам. Сега избистрям методиката само Wink, а и мисля на следващия експеримент да има независими наблюдатели, които да добавят още малко обективност в иначе субективната "теория"  Mr. Green.
Виж целия пост
# 148
В тази връзка, купешкото ПРЯСНО мляко може ли да се подкваси?

 Mr. Green Mr. Green Mr. Green може  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, стига и то да е истинско. Вчера направих опит с едно много непретенциозно мляко от едно още по-непретенциозно село. Млякото го купих от голям хипермаркет именно с тази цел - да си пробвам някоя от успешните закваски дали ще успеят да постигнат ферментация с едно нескъпо прясно мляко от магазин. На него пише, че съдържа краве мляко, обезмаслено краве мляко и сухо краве мляко. Заквасих го с една от 3те най-добри закваски, с които разполагам в момента. Резултатът е задоволителен, въпреки изобилието от цвик/суроватка.





На тази тема мисля също да експериментирам. Сега избистрям методиката само Wink, а и мисля на следващия експеримент да има независими наблюдатели, които да добавят още малко обективност в иначе субективната "теория"  Mr. Green.

Кефиш! Sunglasses
Виж целия пост
# 149
Галенце, ти нова работа ли си търсиш душа  Mr. Green
Много се чудя дали да не дам темата на майками да я чете и да се включи, ама...да знаеш че много ще пише по тази тема  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия